hvit rose praktfull blomst

Den hvite rosen i historien og i hverdagen

Når du tenker på roser, er det første som mest sannsynlig kommer til å tenke på røde roser. Den røde rosen er det ubestridte symbolet på kjærlighet og lidenskap. Men som det vanligvis er i livet, trenger noe kontrasten eller bakgrunnen for å bli oppfattet enda mer intenst.

Vi tenkte på den hvite rosen i denne sammenhengen. Den har ikke den sensuelle røde fargen, men den presenterer all prakt av roseformen, og dette understreker også dens førsteklasses eleganse. Hvite roser passer perfekt til festlige dekorasjoner og feiringer eller som en gave til en helt spesiell venn, til en person du har dypt i hjertet. Renheten deres viser respekt, viser ære og symboliserer en ny begynnelse og håp for fremtiden.

Uskyldig perfeksjon i hvitt

hvit rose uskyld bryllup brudebukett

Historisk sett står den hvite rosen for uskyld og delikatesse. Av denne grunn har det lenge vært assosiert med bryllup og brudebuketter. På 1300 -tallet i England var den hvite rosen våpenskjoldet til hertugen av York. Historien forteller oss om Rosekrigen mellom ham og Lancaster -familien. I dag har den hvite rosen beholdt sin stolthet og brukes veldig ofte ved forskjellige spesielle anledninger som jubileer, dåp, konfirmasjoner, eksamener.

Graciøs og delikat med en sitrongul nyanse

hvit rose sitron gul nyanse

I Tyskland har den hvite rosen også sin helt spesielle historie, som er knyttet til søsken Scholl. Motstandsgruppen “The White Rose” kjempet mot nasjonalsosialismens diktatur og spredte i 1942 sine kristne og humanistiske verdier. Dessverre var gruppens skjebne fryktelig, og i april 1943 ble den avslørt og dens formative medlemmer ble arrestert og henrettet. Den hvite rosen er fortsatt et symbol på ikke-voldelig, politisk sivilt mot, som går inn for humanistisk-demokratiske idealer og er imot et totalitært diktatur.

Raffinert borddekorasjon for spesielle anledninger

hvit rose subtil restaurant for borddekorasjon

Ikke i siste instans ønsker vi å referere til den verdensberømte sangen “Guatanamera”. Den kommer fra den lille karibiske staten Cuba og har som tekst diktet av den legendariske kubanske forfatteren José Martí, som regnes som en tidløs nasjonalhelt. Ordene refererer til det evige og ekte vennskapet som er like rent og perfekt som en hvit rose som man bærer i sitt hjerte.

Kombiner med originale smykker for en enda hyggeligere overraskelse 

hvit rose gaveide halskjede

Gi hvite roser til en spesiell venn

hvit rose gave overraskelse bukett med roser

Lag hjerter med hvite rosenblader

hvit rose hjerte dekorasjon romantisk uskyld

Musikalsk romantikk

hvit rosemusikk romantikk

Delikat rosa i en fantastisk form

hvit rosa rosa nyansert busk

Bruk rosenbusker som personvernskjermer

delikat rose rosebush hagegjerde

Duftende villrose i hvitt

delikat rose villrosen hage busk

En klassisk duo

delikat roserød duo perfekt skjønnhet

Stilig borddekorasjon

delikat rose stilig borddekorasjon

Oppskalering av hvitt bryllup

hvit rose hvit bryllupsdekorasjon