designe din egen hage gartenweg aleen

Formuler oppløsningene dine riktig, slik at du kan designe hagen din selv!

Nyttårsforsetter trenger ikke alle å være definert for nyttårsaften. Med noen kan du ta litt mer tid. For eksempel i hagedesign. Fordi din intensive fase begynner nå. Hva vil du oppnå i år?

For at du skal lykkes med å designe hagen din, bør du stille deg selv de riktige spørsmålene først. Nedenfor kan du se hva disse ville være, etter vår mening.

Det er et vakkert hagedesign!

designe ditt eget hage småstein hage gjerde

Har du lyst til å dyrke grønnsaker?

Hvis du har et familiehus av vanlig type med egen hage, kan du enkelt plante grønnsaker der, som er nok for hele familien din. Men dette kan også fungere fantastisk på en liten terrasse eller på balkongen.

En typisk design av grønnsakshagen

grønnsakshage design ideer gårdsplass

Dyrk hagen

designe din egen hage som dyrker grønnsaker

Tomater, paprika, salater, bønner og andre produkter kan godt vokse vellykket hjemme. Så hvis du har din hage selv- design, det ville være helt realistisk å angi et hjørne for slike planter.

Dyr pepper i din egen hage

hagedesign hagebruk dyrke pepper

Erte, bønne og mynte i hagen

Mintbønnearter som vokser hagedesign

Dyr tomater på gårdsplassen

tomater hageplanter hagebruk hagebruk

Grønnsaker i trekasser

grønnsakshage design hagebruk hage design

Vil du ha krydder?

En vertikal hage med urter og grønnsaker kan også opprettes på kjøkkenet eller andre innvendige rom. Ville du likt det? Så du vil også krydre stemningen med gode rykter. Du kan bruke den til å lage gode teer, salater og supper. Du lever klart sunnere når du har krydderne i din egen designet hage.

En kompost ville være et alternativ for deg?

Det er mange forskjellige fordeler med å ha kompostavfall. Du vil kunne gjenbruke grønne materialer fra hagen din. Du vil ha en naturlig gjødsel. Det er verdt innsatsen, ikke sant?

Vil du forvandle hagen du designer til et personlig stue?

I så fall må du hente inn litt mer designerferdigheter og kunnskap. Lag et sittegruppe, legg ut en liggeunderlag, lag en liten eller større zenhage, eller legg til buddhistiske elementer. Eller bare gi plass til å sitte etter din smak eller skape plass til hobbyene dine. Om nødvendig, gi et klart definert privat område der du kan nyte alt i fred.

For en fantastisk hvile i hagen

designe din egen hage store plantepotter

Kanskje du vil komme med en langsiktig plan som du kan bruke til å designe din egen hage?

På et tidspunkt vil du kanskje ha grønne buede arkader, levende gjerder, flerårige grønnsaker og store trær i hagen din! Ingenting av dette vil fungere om et år, men på et tidspunkt må du begynne. Jo før jo bedre er tommelfingerregelen. Det er også best å ha en god plan fordi du bør gjøre noe hver sesong, hver måned, for å gjøre dine langsiktige mål til virkelighet.

Hagedesign med pergola

designe ditt eget hage pergola hagebord

Vil du motivere deg selv ytterligere gjennom stor erfaring?

Hvorfor skal du investere tid og krefter i hageprosjekter hvis det ikke er morsomt? Ikke vent på de store treffene for å gjøre dette. Gå ut dit så ofte som mulig og nyt de flotte øyeblikkene. Registrer alle øyeblikkene med hagedesign. Hvis du husker nøyaktig hvordan det hele startet og utviklet seg, vil du være veldig fornøyd med resultatene.

Design en elegant indre gårdsplass

vakker hagedesign fontene grønn plen

Få hagen til å se stilig ut

vakre hagedesign utvendig ideer

Grønnsaker på et stort område

hageform hagebruk planter grønnsaker

Ta vare på hagen

hagedesign planter grønnsaker hagebruk

Hagedesign med mye grønt

hageplanter hagebruk hagebruk