frisk takhage design futuristisk enorm effektiv

Lag en frisk takhage – nyttige tips for nybegynnere og noen fantastiske bilder

Lag en oase på taket som du vil nyte hele sommeren.

Gryter & Beholder: Velg et omfattende designtema. De fleste synes terrakottagryter i forskjellige størrelser spredt over hele terrassen ser bra ut!

. (Forsiktig: Terrakotta tørker ekstremt raskt, og plantens røtter “bakes” i den, noe som gjør det vanskelig å holde noe annet enn pelargoner i live i slike beholdere.) Denne “eklektiske” utseendet fungerer godt i små hager hvor det er mye er grønt og skygge, men i et moderne sameie faller det gjennom. Det er et stort utvalg av forskjellige og moderne blomsterbeholdere på markedet, hvis du virkelig vil ha en takhage, husk å ordne plantene isolert fra hverandre.

Potter og plantebeholdere

fersk takhage design futuristiske planter beholder

Jordsmonn: Vanlig trippelblanding vil aldri fungere, den komprimeres lett og det er ingen ormer for lufting av jorda. En beholderblanding av høy kvalitet med langsom (helst organisk) gjødsel med langsom frigjøring og mye perlit eller vermikulitt er vel verdt pengene.

 Jord og omsorg

jord fersk hagedesign tak ide original

Drenering: Hvis du har en stor beholder, er det viktig at gulvet har “føtter” eller i det minste litt plass for luften å bevege seg og vann kan renne ut av grytene. Dette er spesielt viktig hvis den øvre balkongen overskygger balkongen din. Jordforingen med filterduken forhindrer at jordpartikler kryper ut gjennom dreneringshull.

Arkitektonisk landskapsdesign på taket

friskt tak hage design arkitektur fortau

Vekt: Hvis du vil lage et stort prosjekt på terrassen eller balkongen, må du sørge for at strukturen kan støtte all den ekstra vekten. Mettet jord og betong eller leirgryter kan virkelig legge massevis av vekt.

Egnede plantearter

frisk takterrasse hage moderne arkitektur gulv tre

Planter: Å ha et fint sett med potter er greit, men sørg for å velge passende plantemateriale. Stauder er vel verdt investeringen hvis tankene deres er dype nok til å støtte ny vekst og isolert eller nok vindbeskyttelse for å overleve vinteren. Det er en rekke flotte ettårige planter å velge mellom. Balanser blomstene dine med løvverk – en hverdagslig Boston -bregne ser vakker ut i de riktige omgivelsene og krever lite vedlikehold eller sollys.

Tregulv

friskt takhage design tregulv

Gulv: Et så vakkert gulv gir verdi til et hjem, det gjør en dramatisk forskjell på en uteplass. De fleste leilighetene har betongblokker, noe som gir et upersonlig og kaldt utseende. Den enkle installasjonen av terrassebord over de eksisterende belegningssteinene (husk ikke å bore i noe eller ødelegge takmembranen på noen måte) gjør hele forskjellen.

Hvis du ikke vil bruke tre som gulv på terrassen din, er det flere resirkulerte terrassematerialer på markedet med forskjellige mønstre og farger.

Futuristisk bygningsdesign

frisk takterrasse hage moderne arkitektur raffinert

Plass: tenk på hvordan du vil bruke uteplassen; er det et sted hvor du vil invitere gjestene til å trekke seg tilbake og slappe av eller bare nyte den vakre utsikten? Dekorer utsiden på lignende måte som innsiden – stearinlys og puter får utsiden til å se myk ut og gir en romantisk følelse, skulpturer og steiner kan gi en naturlig følelse. Hver hage bør gjenspeile stilene og preferansene til menneskene som bor der; Det er vanligvis et sted hvor du vanligvis vil slappe av litt.

Husdesign designet og konstruert av erfarne arkitekter

frisk takhage moderne arkitektur fasade

Stell: Velg planter som er enkle å ta vare på. Bonsai kan være vakker, men kan være vanskelig å ta vare på. Blomstrende planter trenger vanligvis å kutte av de påførte blomstene for å oppmuntre til kontinuerlig blomstring. Vanning er nødvendig og kan lett glemmes når hyttestormen i helga tar tak i deg. Hvis terrassen din får full sol hele dagen, må du flytte potter nærmere et skyggelagt område eller bestille noen til vanning.

Tips og hint for nybegynnere

friskt tak hage form idé designForsiktig: Til slutt er det noen ting du må huske på. Dette er faktorer som vind: Mange byterrasser er utsatt for plutselige vindkast eller konstant bris, så vær forsiktig med lette plastmøbler. Stearinlys som står ute kan sette seg fast i et rotete voksbasseng på slutten av en varm sommerdag, og terrakottagryter tørker veldig raskt og går i stykker hvis de velter av vind eller en uforsiktig fot – mange typer potter på markedet er laget av polyuretan og blir ikke lett ødelagt eller splittet om vinteren når kuldegrader beveger seg inn.

Og til slutt, lag et koselig sittegruppe

Frisk takhage design sittegruppe tremøbler pallpute

Takhager: 9 eksperttips

Lag en oase på taket som du vil nyte hele sommeren.

    Moderne hagebod for sommerferiefriskt tak hage design arkitektur eksotisk      Kompakt hus i en moderne stil – busker på taket friskt tak hage design busk moderne bygningsdesign