Om noen dager feirer vi årets vakreste festival, og mange familier baker allerede deilig aromatiske kaker. Mye rundt jul er forbundet med deilig mat og selvfølgelig med den uunngåelige økningen i kilo. Det er ingen tvil om at de store festene skal feires deretter, men hva gjør vi med Hüftgold i ettertid? I noen av de tidligere artiklene har vi rapportert søte oppskrifter som er helt sukkerfrie. I dag leter vi etter flere sunne forslag, for det er ikke noe mer behagelig og vakkert enn å lage godbiter med og for venner og familie. Og fordi du vil ha og prøve alt i julen, tenkte vi bare på følgende. Kan vi også lage gummibjørner selv? Og er det en sunn side ved gummibjørn? Svaret er: Ja, det er og vi ønsker å oppdage og utvikle dem.

Å lage gummibjørn selv er enkelt og sunt

lag gummibjørner selv

Hvorfor lage gummibjørner selv og ikke kjøpe dem?

Den ene utelukker ikke den andre, men hvis du vil lage din elskede gummibjørn selv, kan du også selv bestemme hva du skal lage dem av. Du kan også lage en hel fargerik pose selv og bruke mange former og farger. Selv om de kjente merkene lover oss “å gjøre barna lykkelige”, vet du egentlig aldri sikkert om produktene er gode nok, for oss og, viktigst, for barna også.

De lyse fargene tiltrekker seg spesielt de minste. Hvor mange foreldre kan motstå spørsmålet, “Kan jeg få noe søtt?” Og hvordan påvirker det høye sukkerinnholdet helsen til tennene?

Du kan få de forskjellige formene og fargene fra bare tre ingredienser

Lag gummy bears selv agar agar

Gummibjørner kan lages fantastisk uten sukker, og de lyse fargene kan også oppnås på en naturlig måte. Vi tilbyr det beste av vår kunnskap slik at du som foreldre kan gjøre barna dine veldig glade. Med en enkel oppskrift kan du lage dusinvis av fargerike varianter ved å bruke hvilken som helst form du ønsker.

Lag gummibjørner selv og gi dem bort til jul – det er en flott ting

hjemmelagde gummibjørner oppskrift julesøtsaker

Gummy bjørn oppskrift

Hvis du vil lage gummibjørner selv, trenger du bare følgende tre ingredienser.

Julekjeks med gummibjørnesmak – alle drømmer går i oppfyllelse i julen!

Gjør gummy bears selv julestjerne

tre ingredienser:

fruktjuice,

Sukker og

gelatin.

I en silikonform får du gummibjørner akkurat som originalen

Gjør gummibjørn til en sunn oppskrift

Du velger fruktjuice etter farge og din egen smak. Eplejuice er elsket av alle. Kirsebær og appelsinjuice gir fruktige resultater i de tilsvarende fargene. Du er også velkommen til å bruke fortynnede fruktpuréer som du koker med gelatin.

Gelatin, agaragar eller pektin gjør massen så fast som ønsket

Lag gummy bears selv

I stedet for sukker kan du bruke agavesaft, honning eller noe annet som erstatter sukkeret. Vi har skrevet noen ganger om alternativer til sukker, men å gjenta det vil ikke skade noen: I stedet for hvitt sukker kan du for eksempel bruke sukkerroesirup. Det er utrolig søtt og vil farge gummibjørnene veldig mørkt. Kokosblomstsukkeret er et godt, men litt for dyrt alternativ. Du kan også få gode resultater med honning eller lønnesirup.

Den sunne ingrediensen i gummibjørn er fruktjuice

Hvordan lage gummy bears selv instruksjoner

Gelatinen bør hele tiden omrøres ved tilberedning

Gummibjørner lager ditt eget fruktgummi

Vegetabilsk erstatning for gelatin er kjent for å være agaragar. Pulveret brukes på samme måte som gelatinen. De siste årene har det imidlertid vært en trend mot gelatinfrie søtsaker. Den faste konsistensen er oppnådd fra stivelse eller pektin.

Ekstra tips: Hvis du bruker gelatin, går du etter kollagenprotein. Den skal produseres på en miljøvennlig måte og være GMO og glutenfri.

Og nå lærer vi endelig hvordan oppskriften blir utført!

I stedet for å helle kan du også kutte ut godteriet

Gjør gummy bears deg selv rød

Grunnformene smaker også godt og kan for eksempel rulles i kokos

Lag gummy bears selv med kokos

Lag vingummi og fruktgummi selv – en glede for store og små

Er korrekt! De pleide å hete akkurat det, og nå når vi blar gjennom oppskriftene, finner vi overraskende at navnene er riktige!

Raffinert vingummi med rose eller champagne – en konfekt for de voksne

Lag din egen gummibjørnoppskrift

Det første oppskriftsforslaget er for Rosè vingummi. De er så deilige og er laget helt uten gelatin. Med andre ord er dette vingummier som er rent veganske. For de elegante Rosè -vingummiene trenger vi følgende:

1 kopp rosevin,

3/4 kopper agavesaft,

1 1/2 ss agar agar pulver.

Gummibjørner med grønnsaker? Ja, det smaker fantastisk også

Lag gummy bears selv med silikonformer

Formene du vil lage vingummien i, bør først settes i fryseren en kort stund.

Kok opp vinen og bland den med agavesaften! (Hvis du bruker sukker, rør begge sammen til sukkeret er helt oppløst) Tilsett agar agar pulver mens du rører hele tiden! La det hele koke igjen! Blandingen skal småkoke i ca 5 minutter ved lav temperatur. Fortsett å røre. Ta gryten av ovnen og la vingummien sitte i 2 minutter! Hell i formene du vil ha og sett formene tilbake i fryseren. Jo lenger de blir nedkjølt, desto fastere blir konsistensen. Oppbevares i kjøleskapet og nyt noen dager senere!

Du kan helle den fruktige massen i et brett og kutte den i formen og størrelsen du ønsker

lag gummibjørner selv

Med gulrøtter og appelsiner får du lyse oransje

Lag gummy bears selv med appelsinjuice

Fruktgummi laget av gulrøtter og rødbeter

Hvis du alltid tar hensyn til variasjon og vitaminrike ideer i kostholdet ditt, vil du sikkert sette pris på følgende oppskrift. Oppskriften lages akkurat som vingummioppskriften, bare uten vinen. I stedet for vinen kommer fruktkjøttet, og derfor bør du purere grønnsakene. Gulrøtter og rødbeter gir hver sin friske og sunne farge. Vi overlater skjemaet til deg. Hvis du ikke er i humør for vintergrønnsaker, kan du velge hvilken som helst frukt eller grønnsak i henhold til sesongen. Om smak kan ikke argumenteres.

Sitronene og limene gjør den vakre gule og tåler ekstra sødme

Gummy bjørner lager sitronsmak selv

Du kan erstatte sukker med xylitol eller kokosblomstsukker

Gjør gummibjørnene deg selv ekstra store

Føl deg fri og kreativ og gjør ditt beste!

Vi ønsker deg all suksess og deilige resultater!

Julen kan ikke bare smake deilig, men også sunn

Lag din egen gummibjørnoppskrift til jul

lag gummibjørner selv