delphinium hageplanter fargerike blomster

Hva vet du om delphinium?

Delphinium – en stolt, praktfull blomst som kommer fra Alpene. Hun elsker moderate temperaturer og solrike steder. Denne flerårige planten kan nå en høyde på 200 centimeter. Den tilhører slekten til Larkspur (Delphinium) fra buttercup -familien.

Stammen er oppreist og hårete på en spredt måte. Blomstene er rike og formet i en raceme. Mesteparten av tiden kan du se lilla og blå blomster, men det er ikke uvanlig å se rosa og hvite også. Delphiniumen blomstrer fra juni til august.

Forførende vakkert i rosa

delphinium hageplanter rosa utvalg

Til tross for sin skjønnhet og eleganse, er planten giftig. Spesielt småbarnsfamilier bør være veldig forsiktige med dette. Unngå å plassere blomsterbuketter i lukkede rom, og bruk under ingen omstendigheter delphiniumblomstene som pynt til oppvasken.

Ellers er denne stolte blomsten et utmerket valg for hagen din eller balkongen. Omsorg for delphinium er relativt enkelt å gjøre. Blomsten er imidlertid ganske utsatt for noen sykdommer som mugg og sneglene elsker dem også.

Du kan bruke vanlig pottejord og gjødsle med kompost. Annen organisk og mineralgjødsel er også sterkt anbefalt. Larkspur trenger mange næringsstoffer for sin normale utvikling. Såtiden er vanligvis fra mai til juni og er ganske enkel fordi planten kan vokse i grupper. Hvis du kutter delphiniumet om sommeren, kan det drive igjen og blomstre på sensommeren. Bare kutt blomstestenglene tilbake ca 2o centimeter umiddelbart etter blomstring.

Festival for farger i feltet

delphinium hageplanter blomsterfelt

 To typer delphinium, Delphinium elatum og Delphinium belladonna, er spesielt anbefalt for hagen. Hovedforskjellen mellom de to er strukturen på blomsterplatene. Den første typen er høyere og den andre er lavere og mer stabil.

Et siste tips for i dag angående angrep av mugg:

Spray plantene flere ganger i intervaller på 2 til 4 dager med en blanding av lang levetid melk og vann i et forhold på 1: 1.

Er du klar til å invitere denne vakre planten til hagen din? Vi håper at informasjonen og tipsene våre har vært nyttige for passende vedlikehold. Vi ønsker deg mye moro i sommer.

 Perfeksjon i alle detaljer

delphinium hageplanter blå blomst nærbilde

Larkspur kan også kombineres perfekt med andre blomster

delphinium hageplanter blomsterkombinasjon hvite roser

Vakker bukett om sommeren

bukett delphinium hageplanter

Lavere varianter er perfekte som containerplanter

delphinium hageplanter kinesisk cultivar container plante

Veldig unge, saftige stilker

delphinium hageplanter unge planter

Blomsterklynge i en intens blå

delphinium hageplante saftige blå blomster

Uskyldig og helt i hvitt

delphinium hageplanter hvite blomster

Ren vill skjønnhet

delphinium hageplanter som dyrker ville urter

Forbedre hagen din med denne stolte blomsten

delphinium lilla hvit blå lange klokkeformede blomster