Syren med horn er ikke en heldig kløver. Å oppdage en seng av den i hagen gjør bare noen få gartnere lykkelige. Det er en irriterende ugress som kan vokse overraskende store områder i løpet av få uker med eksploderende frøkapsler og dypt voksende underjordiske løpere. Det hjelper knapt å trekke det ut her, for røttene sitter fortsatt fast i hagjorden. Dette kan raskt ødelegge plenen og blomsterbedet. Så hvordan kan du permanent bekjempe den irriterende tyrsyren med horn? Tross alt må det ikke brukes ugressmidler som skader de gjenværende prydplanter eller nyttige planter i hagen. Midlene kan også være ufarlige for barn, kjæledyr og andre husstandsmedlemmer eller pollinatorer. I dagens artikkel vil vi introdusere deg for noen naturlige og miljøvennlige hjemmemedisiner som du kan bruke for å bekjempe tresyren.

Hornsorrel kan umiddelbart gjenkjennes av de typiske bladene

Bekjemp tresyren med naturlige hjemmemedisiner og miljøvennlige metoder. Kjør oxalier ut av hagen

Viktige fakta som er verdt å vite om den hornede vedsyren

Du kan bare beseire denne grønnsaksfiende hvis du kjenner dens natur. Den hornede vedsyren, bedre kjent botanisk som Oxalis corniculata, er også kjent som den hornede vedsyren eller hornfruktet tresorrel.

Man kan ofte forveksle det med den oppreiste tresyren (Oxalis stricta). Selv om dette visuelt ligner den hornede vedsyren, vokser den hovedsakelig som en årlig plante.

Den hornede vedsyren er innfødt i Middelhavet og Sørøst -Asia. I dag er den utbredt nesten over hele verden. Når den blir kontrollert, brukes denne sorrelarten ofte som en prydplante i steinhager, teppebed eller rett og slett i potter. Atropurpurea-sorten er spesielt visuelt tiltalende med sitt rødlilla trebladede løvverk og lyse gule blomster.

Som du allerede kan se fra navnet, tilhører den hornede vedsyren trefiskfamilien (Oxalidaceae). Mange arter, inkludert vedsyren, er spiselige, men inneholder oksalsyre og smaker derfor ekstremt surt. Planten er rik på vitamin C og bladene kan brukes til å lage en sitronlignende drink. I likhet med te kan du tilføre friske blader i varmt vann i 10 minutter, søte brygget med litt honning og nyte det avkjølt. Du kan også legge friske blader til salater for visuell appell.

Visste du at hornwoodsorrel faktisk er spiselig?

Tresorrel bekjemper oxalier i skogen ved hjelp av naturlige hjemmemedisiner og miljøvennlige metoder

Det smaker lik sitron og kan til og med dyrkes som en avling

Sorrel bekjemper oxalier i salater ved hjelp av naturlige hjemmemedisiner og miljøvennlige metoder

I hagen tåler den hornede suren nesten alle forhold. Den er tørkebestandig, elsker varme og kan trives i ekstremt næringsfattig eller alkalisk jord. Enten det er i full sol eller i skyggen, føles denne planten bra overalt. På grunn av den sure smaken blir ugresset sjelden angrepet av skadedyr.

Det hjelper dessverre ikke å lukte og trekke ut i kampen mot den horede vedsyren. Faktisk kan dette gjøre problemet mye verre, ettersom kapselens frukter åpner seg ved berøring og kaster mange små frø ut opptil 3 meter i hagen. De bittesmå frøene har en spesiell tekstur som gjør at de kan feste seg til mange forskjellige overflater ved kontakt. De kan oppdages ved å se nøye på klær, i kjæledyrets pels, på gressklipper, vannslanger og plantepotter. Så hvordan kan du bekjempe den hornede tresyren??

Disse ugressene kan bli introdusert i hagen din når som helst, hvor som helst og ganske ubevisst

Hornsorrel bruker naturlige hjemmemedisiner og miljøvennlige metoder for å bekjempe oksalier som blomstrer gult

Bekjemp hornsorrel med naturlige ugressmidler

Den kåte sorrelen er vanskelig å kontrollere med vanlige ugressmidler på markedet. Dette er fordi disse ofte kan skade andre planter rundt omkring. Mange av disse inneholder også kjemikalier som også kan være farlige for barn, kjæledyr eller gunstige pollinatorer som bier og sommerfugler.

Heldigvis, i kampen mot disse irriterende ugressene, er det også noen få lett tilgjengelige, trygge, naturlige og miljøvennlige alternativer til kjemi. Du kan til og med finne mange av dem på kjøkkenet ditt. For at disse skal være effektive, må du imidlertid bruke dem riktig. Her er noen forslag for å kontrollere den hornede vedsyren og forhindre at den sprer seg på nytt.

Frøene til vedsyren kan fly opp til 3 meter når de berøres av kapselfrukten

Horn -sorrel bekjemper frøkapsler oxalis ved hjelp av naturlige hjemmemedisiner og miljøvennlige metoder

Gjenkjenne og ødelegge hornsvedesorrel tidlig

Du bør sjekke skadedyr på enger og blomsterbed i hagen din minst en gang i uken, Sykdommer og sjekk ugress. Fordi som de fleste problemer i livet, er det også lett å bekjempe tyrsyren i de tidlige stadiene.

Bare grave de unge plantene opp av bakken, inkludert hele taprooten. Du bør gjøre dette før de blomstrer, for først da dannes kapselfrukter, som er fylt med frø. Etter at du har fjernet ugresset helt, dekker du området med et lag organisk mulch som er minst 5 cm tykt. Dette forhindrer at eventuelle frø eller unge planter du kanskje har oversett, spiser.

Disse ugressene kan ødelegges enkelt og raskt når de fortsatt er unge

Bekjemp hornsorrel med naturlige hjemmemedisiner og miljøvennlige metoder. Ødelegger oxalier i hagen

Bekjemp etablert tresurk

Når den er etablert og fullvoksen, kan vedsyren, som allerede nevnt, knapt ødelegges ved å luke og trekke den ut. Disse hjemmemedisinene kan hjelpe deg her:

Maisglutenmel: Dette naturlige produktet er faktisk et biprodukt som dannes ved fremstilling av maisstivelse. I hagen virker maisgluten som prevensjon for alle typer frø, inkludert tresyren. Strø en håndfull mel over og rundt ugresset, hell dem godt og la det tørke. Prøv imidlertid ikke denne strategien før dine prydplanter og nyttige planter er godt etablert, ettersom maisgluten også vil ødelegge nyttige frø.

Du kan finne maisglutenmel i pelletsform i hvert hagesenter

Hornsorrel bruker naturlige husholdningsmidler og miljøvennlige metoder for å bekjempe granulat av maisglutenmel

DIY spray mot ugress: Bland eplecidereddik, salt og oppvaskmiddel i en sprayflaske, rist godt og spray på det irriterende ugresset. Vær imidlertid forsiktig, fordi denne sprayen, som mange andre naturlige ugressmidler, ikke kan skille mellom ugress og andre planter.

Spesialiserte ugressmidler: For mindre ugressinvasjon, mens naturlige hjemmemedisiner kan være svært effektive for å løse problemet en gang for alle. Men hvis hagen din blir invadert av store mengder tresorrel, er spesialiserte ugressmidler en mer fornuftig løsning. De fleste store hagesentre eller nettbutikker har nå spesialutviklede produkter som spesifikt ødelegger sorrelarter og er ufarlige for plenen din, prydplanter og nyttige planter eller dyr.

I noen tilfeller kan du ikke lenger bare stole på hjemmemedisiner

Bekjemp hornsorrel med naturlige hjemmemedisiner og miljøvennlige metoder, bruk herbicider målrettet

Syren med hornet tre er en ugress som krever mye innsats og engasjement fra din side for å bli ødelagt permanent. Den kan dukke opp igjen og igjen i hagen og bør graves opp av jorden tidlig.

Klipping av plenen kan gjøre kløverinvasjon verre

Hornsorrel bekjemper oxalier med naturlige hjemmemedisiner og miljøvennlige metoder, ikke ødelegg den med slått

Hornsorrel bruker naturlige hjemmemedisiner og miljøvennlige metoder for å bekjempe små gule blomster