Calla er en delikat og elegant blomst som er veldig populær både som hage og innendørs plante. En bukett med calla blomster kan faktisk vinne hjertet til enhver kvinne. Det er nettopp derfor calla -blomsten ofte brukes som bryllupsdekorasjon. Videre kan rommet calla tilføre det bestemte til enhver interiørdesign.

Calla -blomsten er en vakker hage og stueplante

Calla blomst innendørs calla calla omsorg blomst hvit

Calla blomstrer hovedsakelig i hvitt, men kan også ha blomster i en rekke farger

Calla blomsterhageplanter calla care

Hvis du vil nyte den sofistikerte elegansen og skjønnheten til calla -blomsten i hjemmet ditt, kan du lære mer om calla -rommet og hvordan du kan ta vare på denne blomsten på riktig måte..

Callas som flotte hageplanter

Calla blomsterhage plantepleie

Som en edel borddekorasjon

Calla blomsterrom calla bord dekorasjon calla plante

Elegant brudebukett

Calla blomsterbukett hvit bryllupsdekor brudebukett

Calla -blomsten kommer opprinnelig fra Sør -Afrika og ble dyrket som en populær hage- og potteplante i Europa på 1700 -tallet. Navnet Calla betyr faktisk “vakkert” og går tilbake til den greske gudinnen Kalliope. Calla -planten fikk sitt vitenskapelige navn Zantedeschia fra oppdageren, den italienske botanikeren Giovanni Zantedeschi.

Calla blomster i vase

Calla blomsterbukett rom calla

Gule calla blomster

Calla blomsterbukett gul rom calla

Callaen som vokser fra et enkelt rhizom eller en knoll trenger fuktige vekstforhold for å holde seg frisk. Calla -blomsten blomstrer utendørs i juni og juli, og innendørs calla kan blomstre fra vår til høst hvis den holdes innendørs under de rette forholdene.

Omsorg for en calla -plante i en gryte

Calla blomst innendørs calla blomsterpotte calla plante

lys

Sørg for at planten din mottar indirekte sollys i minst 6 timer om dagen. Unngå direkte sol for å unngå å brenne blader og blomster.

Calla -blomsten liker indirekte sollys

Calla blomst innendørs calla calla plante i potten

irrigasjon

Calla -planten liker fuktig jord hele tiden, men det er veldig viktig at jorden aldri blir for våt. Calla er ikke tørkebestandig, og derfor bør du aldri la jorden tørke helt ut.

Jorden skal være fuktig, men på ingen måte våt

Calla blomsterrom calla omsorgsbukett

Gjødsle

Bruk lite nitrogenblomstermat til befruktning annenhver uke i plantens blomstringstid. Hvis planten bare produserer blader, er befruktning bare nødvendig en gang i måneden.

Gjødsle to ganger i måneden i blomstringsperioden

Calla blomst innendørs calla potteplanter

temperatur

Romtemperaturen bør være mellom 10-24 ° C for optimal vekst. Hold anlegget ditt unna klimaanlegg eller oppvarming.

Romtemperaturen skal være over 10 ° C

Calla blomst innendørs Calla potte rosa Calla blomster

Blomstringstid

Planten blomstrer vanligvis i omtrent seks uker på slutten av våren og forsommeren, men kan blomstre når som helst hvis den trives som et husplante. De langvarige snittblomstene er perfekte for buketter og blomsteroppsatser.

Calla -rommet kan blomstre vakkert i flere måneder

Calla blomst innendørs calla omsorg innendørs planter

gulv

Bruk god pottejord som inneholder torvmose som er godt luftet og lar vann passere raskt. Du kan legge til bondesand eller perlit hvis jorden virker for tung og leireaktig.

Overvintrer

Om vinteren blir calla -pærene vanligvis fjernet fra jorden og lagret på et kjølig og tørt sted. Calla -rommet kan også overvintre i en gryte. I dette tilfellet bør planten ompottes om våren for å kvitte knollen med de døde røttene.

Nyt callaen din i blomst om våren!

Calla i potten omsorg calla blomst innendørs calla

trimming

Calla blomst trenger bare beskjæring når den går inn i hvilende fase.

Room calla er en giftig plante

Calla -blomsten er en av de giftige stueplantene. Vennligst hold rommet ditt unna små barn og kjæledyr. En calla inneholder høye nivåer av kalsiumoksalat, og ved svelging kan det forårsake alvorlig svie og hevelse i munn, svelg, lepper og tunge. Magesmerter og diaré kan også forekomme.

Calla -planten kan være giftig for kjæledyr og barn

Calla i potten Care calla flower Ta vare på innendørs calla

Calla -blomsten er den perfekte gaven for hver sesong og enhver anledning. Unn deg gleden av å ringe eller gi en venn eller kollega en gave med denne fantastiske blomstrende stueplanten!

Calla betyr “vakker” på gresk

Calla blomst innendørs calla calla plante i pottepleie

Dekorasjonsideer med friske blomster

Calla Flower Indoor Calla Calla Plant Vase Calla blomsterrom calla dekorasjonsideer med friske blomster Calla blomsterrom calla omsorgsbukett Calla blomst innendørs calla care calla i en gryte