Med fliser på vegger og gulv får du estetikk og holdbarhet i hjemmet ditt. For å gjøre dette må du tenke på hvilken type fliser som er best for dine behov helt fra starten. Avhengig av brukstype må en flis oppfylle forskjellige krav. I tillegg til formål og kvalitet, spiller utseende og personlige preferanser en rolle. Derfor, før du bestemmer deg for en bestemt type, må du finne ut hvilken type fliser du er.

Gjør hjemmet ditt vakkert med fliser

Flisegulv fliser mønster bad fliser ideer

Alt avhenger av formålet

Det gjøres et grunnleggende skille mellom glaserte og uglaserte fliser. Flisene er laget av fajanse eller steintøy eller porselen steintøy. Den uglaserte flisen er spesielt egnet for sterkt brukte områder i et hus. Fordi de er slitesterke og sklisikre, tjener de sitt formål spesielt i inngangspartiet, på terrassen eller balkongen.

Uglaserte fliser er også flotte i en garasje. Med glassoverflater kan du trygt holde smuss og kjemiske effekter unna vegger og gulv. Derfor er de ideelle for kjøkken, bad og toalett. Omhyggelig renslighet må råde her. I tillegg er disse rommene utsatt for fettete smuss eller fuktighet. Vegg- og gulvflisene tåler selv et sterkt rengjøringsmiddel.

Veggfliser mørkeblå veggdesign husplanter

Keramikkfliser er ideelle for innvendige vegger. Under produksjonen presses finkornet, krystallinsk sløyfe inn i formen under enormt trykk, glaseres og brennes ved en temperatur på opptil tusen grader Celsius. Keramikk må glasseres fordi det er mykt og utsatt for brudd. Glasuren beskytter mot kjemisk påvirkning og smuss, gjør flisen lett å ta vare på og lett å rengjøre. Steingodsfliser lages på samme måte. Ved en høyere avfyringstemperatur på over tusen grader lukker imidlertid porene seg og alle komponentene smelter sammen. Fordi flisene avviser vann og er frostsikre, kan du legge dem både innendørs og utendørs.

Tilbud for hvert budsjett

Type, materiale, utseende og størrelse på flisen spiller alle en rolle for å bestemme prisen. Fliser i slitasje klasse 1 tåler bare lav belastning og er derfor egnet for vegger og rom som ikke brukes mye og er billigere enn de høyere sliteklassene. Den høyeste sliteklassen 5 er egnet for tung last. Polerte porselensteinfliser og ensfargede fliser er vanligvis litt dyrere. Natursteinfliser koster også mer. De er spesielt egnet for rom som skal oppgraderes optisk. Ellers er det også flotte dekorative fliser i mellomprissegmentet i betongoptikk, treoptikk eller natursteinoptikk samt estetisk sofistikerte dekorfliser. For å spare, bør du under ingen omstendigheter velge en lavere sliteklasse enn nødvendig. Du kan spare hvis du fokuserer på aksenter. Legg dyre dekorative fliser på godt synlige steder og velg ellers billigere modeller for mindre merkbare steder på gulv og vegger. Uansett hva du velger, finner du de beste flisene på fliesen-kemmler.de. Under https://www.fliesen-kemmler.de/beratung/fliesen-typ-beratung, du kan få råd på nettet.

Flisveggfliser broket mønster veggdesignideer

Det beste valget for vegger og gulv

Fliser er det beste alternativet for gulv og vegger. De er hygieniske, spenstige og vakre, lagrer varme om vinteren og kjølig om sommeren. Deres variasjon i form og farge gir utallige designalternativer. Så du kan praktisk talt oppgradere og forskjønne hjemmet ditt.