vanningssystem for hagearbeid og landskapsarbeid

Hagearbeid og landskapsarbeid

Begrepet Xeriscape står for en designfilosofi som hjelper deg med å skape en vakker, miljøvennlig og sunn atmosfære. Det ble opprettet på Denver Water i 1981, og det betyr en ny og omfattende tilnærming til vannvern.

Prosessen består av syv prinsipper som jobber sammen for å skape en velfungerende, integrert Hagearbeid og landskapsarbeid å oppnå.

Hvis du bor i et tørkeutsatt område eller bare er interessert i å leve et bekymringsløst bygdeliv, bør du vurdere denne metoden.

De syv Xeriscape -prinsippene

 instruksjoner for hagearbeid og landskapsdesign

1. Lag en omfattende boligplan

Start med en gjennomtenkt design som tar hensyn til landskapet og livsstilen din. Dette inkluderer jordtype, sol og skyggeflekker. Fortsett å analysere terrenget (inkludert vannsystemet), utsikten og de eksisterende plantene. Alle disse bør noteres og behandles spesifikt. Det er like viktig å bedre forstå sin egen bruk og å bestemme hvordan man best bruker plassen. Mat og underholdning, lekeområder, matproduksjon, personvern og så videre kan alltid inkluderes i designprosessen.

Integrer plenen

hagearbeid eller landskapsarbeid hus hus eng vindu

2. Lag plener med lite vedlikehold

Installer plenene der de vil passe. De kan fungere fantastisk som lekeområder for dyr og mennesker. Vurder å bruke tørketolerante og innfødte gress. De vil kreve mer vann og befruktning, og i mange tilfeller kan de klippes sjeldnere.

Fescue fescue og bluegrass, for eksempel, er tørre tolrant. Dette er planter av de kule årstidene, som tåler fotstramming godt. Du bør se etter lavt voksende innfødte gress for dette og for de varme årstidene, som passer godt til mange boliger.

Hage og landskapsarbeid med de riktige plantene

hagearbeid og landskapsarbeid plante blomsterpotter

3. Bruk egnede planter og grupper dem i henhold til deres vannbehov

Tørke-tolerante, innfødte eller tilpasningsdyktige planter bør utgjøre hoveddelen av fargepaletten. Planter som trenger mer vann, for eksempel de spiselige, og beholderplanter bør også grupperes for bedre vanning.

Se landskapet ditt for å finne ut hvor hydrozonene gir mest mening. I tillegg er en sørvendt skråning et ideelt sted å bringe plantene i grupper uten å medføre høye kostnader.

En lav sone kan vise seg å være tåkete. Det kan også være et eget område for greenene med middels og høye vannkrav.

Forbedre jordens kvalitet

hagearbeid og landskapsarbeid jordhender

å vanne

vanningshage og landskapsarbeid

4. Forbedre kvaliteten på jorda om nødvendig

Test jorda før du begynner å installere plenen på den. Du kan gjøre dette ved å ta prøver på forskjellige laboratorier. Jordforbedringene bør tilpasses plantetypen du planter. Innfødte planter trenger sannsynligvis lite av det, mens råvarer viser et større behov for dem.

Forbedret befruktning, evnen til å beholde vann og ekstra mat for plantehelsen er alle fordeler som kan komme av å forbedre jorda.

5. Vanneffektivitet

Et godt designet vanningssystem kan spare mye vann hvis det er riktig installert. Moderne tilbehør som smarte klokker, jordfuktighetssensorer og regnsikringssystemer holder ikke bare vannet, de kan spare tid og penger for alle. Du bør også se på plantene dine og vanne dem bare når det er presserende nødvendig. Dette er bedre enn å følge en bestemt plan.

Bruk organisk mulch

hagearbeid og landskapsarbeid betong stepping stones planting

6. Bruk organisk mulch

Et 7 cm lag mulch vil bidra til å redusere fordampning av vann, jordtemperaturer, sakte jorderosjon og komprimering og ugress.

Mulch bidrar også til å legge til mer farge og tekstur i landskapet.

Luke ugresset

hagearbeid og landskapsarbeid DIY planter

7. Øv passende landskapsarbeid

Det betyr at du må vanne tilstrekkelig, luke ugresset og gjødsle plantene. Du må også vedlikeholde og overvåke vanningssystemet. Så landskapet vil forbli vakkert, og du vil også spare på vann.