front yard design hage gjerde grønt eksteriør

Design på verftet – grunnleggende prinsipper

Grunnprinsippene høres ut som noe som aldri endres. Men faktisk må du holde deg informert om disse, ikke bare som hobbygartner. Fordi det er i forhagen oppsett, som på alle andre områder, mange innovasjoner.

Derfor forplikter vi oss alltid til å minne deg og oss selv om de grunnleggende prinsippene for uteservering på våren. Tror du ikke at du ikke kan lære noe nytt? Så ikke les denne artikkelen! Ellers hold deg til det.

Belysning om natten er avgjørende for å skape atmosfæren

forgård design trapper belysning grønn

Lag et nettverk av stier i forhagen

Lag en gangvei som går naturlig gjennom forhagen

Ikke vær for rask eller forhastet når du planlegger hagestiene. La barna og dyrene gå litt først. Du vil legge merke til at de følger de samme linjene igjen og igjen. Skulle du ikke ta disse for din egen måte?

Få et fantastisk hageutseende!

front yard design trær hagebordlys

Stienes utforming må være fornuftig

Måtene du designer hagen din på bør være fornuftig. De bør lede et sted eller servere noe praktisk. De må ta deg til et rekreasjonsområde eller hjelpe deg med å ta vare på plantene lettere.

Stilen skal fortsatt være merkbar ved inngangen

design forhage hagesti elegant hagemur

Dobbelt formål som dekorasjon

Estetikk er ikke mindre viktig enn funksjonalitet. Når du har det mer moro i livet, føler du deg mye mer motivert. Vurder dekorative murstein.

Lag et eventyrlig utseende

design forgård hagesti steinheller plante

Spice fasaden ut med passende design på forplassen

Hva trenger atriumdesignet ditt fra et praktisk synspunkt

La oss starte veldig praktisk. Kan du enkelt se inngangen du går inn i eller kjører inn med bilen din? Fungerer det like bra, uansett om du kommer fra høyre eller fra venstre? Har det noe å gjøre med tidspunktet på dagen du kommer hit? Observerer du huset ditt selv fra dette perspektivet, eller spør du andre mennesker om det? Ved å dekorere med planter på riktig måte kan du fint rette opp mulige ulemper av denne typen.

Lag en frisk atmosfære

foran hage design hagebord tre benk trapper

Krydre husfasaden med litt farge

foran hage design plante seng hus fasade murstein

Gjør fasaden mer tiltalende

Det er fantastisk når du kommer hjem til en bygning du allerede liker fra utsiden, ikke sant? Er huset ditt sånn? Passer det godt inn i omgivelsene, slik at det bidrar til det generelle harmoniske utseendet? Samtidig har den sitt eget særpreg. Ville det sett bedre ut hvis det var litt høyere eller bredere? Du kan finne dette ut ved å bruke den samme metoden for å gå forbi huset ditt fra forskjellige sider og også ved å rådføre deg med venner, bekjente og naboer.

Lag et stilig hagedesign

forhage design hus fasade planter utvendig

Hvis det viser seg at noe fortsatt er transformerbart, så gjør det for all del. Samle ideer til design av forhager som skjuler de identifiserte ulempene eller visuelt forlenger eller utvider husets utseende.

Planter og strukturer

Planter og strukturer representerer så å si motsetninger, men bare til en viss grad. Som regel er de første mer allsidige og flyttbare, mens de andre er mindre sannsynlig. Men dette varierer fra sak til sak. Fordi visse trær og bokser kan være vanskelige å flytte, noen “solide” strukturer derimot – ja. Så funksjonene kan reverseres.

Friske planter får hagen til å se mer livlig ut

front yard design fortau sti blomster grønt

Man har generelt i forhagen oppsett, å håndtere permanente og fleksible strukturer. Du må betrakte den andre som søyler i dette, og den første – som “anlegget”. Akkurat som i interiøret. Se først på ideer for utformingen av forhagen når det gjelder permanente elementer. Da leter du også etter bilder og inspirasjonskilder til den “fleksible” innredningen. Lag en plan som går trinn for trinn fra det generelle til det detaljerte.

Inkluder et funksjonelt inngangsparti og, om nødvendig, trapper

Med mindre du bor på et avsidesliggende og farlig sted eller ønsker å gi huset ditt en viss mystisk karakter, bør du sikre en klar og tydelig visjon gjennom hagedesignet. Man bør se tydeligere hvordan du kommer til inngangsdøren din via gangveien. Klokken skal være synlig og ikke skjult et sted. Å lage noe innbydende betyr ikke at det blir kjedelig. Det er en rekke planter som kan brukes til å fremheve stiene og andre aksenter i inngangspartiet.

Få hagen til å se mer romslig ut

design forhage grønn plen hus fasade trapper

Ved inngangen vil du føle en fin duft

front yard design hvitt hagegjerde roser

Med trinnene gjelder regelen at de må være like brede som trappene som forbinder dem. Du bør ha en empatisk og iøynefallende karakter. De kan også krydres. Dette fungerer bra på grunn av endringen i tekstur, farge og også på grunn av de interessante plantene som brukes der.

Stein er vakkert i hagen

foran hage design trapper stein planter

Ramme og kanter

Kanter som ser naturlige ut og som samtidig gir inngangspartiet et særpreg, er en kunst. Men det er verdt å investere i denne innsatsen, fordi den tar front yard design til et helt annet nivå. For å gjøre alt tydeligere, bør du sette aksenter her og der med planter.

Ordenen i hagen spiller også en rolle

Design ideer foran hagen utvendig elegant

Velge en stil

Når du designer hagen, som med alle andre saker, spiller stilspørsmål en veldig stor og viktig rolle. Elementene og prinsippene som blir introdusert her er av grunnleggende betydning. Du kan velge en tradisjonell design for din region, eller du kan representere et helt eksotisk element i ditt distrikt eller sted. Tenk for eksempel på Middelhavsstilen i alle sine forskjellige varianter.

Lag en elegant atmosfære der forskjellige arrangementer kan organiseres

front yard design moderne hage åpen peis

Rik planting

forgårdsdesign sofa hagebordplanter

Trær står for holdbarhet og holdbarhet

Hva med å plante trær? For det første kan de på sikt være elementene som vertikalt utvider hjemmet ditt hvis du ønsker det. Videre har de en symbolsk kraft, som også ubevisst formidler ønsket om konsistens og utholdenhet. Dette sikrer harmoni og en vennlig atmosfære blant innbyggere og besøkende. Trær er et viktig element. Det tilhører de som gjør en enkel bygning til et hjem.

Trær i hagen

front hage design hagemøbler lenestol planter

Ekstramateriale …

Nå som du har satt opp hovedstrukturene og elementene, vil du definitivt finne tid til “statister”. De er ikke obligatoriske, men de trengs akutt et sted. Fordi alle trenger de små gledene i livet, som plutselig gjør alt så annerledes gjennom sitt nærvær. Det kan være et eksotisk tre eller en annen aksentplante.

Denne gruppen inkluderer også andre fasiliteter, for eksempel de hengende plantebeholderne. Ofte har disse også et estetisk, dekorativt formål. Ikke sjelden har de også store praktiske fordeler. Dette kan handle om å skape mer plass for å plante planter.

Enkel hagedesign

ideer til hage design hage stien småstein

Lag et fint avslapningshjørne

forhagen design hagemøbler avslapning

Gi attraktive dekorasjonsideer i hagen

ideer til design av hager foran uvanlige blomsterpotter

Småstein finner god bruk i hagen

front yard design småstein planting