For noen uker siden rapporterte vi mye om hvordan man bekjemper bladlus naturlig. I dag vil vi utvide faget og se på mer naturlige problemløsninger. Med sine eteriske aromaer lover hageplantene at skadedyr og skadedyr vil holde seg borte fra huset vårt eller hagen vår. Vi introduserer deg for 10 kjente og effektive medisinske urter som naturlig driver alle ubudne insekter ut av vårt territorium uten å sette oss i fare..

Enkelte medisinske urter i hagen din kan holde skadedyr unna mens du styrker hagen

skadedyr medisinske urter lavendel mot fluer

Disse 10 medisinske urter driver bort skadedyr

Ofte når du tenker på skadedyr, får du et klart bilde foran øynene – bildet av små kravldyr som fremstår ubudne og mange hver sommer. Imidlertid er snegler også blant de dyrene som ingen gartner ønsker å oppdage i hagen deres. De ødelegger plantens yngre skudd og forårsaker ytterligere skade.

Det er alltid verdt å lære mer om effekten av medisinske planter

småstein medisinske urter kløver sitron mot fluer og mygg

I husholdningen kan du også støte på kakerlakker, spesielt i de varme månedene. Veggedyr og vinfluer er heller ikke uvanlig i gamle våningshus. Derfor tenkte vi å skrive en annen praktisk artikkel for deg og tilby deg vårt sammendrag nedenfor.

Kjøkkenurter gir liv til rommet og er alltid tilgjengelig for forskjellige formål

belger medisinske urter peppermynte

1. Hvit gran

Selv om det blir mer og mer vanlig å lese at barskog dør, er de fleste bartrær immun mot de kjente skadedyrene i hagen. Gran og furu lider av andre sykdommer, som vi ikke snakker om i dag. Med sin sterke duft holder de farlige insekter og snegler unna.

Hvis du har gledet deg til de ferske erter eller salater i hagen i lang tid og deretter oppdager nudibranchs eller larver med skrekk, vil harpiksen eller oljen fra de kjente bartrærene hjelpe effektivt. Ulike typer bladlus, midd og alt du ellers ikke ønsker å se igjen i hagen, kan bekjempes og drives ut av hagen av den essensielle oljen til grantreet ved regelmessig bruk.

Granoljen er et effektivt middel mot bladlus og snegler

skadedyr medisinske urter hvit gran

belger medisinske urter hvit gran naturlig rene eteriske oljer

2. basilikum

Igjen en plante med en sterk aroma som kan brukes godt i kampen mot skadedyr. Igjen handler det om essensielle oljer som har en sterk effekt på uønskede insekter eller hagesnegler. Med plantens rene olje eller med behandling av de velduftende bladene, kan du jage bort alle slags bladlus, fluer og også de farlige nakensneglene fra hagen.

Basilikum på vinduskarmen på kjøkkenet holder fluene unna

erter medisinske urter basilikum

belger medisinske urter basilikumflue

Basilikum i gryten forskjønner og gir liv til kjøkkenet 

skadedyr medisinske urter basilikum mot skadedyr

Gartnere liker ikke nakensnegler

skadedyr medisinske urter peppermynte snegl

3. Peppermynte

Den fantastiske duften av mynte påvirker ikke bare smaken og lukten av nerver. Peppermynteoljen i myntebladene er ubehagelig for små languster som maur, larver, lopper, møll, edderkopper og til og med fluer og holder dem permanent borte fra hjemmet og hagen din. Det enkleste er å fordele mynteblader på steder der du for eksempel kan se maur. Du kan ha peppermynte i gryta ved kjøkkenvinduet og dermed begrense flueflukten inn i huset. Ren peppermynteolje er mye bedre mot lopper eller møll. Her skal hele overflater (fortynnes) sprayes med den, og da vil alle rom lukte godt lenge.

skadedyr medisinske urter peppermynte bladlus

skadedyr medisinske urter basilikum mot fluer

Medisinske urteskadedyr - spor av en larve

4. sandeltre

I tillegg til at sandeltre er en meget foretrukket ingrediens i parfyme, gjør den eksotiske medisinske planten med enda mer nyttige egenskaper seg populær. Dette inkluderer å drive bort bladlus, noe som er en reell utfordring for mange gartnere. Du kan også bli overrasket over hvor raskt hagen din kommer seg etter duftende plante. Du kan nå også føle balansen og likevekten som kommer inn i våre liv gjennom duften av sandeltre alene.

småstein medisinske urter sandeltreolje løs

skadedyr medisinske urter sandeltreolje

skadedyr medisinske urter bille

5. Nellik

Vi har skrevet mange spennende artikler om feddet. Den aromatiske knoppen er en av de kjente julekrydderne på kjøkkenet. Alle som er overbevist om egenskapene deres, kan prøve å bekjempe lus med dem. Legemidlene på apoteket er effektive og blir kvitt lusene. Med duften av feddolje vil imidlertid hver behandling bli mye mer behagelig og skånsom.

belger medisinske urter fedd mot lus

småstein medisinske urter feddespray

småstein medisinske urter kløver sitron mot fluer og mygg

6. Lavendel

Lavendel er et godt og fremfor alt naturlig middel mot mygg og møll. Det du også kan kjøre veldig godt unna med det er fluene som ikke mangler en eneste sommer. Du kan også bruke lavendelplanten eller lavendeloljen mot veggedyr. Selv flått ville unngå deg hvis du er beskyttet av duften av lavendel.

skadedyr medisinske urter lavendel mot møll

skadedyr medisinske urter lavendel mot skadedyr

skadedyr medisinske urter lavendel mot skadedyr

skadedyr medisinske urter hvit sitrongress mot loppemidler

7. Patchouli

Det er faktisk smaker du enten liker eller lar dem være i fred. Duften av patchouli tilhører også dette området. Hvis du tilfeldigvis har oljen eller planten med deg, ikke bli overrasket over at du ikke vil se fluer eller edderkopper i huset.

skadedyr medisinske urter patchouli mot insekter

skadedyr medisinske urter patchouli

8. Timian

Vi presenterte mirakelplanten timian i flere artikler. I dag legger vi til de mange positive egenskapene til timian at den fantastiske duften av planten kan beskytte oss mot flått. Mange stikkende insekter unngår duften av timian. Anlegget kan også brukes som et naturlig desinfeksjonsmiddel.

erter medisinske urter timian

skadedyr medisinske urter hvit sitrongress mot skadedyr

belger medisinske urter timian kurv

skadedyr medisinske urter hvit sitrongress mot flåttforebygging

9. Eukalyptus

En plante som kommer helt fra sør og også har fantastiske aromaer og essensielle oljer er eukalyptus. Eukalyptusoljen er en god hjelp mot hoste, det vet alle. Men det du kanskje trenger å vite, spesielt om sommeren, er kakerlakkens aversjon mot denne planten. Den sterke duften forlater hjemmet ditt fri for uønskede kravldyr.

skadedyr medisinske urter eukaliyptus

skadedyr medisinske urter eukalyptus mot flått

10. Sitrongress

Sitrongresset er også lett å få i alle asiatiske butikker. På grunn av duften av planten eller hvis du foretrekker den rene eteriske formen, kan du være sikker på at verken mygg eller flått vil plage deg i sommer.

skadedyr medisinske urter hvit sitrongress mot flått og mygg

skadedyr medisinske urter bille

Ved å bruke naturlige midler kan du drive skadedyrene ut av hagen

Det er alltid lurt å ty til naturlige hjemmemedisiner, selv om kontrollen eller frastøtingen av noen hagebesøkende kan være litt forsinket. Det er mange grunner til dette. Den viktigste av disse er at de infiserte plantene ikke lider, og det kan heller ikke være noen ytterligere fare for mennesker eller dyr.

Mange av de kjøpte preparatene er veldig effektive og effektive umiddelbart, men de er også veldig aggressive og kan forårsake ytterligere skade på det allerede svekkede anlegget. Kjemisk behandling er heller ikke alltid best for barna som leker i hagen eller foreldrene deres.

Vi håper at vi har beriket deg igjen med vårt bidrag, og vi ønsker deg en fin sommer i fremtiden!

skadedyr medisinske urter sneglen naken

skadedyr, medisinske urter, larver som unge planter

skadedyr medisinske urter lavendel mygg

skadedyr medisinske urter larve

skadedyr medisinske urter sandeltre