Alle som elsker hagen sin, tilbringer mye tid der. Du tar vare på alle hageplantene dine med kjærlig omsorg, og du kan nesten ikke vente på at de første flotte blomstene skal åpne. Gartnerens overraskelse er desto mer ubehagelig når han en dag finner sin elskede hage infisert med bladlus. Du kan raskt kjøre til hagesenteret og ta med deg det mest effektive middelet mot disse irriterende og ved første øyekast ufarlige skadedyrene. Stoppe! Stoppe! Hvor mange av oss har en anelse om hvor giftige noen medisiner er? Selvfølgelig ville de tjene sin hensikt og kjøre bladlusene sammen med eggene sine. Men hvor høy er prisen for dette unntaket og hvor forgiftet er den behandlede planten og jorden rundt den hvis vi bruker tradisjonelle midler? Vi ville ikke finne et virkelig tilfredsstillende svar på dette spørsmålet. For å gjøre dette, gikk vi imidlertid på jakt etter gode løsninger på problemer som er ufarlige for oss.

Disse 10 hjemmemedisinene kan hjelpe deg med å bekjempe bladlus naturlig

Bladlus bekjemper naturlig hvitt

En dag kommer de ut av ingenting og hele hagen er full av dem

bekjempelse av bladlus selvfølgelig grønt

Det første du kan gjøre er å fjerne bladlusene manuelt

Fjern selvfølgelig bladlus for hånd

Bekjemp bladlus naturlig med disse 10 hjemmemedisinene

I tilfelle bladlusangrep, bør det iverksettes tiltak med lynets hastighet. De små dyrene formerer seg så raskt at de vil spise de friske skuddene på plantene på kort tid. I dag tilbyr vi 10 naturlige hjemmemedisiner som du enkelt kan forberede selv. Overraskende nok kan de fleste ingrediensene finnes i hjemmet deres. Vi vil om et øyeblikk avsløre hvilke vanlige og effektive midler vi har å gjøre med i dag!

De irriterende skadedyrene kan bekjempes med forskjellige ekstrakter fra varmt eller kaldt vann

Bladlus bekjemper brennesle, selvfølgelig

Å velge våre fienders naturlige rovdyr er en god vurdering

Selvfølgelig bekjemper bladlusene marihøner

1) brennesleekstrakt

Tilsett 200 g fersk brennesle eller 20 g tørkede blader til en liter vann. Plantedelene helles med vannet og får stå i vann i flere timer uten gjæring. Spray deretter de infiserte bladene og stilkene med det ufortynnede ekstraktet.

Ikke bare er brennesle rik på jern og bra for helsen vår, den kan også jage bort bladlus

bekjempe bladlus selvfølgelig

Plantene bør behandles flere ganger med det valgte hjemmemedisinet til du ikke lenger kan se bladlus

Selvfølgelig bekjemper bladlus hageplanter

2) Såpevann som et middel mot bladlus

For ikke å ha dårlig samvittighet kan gartneren bruke revet ostemasse og løse den opp i vannet. Det ville være det bedre alternativet til syntetiske vaskemidler og rengjøringsmidler og drive bort de sta bladlusene. Blandingsforholdet er en spiseskje såpe til en liter vann.

Ikke ta tak i ostemasse så raskt, bare bruk noen dråper oppvaskmiddel med litt brennevin, også fortynnet i vann. Å gi førstehjelp bør absolutt være raskt.

Såpevann er en av de mest kjente rettsmidler mot bladlus 

Bladlus bekjemper selvfølgelig oppvaskmiddel

3) Marihøner og andre rovdyr av bladlus

For store hager er det verdt å kjenne noen av bladlusens naturlige rovdyr. La noen marihøner være i hagen din, så løser de den vanskelige bladlusoppgaven på en naturlig måte. Det er alltid verdt å “avskrive” flere “triks” fra naturen.

Slipp marihøner i hagen og fortsett hagearbeid uten å bekymre deg 

bladlus, selvfølgelig, baekempfen blad

4) Lag din egen hvitløkskraft

Hvis du lenge har vært av den oppfatning at kjemi ikke har noen virksomhet i hagen din, vil du lære om et allsidig og obligatorisk husholdningsmiddel for hvert kjøkken – hvitløk.

Du kan bruke 100 g sunne fedd til å lage en hvitløksfond selv, som du kan bruke til å spraye de infiserte plantene. Hell 3 L kokende vann over 100 g hvitløk og la det trekke i 5-6 timer. Filtrer deretter kaldbrygget og hell det i en sprayflaske.

Alle skal ha hvitløk og løk hjemme, og de kan også kjøre bort bladlusene 

Bladlus bekjemper naturligvis hvitløk

Friske, saftige og unge skudd blir raskt oppdaget av bladlusene 

Bladlus bekjemper selvfølgelig tomatplanten

5) Vanlig løk mot bladlus

Her er tilberedningsmetoden lik den for hvitløken. 40 g løk helles over 5 liter kokende vann og får stå i minst 4 timer. Denne blandingen skal sprayes på de angrepne bladene i 10 dager.

Løkstamme mot bladinsekter og for stivede planter

Bekjemp bladlus med løk saksøkt, selvfølgelig

6) eddik

Eddiken er virkelig en allsidig. For 100 ml eddik, ta 1 liter vann. Du sprayer alle planter med den. Forsiktighet! Bladlus kan være bærere av dårlige sykdommer. Ikke ta problemet så lett!

Allrounderen eddik hjelper oss også med å redde de angrepne plantene i hagen 

Selvfølgelig kjemper bladlus med eddik

De syke plantene bør behandles og bladene rengjøres i omtrent 10 dager 

Bladlus bekjemper naturlig neemolje

7) Svart te er også bra for bladlus

En god te smaker ikke bare fantastisk, den kan også brukes mot bladlus. Bare kok opp teen og la den trekke i ca 15 minutter. Når teen er avkjølt, kan den til slutt sprøytes over plantene.

Den gode svarte teen kan ikke bare smake godt, men også bekjempe irriterende insekter 

bekjempe bladlus med svart te, selvfølgelig

Med en sterk infusjon av svart te vil du bli kvitt bladlusene relativt snart 

bekjempe bladlus selvfølgelig

8) Oregano- det effektive middelet

Oreganoen er ikke bare populær på kjøkkenet. Bortsett fra at krydderet med sin aroma sikrer kulinarisk berømmelse, kan man effektivt bekjempe bladlusene i hagen med et brygg fra urten. Tilsett 1 liter kokende vann til 100 g ferske (eller 10 g tørkede) oreganoblader. La teen trekke i ca 15 minutter og sil den deretter. Når oreganobrygget er avkjølt, kan det dekanteres og brukes målrettet.

Denne populære medisinske planten og det kulinariske høydepunktet kan fortsatt være effektivt mot bladlus 

Bekjemp bladlus med oregano, selvfølgelig

9) bracken buljong

Her er forholdet mellom bregnen og vannet igjen 100: 10, eller med andre ord, ta 100 g bregneblader og 1 L vann og bland begge to. Den resulterende blandingen kan brukes mot bladlus og styrker også plantene i stedet for å forgifte dem.

Fernbladene driver bort bladlus og styrker de infiserte plantene 

Bladlus bekjemper bregneblader, selvfølgelig

10) Neem olje – mirakelvåpenet

Igjen bør vi blande hjemmemedisinen med vann. For at fett skal kunne oppløses i vannet, trenger du emulgatorer. I dette tilfellet anbefales Rimulgan. Den første løsningen kan brukes ufortynnet og består av 1 ml neemolje, 1 ml Rimulgan og 500 ml vann. Hell alle ingrediensene i en liten sprayflaske, lukk og rist kraftig. Rist før hver bruk!

Effektene av neemolje begrenser bladlusene fra å reprodusere. Hvis du velger en naturlig eterisk olje for en bedre aroma, bør du vite at oljen også øker effektiviteten av middelet mot bladlus.

Det er mange gode ting som neemolje kan gjøre, inkludert effektiv kontroll av bladlus i hagen 

bladlus, selvfølgelig, baekempfen med appelsinblomst olje neem olje plante blomstre

Neem kan blandes med andre essensielle oljer for å øke effekten 

Bekjemp naturligvis bladlus med neemolje med appelsinblomst

bladlus, selvfølgelig, baekempfen med appelsinblomst olje neem olje plante

Gjenoppdag naturens kraft og lær å bruke den

Det er faktisk vakkert, praktisk og også veldig avansert at du kan kjøpe alt i disse dager. Det ville være enda bedre å ta miljøvennlige hjemmemedisiner som er effektive og som fortsatt ikke skader mennesker eller natur. Vi oppfinner ikke verden på nytt. Vi stoler bare på den gamle kunnskapen til våre besteforeldre og bruker den i en moderne sammenheng.

Selv om bladlusene virker ufarlige ved første øyekast, kan de være bærere av alvorlige sykdommer 

bladlus, selvfølgelig, baekempfen laus

Alle burde vite best selv hvordan de former sitt eget liv. Likevel må man aldri glemme at planter, mennesker og dyr lever i et nært forhold. Og selv om det er uviktig for oss hvor sunt hverdagen vår er, må vi ikke forstyrre andre med vår livsstil!

Først lurer du på hvorfor plantene dine har blitt så hvite, og så merker du de små insektene som distribueres regelmessig på bladet 

Bladlus bekjemper selvfølgelig knapt gjenkjennelig

Hvor mye du gleder deg til rosens blomstringssesong og deretter dukker bladlusene opp av ingenting

Bladlus bekjemper roser selvfølgelig

Det er gode måter å håndtere bladlus på uten å forgifte naturen 

bladlus, selvfølgelig, baekempfen fortsatt

Bladlus bekjemper selvfølgelig det grønne bladet