Det er slutten av oktober og vinteren er allerede rundt hjørnet. Naturen forbereder seg på de kalde månedene som kommer, og hagen din vil sannsynligvis se kjedelig og ufruktbar ut. Men det burde ikke nødvendigvis være tilfelle. Du kan ta med litt farge både på utsiden og interiøret. Det er noen fantastiske vinterblomstrere der ute for å hjelpe deg med dette. I denne artikkelen vil vi introdusere deg for fem vinterblomster som ikke er redde for kulde og blomstrer fantastisk akkurat om vinteren og gleder øyet.

Fem vinterblomstrere som trives i kulden

Vinterblomstrende julestjerne rosa vinterblomstblader

Planter ser ut til å dø om vinteren fordi det dannes iskrystaller i plantecellene. Selv om planter prøver hardt å beskytte seg mot frysing, er dette bare mulig ned til ca – 6ºC. Ved lavere temperaturer fryser vannet i cellene til krystaller, noe som er dødelig for plantene. Men det er også kaldtolerante planter og blomster som trives om vinteren og tåler de lave vintertemperaturene.

Slike kan dyrkes i hagen selv i de kalde månedene. I dette tilfellet kan hagen din dra nytte av pollinatorinsekter. Fordi det ser ut til at bier kan spise på solskinnsdager.

De følgende fem vinterblomstrene er perfekte for innendørs planter og vil forfriske ditt daglige vinterliv og varme sjelen din. La oss nå se på hva dette er …

Selv om mange planter er i dvale om vinteren, er det også de som blomstrer nettopp på denne tiden av året, nemlig vinterblomstrene

Vinterblomstrende julekaktus stueplante blomster vinterplanter

Julekaktus (Schlumbergera)

Blomstringene til denne vinterblomsten kan være hvite, gule, rosa, lilla eller røde, og uansett hvilken farge julekaktusen blomstrer i, vil den definitivt lyse og forfriske interiøret..

Schlumbergera er faktisk en hybrid av to planter som vokser i brasilianske regnskoger. Julekaktusen har fått sitt populære navn fordi den bare blomstrer rundt jul.

La du merke til hvordan vinterblomster kan lyse opp et rom??

Vinterblomstrende julekaktus stueplante blomstrer vinterblomst

Julekaktusen foretrekker indirekte sollys og fuktighet. Derfor finner du et relativt skyggefullt og mørkt sted hvor du bør beholde vinterplanten din i noen uker før jul.

Vinterblomstrerne skaper en festlig atmosfære hjemme

Vinterblomstrende julekaktus stueplante blomstrer kongler

Vær oppmerksom på optimal vanning! For mye vann kan forårsake rotrot, og for lite vann kan bety færre eller ingen blomster. Som med de fleste andre sukkulenter og kaktuser, er det generelt bedre å vanne denne planten relativt mindre. Jorda fra denne vinterblomstreren bør imidlertid være konstant fuktig i blomstringsperioden.

Julekaktusen kan også blomstre i krem

Vinterblomstrende julekaktus kremfargede blomster vinterblomst

Faktisk er sorten av vinterblomster så stor at du ikke nødvendigvis trenger å holde deg til den tradisjonelle julestjernen

Vinterblomstrende julekaktus røde blomster vinterblomst

Julestjerne (Euphorbia pulcherrima)

Julestjernen er kanskje den mest populære vinterblomstreren. Blomstene er faktisk unge blader som vokser i grupper på slutten av hver gren.

Den subtropiske røde julestjernen er den mest populære typen blomst, men du kan finne denne vinterblomsten i et mylder av farger, inkludert krem, fersken, rosa, hvit og gull.

Julestjernen eller adventsstjernen foretrekker et solfylt sted ved vinduet og trenger regelmessig vanning. Men jorden trenger ikke å være konstant fuktig.

Rød julestjerne på vinduet

Vinterblomster Julestjerne rød vinterblomstfans

Bladene på denne vinterblomsten kan også blomstre i andre fargenyanser

Vinterblomstrende julestjerne hvite rosa blader vinterblomst

For eksempel i hvitt

Vinterblomstrende julestjerne hvite vinterblader

Flaggermusblomst (Tacca Chantrieri)

Her er et eksempel på en vinterblomster som har et merkelig navn og også ser litt rart ut. Så flaggermusblomsten ser virkelig ut som en flaggermus, ikke si det?

Svart flaggermusblomst

Flaggermusblomst Tacca Chantrieri Vinterblomstrende jungelplante

Flaggermusblomsten er hjemmehørende i jungelen, men det er en populær stueplante som også blomstrer om vinteren. Den kan bli ganske stor, opptil en meter eller så, så denne vinterplanten bør plantes i en relativt stor beholder.

Flaggermusblomsten liker skygge og fuktig, men ikke fuktig, jord. Siden dette er en jungelplante, betyr faktisk fuktighet.

Denne vinterblomsten var opprinnelig en jungelplante

Flaggermusblomst svart vinterblomstrende jungelplante

Flaggermusblomst Tacca chantrieri forlater Vinterblomstrende jungelplante

Islandsk valmue (Papaver nudicaule)

Valmuer har fått en dårlig rap for de fleste som forbinder dem med opiumavlinger og narkotika. Heldigvis er den islandske valmuen så godartet og pen at det er lovlig å dyrke den hvor som helst.

Kaldtolerante planter og blomster er i stand til å forvandle hjemmet ditt til et vinterland

Islandsk valmue Papaver nudicaule stueplante vinterblomstringIslandsk valmue Papaver nudicaule vinterblomster blomstrer rødt

Det er mer enn 80 varianter av denne iøynefallende planten som kan blomstre i forskjellige farger, for eksempel hvit, gul, rosa eller rød. Denne vinterblomsten kan også være av forskjellige størrelser, så gi den islandske valmuen din nok plass til å vokse. Botanikere anbefaler å plante flere planter 21-31 cm fra hverandre i gigantiske blomsterpotter for å skape en dramatisk visning.

For å sikre at den islandske valmuen din ikke kollapser, må du ha innsatsen klar til å støtte den.

Dette er hvor store disse vinterblomstrene faktisk kan bli

Icelandic Poppy Papaver Nudicaule En stor vinterblomstrende bukett

Sukkerbusker (Protea)

Sukkerbusken er en bemerkelsesverdig vinterblomstring fordi den har så fargerike og uvanlige blomster. Du kan velge mellom over 80 medlemmer av denne planteslekten for vinterhagen.

Sukkerbusker – en veldig spesiell vinterplante

Sukkerbusker Protea blomstrende oransje vinterblomstrende vinterplanter

Hvis du har denne stueplanten hjemme, må du sørge for at den har tilstrekkelig drenering, rikelig med sol og så mye frisk luft som mulig. Sukkerbusken er faktisk et lettstelt husplante. Når det gjelder omsorg, er det til og med sammenlignet med kaktus.

Hvis du er den stolte eieren av en rakettpute (Leucospermum reflexum), vil mange gartnere og planteentusiaster sikkert misunne deg, fordi denne typen protea er ekstremt sjelden.

Sukkerbuskenes blomstring er delikat og prangende

Sukkerbusker Protea blomstrende delikate rosa vinterblomstrende vinterplanter

Den hardføre planten kan også trives i fjellet

Sukkerbusker Proteafjellene Vinterblomstrende vinterplanter