For mange mennesker er hagen en grønn oase av avslapning fra daglig stress. Men et mangfold av forskjellige skadedyr lurer i idyllen, og retter seg mot blomster, busker, bed og trær. Bladlus visner plantene, føflekker gjør plenen skjemmende, snegler spiser blomster bare.

Disse uønskede gjestene utfører noen ganger også nyttige oppgaver i naturen, men de angriper også blomster, blader og knopper. Derfor fører flere og flere hagearbeidere en skikkelig geriljakrig mot bladlus, snegler, biller, rotter, mus og veps & Co. – for ikke å snakke om ugresset som grodde hagen på alle sider.

Med den optimale strategien og de riktige ressursene, for eksempel de som er tilgjengelige fra Weedvernichter-Shop.de, er det håp i kampen mot skadedyr, selv om det ikke alltid er nødvendig å bruke den kjemiske klubben.

Bli kvitt snegler effektivt

Selv om snegler er ekstremt trege, utgjør de en alvorlig trussel mot nesten alle planter i hagen, siden de har en nesten umettelig appetitt. En kombinasjon av forskjellige metoder anbefales for å bli kvitt de slimete skadedyrene. Hansker bør brukes til å samle sneglene som våger seg ut av dekning i kveldstimene. I tillegg kan du sette feller i form av våte sekker der sneglene samler seg i løpet av dagen.

skadedyrbekjempelse nakenbranker

Det gamle hjemmemedisinen til ølfellen er ganske ineffektiv, ettersom bedøvelsesalkoholen raskt kan fordampe utendørs og ølet tiltrekker seg enda flere snegler med litt uflaks. Sneglepesten elimineres effektivt med såkalte slugpellets, som tiltrekker dyrene og transporterer dem til etterlivet etter at de har blitt konsumert. Imidlertid bør det bemerkes at sneglepellets også er en farlig gift for hunder og katter.

 Bekjemp bladlusene

Bladlus elsker spesielt våren. Når været er fint og tørt, er de små dyrene i toppform og formerer seg raskere enn du kan forestille deg. Bladlus har samme appetitt på grønt som snegler og er i stand til å suge ut den siste av saften på en plante.

Et naturlig middel for bladlus er å bruke deres naturlige fiender. Disse inkluderer fremfor alt marihøner og snørelarver, som er tilgjengelige fra velfylte spesialforretninger (billene i form av egg), for eksempel Weedvernichter-Shop.de. Marihøner og snørelarver spiser de uønskede lusene med glede. Det er best å bosette disse fordelaktige insektene i din egen hage før bladlusangrepet.

skadedyrbekjempelse naturlig betyr biocider

Velkjente hjemmemedisiner, som vaskemiddelløsninger, er ikke spesielt effektive og klarer ikke å sende alt bladlus til etterlivet. Alternativet er å bruke kjemikalieklubben, der det anbefales såkalte systemiske skadedyrsmidler som umiddelbart absorberes og fordeles av plantene og dermed også fanger skjulte bladlus. Den kjemiske klubben er tabu i senger med urter, salat og grønnsaker.

Sett en stopper for vintreet

Svarte vinstokker er nattlige biller som hovedsakelig lever av blader, knopper og unge skudd og på denne måten skader hageplanter alvorlig. Vingårdslarvene utgjør en spesiell trussel, ettersom de napper i plantens røtter når de forpupper seg i bakken.

skadedyrbekjempelse hagebiocider

Det er også en ikke-kjemisk metode for å bekjempe dette skadedyret med naturlige fiender til billen. I dette tilfellet anbefales små rundormer (parasittiske nematoder), som legger eggene i billelarvene og spiser dem fra innsiden. I velfylte nettbutikker som Weedvernichter-Shop.de kan du få nematodene i et leiregranulat som er blandet med vann (vanligvis 1:50) og sprøytet direkte på bakken med avlsområdene.

 Klassiske musefeller også mot voles

Uansett om du synes mus er søte eller motbydelige: Smågnagerne kan forårsake betydelig skade i hagen og formere seg eksplosivt. Voles liker spesielt å bite på bark, røtter og grønnsaker. Et klassisk, utprøvd middel mot disse skadedyrene er gode gamle musefeller fra (Online) spesialforhandlere. Gulrøtter og selleri anbefales spesielt som agn. Såkalte rotkurver kan brukes for å beskytte plantens røtter.

Skadedyrsbekjempelsesmus fanger biocider

 Jager føflekker ut av hagen

Du må være spesielt forsiktig mot de beskyttede føflekkene, som kan grave opp hele plenen og hoper seg opp mange åser. Dette løsner jorda, men ikke alle hageeiere liker det. Utrolig nok er møllkuler og myse effektive midler mot gravemaskinene, som molen ikke liker i det hele tatt. Et alternativ er levende feller tilgjengelig i velfylte (online) spesialbutikker, som du kan fange dyrene uten blod for å slippe dem så langt unna som mulig.

De fleste skadedyrs- og ugressmedisiner kan kjøpes enkelt, raskt, praktisk og sikkert på Internett, for eksempel i Weedvernichter-Shop.de.

Skadedyrkontroll Mole Fight Sustainability