potteplanter i hagen hage design potteplanter

Beholderplanter i plantebeholdere

Å designe en hage med potteplanter kan være en enkel oppgave. Du trenger bare karene, litt jord, gjødsel. Det er i det minste noen finesser i dette hagedesignet. Du bør være kjent med dette før du begynner.

Hagedesign med potteplanter

potteplanter i hagen hage design betongpotter potteplanter

Dekorative hageplanter i betongpotter

potteplanter i hagen potteplanter personvernskjerm

Sørg for at bøttene har god drenering

Drenering er ofte den mest kritiske faktoren for om en plante vil overleve godt eller ikke. Sørg for at fartøyene har hull som er store nok til at vannet kan renne ut. Plantebeholderne som tilbys på markedet har vanligvis et lite hull. Det er ikke nok. Gjør den større eller drill inn mer. Bruk riktig verktøy avhengig av materialet. For metall trenger du en hammer og noen spiker.

Med keramikk kan denne oppgaven bli litt mer komplisert. Det er øvelser som er spesielt designet for dette materialet. Ikke glem sikkerhetsinstruksjonene under ingen omstendigheter. Fremfor alt annet bør du beskytte øynene dine mot støv og annet skitt med beskyttelsesbriller.

Husk også følgende: jo flere hull, jo bedre drenering!

Lag en vertikal hage

potteplanter i hagen hage design ideer potteplanter

Kreativ terrassedesign med potteplanter

lettstelt innendørs planter bilder potteplanter

Hagesplantingen

Nå kommer vi til neste trinn i moderne hagedesign med containerplanter. Først bør du ta alt ut av de små grytene. Ikke dra for hardt, da du kan ødelegge plantene før du har begynt med det virkelige arbeidet. Dette kan selvfølgelig unngås. Plukk opp planten nær roten. Så snart potten tillater det, prøv å skyve nedefra. Noen ganger forårsaker de sammenfiltrede røttene problemer. I disse tilfellene, ta deg tid til å ta dem ut en etter en for å forårsake så lite skade som mulig.

Planter planter i hagen

Å plante potteplanter i hagen

Frodige hageplanter

containerplanter hagedesign med potteplanter

Bruk gjødsel direkte i jorda

Moderne hagedesignkonsepter mislykkes ofte akkurat på dette tidspunktet. Vi glemmer gjødsel og lar plantene våre sulte. Det finnes mange forskjellige passende midler i spesialforretningene. Noen er også beregnet på organiske og økologiske hager.

 Lucky thaler 

innendørs planter lettstelt for potteplanter Glückstaler grønne innendørs planter

Sitter planten på riktig nivå?

Plantene må bare stå i plantebeholderen slik at røttene og stammene blir frie. De skal under ingen omstendigheter være overflødig dekket med jord. Planten må ikke være for langt over overflaten. Røttene må med andre ord ikke avsløres.

Anlegg og sukkulenter med lite vedlikehold

containerplanter potteplanter sukkulenter husplanter

Levende dekorasjonsideer for innendørs og utendørs

container planter potteplanter sukkulenter trekasse

Kaktus og sukkulenter i blomsterpotten

lettstelt stueplante bilder potteplanter sukkulenter

Tilstrekkelig jord mellom de enkelte plantene

For at ditt moderne hagedesign skal forbli vakkert og intakt på lang sikt, må plantene også føles ganske frie. Dette betyr at det skal være nok jord rundt røttene. I noen store potter, hvor mange planter har blitt samlet side om side, er dette rett og slett ikke mulig. Dette kan føre til at noen plantearter raskt ødelegges.

Det er en god idé å vanne plantene rett etter at de er plantet. Så jorda går inn, og du kan umiddelbart se når du trenger å fylle på jord.

Design dekorativ vegg med potteplanter

potteplanter som henger i hagen

Vann plantebeholderen din på riktig måte

Vanning av hagen din er mer en kunst enn en vitenskap. De fleste planter elsker fuktig, i stedet for tørr eller for våt jord. Sjekk enkelt selv hvor mye vann planten din trenger. Legg fingeren i bakken til det andre beinet. Nå vil du legge merke til om jorden er for våt, for tørr eller helt riktig.

Hell sakte, og pass på at vannet når røttene. Mesteparten av tiden kan du sikkert fortelle det ved at vannet begynner å komme ut av bøtta.

Bob hår

mest populære stueplanter, potteplanter

Flettede planter

container planter kurv etasje balkong planter design ideer

Elegante kobberfargede aksenter

badekar planter foran hage design ideer badekar kobber anlegg