kreative resirkuleringsideer for gummi fargerike dekk til veggen

Kreative ideer for resirkulering av gummi

Det er ikke nødvendig å klage på reservehjulet. Gamle dekk får alltid et nytt liv som gulv, belegningsstein, vasker og til og med møbler.

Dekk er en av de største og mest problematiske kildene til avfall i verden. Men så lenge vi kjører, trenger vi sannsynligvis dekk.

Så, til vi kan finne et alternativ til denne moderne essensen, har gjenvinningen og resirkuleringen dekket redusert deponiet vårt betydelig. Mens dekk og andre gummiprodukter lenge har blitt resirkulert for sportsgulv og gummisko, har de sjelden blitt brukt i store mengder – før nylig.

Dekk som er resirkulert i dag, finnes i alt fra møbler til gulv. Se hvordan du kan bruke resirkulerte dekk rundt hjemmet ditt her.

Det grunnleggende: Den viktigste kommersielle kilden til naturlig latex er gummitreet (Hevea brasiliensis). Dette treet kommer fra Sør -Amerika og var hovedkilden til gummi i det meste av 1800 -tallet. Nå står Thailand, Indonesia og Malaysia for mer enn 70 prosent av all naturgummiproduksjon.

Naturgummi tas fra trærne ved hjelp av en kran og transporteres til fabrikker. Syntetisk gummi lages gjennom en prosess som kalles petroleumspolymerisering.

Gummibelegningsstein for mer sikkerhet

kreative gummigjenvinningsideer for den private klatreveggen

Både naturlig og syntetisk gummi kan resirkuleres for å danne nye produkter eller reparere skadede. Heldigvis bruker resirkulert gummi langt mindre energi enn å lage ny gummi, noe som øker etterspørselen etter nye produkter og forhindrer at gummitreplantasjer ekspanderer til skjøre økosystemer.

Bruksområder: Gummifleksibilitet, slitesterk og sklisikker overflate, fungerer godt for gulv- og fliseprodukter. Gummi brukes også til hagemulking, landskapsarbeid, asfaltering, vasker og til og med møbler.

Gummibordet på dette bildet ser bra ut og holder kaffekruset fra å skli!

Fint sidebord i treutseende

kreative resirkuleringsideer for gummi fint sidebord

Fordeler: Resirkulert gummi er et hardt arbeidende, sklisikkert materiale, ideelt for bad og kjøkken. Dagens produksjonsteknikker produserer resirkulert gummi i en rekke farger og teksturer, noe som gjør det til en enkel løsning for ethvert design. Dens evne til å absorbere og dempe støy gjør den også ideell for lekegulv for barn og takhager.

De isolerende egenskapene til resirkulert gummi gjør den også ideell for landskapsarbeid. Som et bakdeksel kan det beskytte planter mot frost. Mykere enn stein og betong, det er et godt valg for barnevennlige områder.

Sklisikre trapper for hver sesong

kreative sklisikre ideer for resirkulering av gummi for trappene

Gummibeleggene der ute har lavere legemliggjort energi og absorberer kraft mye bedre enn standard betongversjoner. De inneholder vanligvis en veldig høy andel resirkulert gummi og trenger ikke å installere lim eller andre kjemikalier.

Vanlig fasade med belegg i gummi

kreative gummigjenvinningsideer vakker fasade

Ulemper: De fleste selskapene som lager og selger mulch fra resirkulerte hagedekk deklarerer at det er helt giftfritt. Noen miljøgrupper – for eksempel Environmental Human Health – har imidlertid bekymringer for toksinutvasking i jorda og forhindring av at viktige mikrober bryter ned jorden for sunn plantevekst.

Bruk i hagen

kreative gummigjenvinningsideer for hagen

Resirkulert gummi kan også lukte vondt når det er varmt, og visse bruksområder kan være kostbare.

Hensyn: Mengden resirkulert materiale etter forbruker i gummigulv varierer mye avhengig av produsent. Noen bruker både resirkulert og naturgummi, så vær oppmerksom på innholdet i etikettene og se etter en høy prosentandel resirkulert materiale som produseres lokalt.

Et subtilt kjøkkengulv

kreative resirkuleringsideer for gummi moderne kjøkkendesign

Upcycling: Hvis du har et gummidekk igjen, kan du prøve å bruke det utendørs til en plantemaskin eller en god gammeldags dekkesving. Selvfølgelig er det ikke bare dekkene som er laget av gummi. Enhver gammel gummistøvle i hagen kan brukes som en stor planter!

Eklektisk blomstervase – Rosa støvler

kreative gummigjenvinningsideer eklektisk blomstervase

Den gamle hagen tetter seg som blomsterpotter

kreative ideer for resirkulering av gummi gamle lilla sko som blomsterpotter

En fargerik resirkuleringslekeplass

kreative gummigjenvinning ideer flott fargerik swing

Designer gyngestol av Leo Kempf

kreative gummi resirkulering ideer swing stol

Rett og slett praktisk – to salongbord

kreative gummi resirkulering ideer salongbord