Selv etter de første pustene trenger en baby mye kjærlighet og trygghet samt ubetinget omsorg. Skånsom hudpleie, myke tekstiler og komfortable babyklær er en veldig viktig del av velværet til et så delikat vesen. Derfor konsentrerer vi oss veldig spesifikt i dag om hva vi bør vurdere når vi skal velge babyklær og hvordan vi vasker dem riktig.

Hva er viktig når det gjelder babyklær?

Babyklær og tilbehør finnes i overflod i disse dager, ikke bare i lokale butikker, men også online. Mange foreldre er så imponert over de mange, søte modellene og designene at de ofte får et skikkelig kjøpefrykt. Man glemmer ofte at babyklær først og fremst handler om komfort, funksjonalitet og helse.

kjøpe babyklær av høy kvalitet

Forurensningsfrie tekstiler laget av naturlige materialer

Når du kjøper, bør du i utgangspunktet bare stole på naturlige materialer. Når det kommer til truser, babybody eller andre klesplagg som kommer i direkte kontakt med babyens delikate hud, er bomull uslåelig. Dette bør ideelt sett være ubleget og kjemmet, og også i organisk kvalitet. Fordi dette er den eneste måten du kan være ganske sikker på at ingen forurensninger fra plantevernmidler eller kjemisk gjødsel setter dine avkom i fare. Pass på å ta hensyn til Öko-Tex 100 og GOTS-sertifiserte babyklær. Dette gir deg enda mer sikkerhet for at tekstiler er fri for skadelige stoffer.

baby klær sunn bio

Optimal brukskomfort

Babyen din ligger og sover mesteparten av tiden, spesielt de første månedene. Huden hans er spesielt sensitiv og fremdeles veldig tynn. Hver ripe eller prikk føles mye sterkere. Myke stoffer, optimal passform og maksimal komfort er derfor et absolutt must for babyklær. Unngå klær som bare ser fasjonable eller elegante ut. Pass heller på sømmer, glidelåser og knapper som på en eller annen måte kan plage babyen din. Velg heller bodyer, T-skjorter eller bolter med nikkelfrie trykknapper i skrittet og skuldrene. Alle knapper på baksiden bør være et tabu her. Fordi disse og hettene ikke føles bra når du ligger på ryggen. Dette er fordi de kan påvirke babyens hvile og søvn.

sunne babyklær

Funksjonalitet og sikkerhet

Babyklær bør også være praktiske. Dette gjelder spesielt når du skifter og skifter klær. Topper med den såkalte amerikanske halsen og omslutningskroppene er øverst på listen i denne forbindelse. Disse er veldig enkle å ta på og av, og babyen din vil ikke føle seg stresset som et resultat. Når du skifter bleie, er du også veldig fleksibel med skiftende kropper. Dette gjelder også romper, som kan åpnes ned til bunnen. Når det gjelder funksjonaliteten til babyklær, husk at babyer ikke liker å bli snudd på magen eller på siden så mye.

baby klær i økologisk bomull

Et annet veldig viktig poeng er sikkerheten til klærne. Disse må ikke inneholde noen små deler og blomstrer som paljetter, rhinestones eller lignende. Barnet kan bite eller trekke i det, og det er stor risiko for kvelning hvis det svelges.

Personlige babyklær som gave

Babyklær har en annen, følelsesmessig side. De kan designes og tilpasses veldig kreativt. Babydresser, bolter eller andre topper er derfor perfekte som originale gaveideer. Uansett om det er for en bursdag, en dåp eller bare av kjærlighet og hengivenhet, kan du alltid bringe glede. Heldigvis kan du også gå på nettet med bare noen få klikk Skriv ut baby klær og designe det hele selv. Smarte bokstaver, bilder, bilder av dyr eller andre mønstre og motiver – det er mye å velge mellom.

tilpasse babyjente klær

Vask babyklær skikkelig

Takket være moderne vaskemaskiner er vasking av klær ikke lenger en slitsom oppgave. Du bør ganske enkelt velge riktig vaskeprogram og sortere klærne riktig. Å vaske babyklær er faktisk det samme, men med litt mer forsiktighet.

Selv før du bruker den for første gang, bør du vaske babyklærne minst en gang i vaskemaskinen på 60 grader. Riktig vaskemiddel for dette er hypoallergen og fosfatfritt. Bare velg et miljøvennlig produkt av høy kvalitet uten skadelige kjemikalier og stabilisatorer. Unngå også tøymykner fordi de er skadelige for miljøet. I de fleste tilfeller inneholder de også tvilsomme dufter og mikroplast.

vaske baby klær ordentlig

Vær forsiktig når du kjøper og vasker babyklær. Bruk bare naturlige tekstiler som er fri for skadelige stoffer. Vær oppmerksom på optimal ergonomi og perfekt brukskomfort. Velg funksjonalitet og sikkerhet i stedet for trendy antrekk, og gi babyene ro og velvære de fortjener.

glad baby med baby klær