Eukalyptus er en raskt voksende slekt med trær som inkluderer over 700 arter hjemmehørende i Australia. I deres naturlige habitat kan fullvoksne Eucalyptus regnans -trær nå forbløffende høyder på opptil 100 meter. De er ekte giganter! Heldigvis når den populære puristiske prydplanten ikke slike høyder i hjemmet eller hagen din. Med riktig eukalyptuspleie og regelmessig trimming, forblir den en kompakt og dekorativ busk. Med litt mer erfaring kan eukalyptus til og med trent til å bli en eksotisk bonsai. De attraktive grågrønne ovale bladene har en umiskjennelig aroma og kan fantastisk dekorere ethvert interiør. Dagens artikkel gir deg verdifulle tips og ideer om omsorg for eukalyptus om hvordan du setter grenene i rampelyset.

Eukalyptuspleie er veldig grei

Eucalyptus omsorgstips for hobbygartnere - en oversikt over puristiske prydplanter som dyrker eksotiske planter hjemme

I naturen vokser eukalyptustræret omtrent 2 meter per år

Eucalyptus omsorgstips for hobbygartnere - en oversikt over puristiske prydplanter trær i naturen australia

Plassering og temperaturer

Som nevnt ovenfor kommer eukalyptus opprinnelig fra Australia. Derfor trenger den minst seks timer med sterkt lys hver dag for å trives ordentlig. Så plasser potten på det mest solrike stedet i hjemmet ditt. Et vindu mot sør eller vest er generelt ideelt.

Sørg samtidig for at temperaturene ikke stiger for mye. Selv om eukalyptusplanter lett tåler temperaturer over 30 grader, er den optimale grensen mellom 18 og 22 grader. Hold også eukalyptustræret unna direkte varme- eller kjøleelementer og trekk.

I de varme sommermånedene kan du også ta potten ut på balkongen

Eucalyptus stell tips for hobby gartnere - en oversikt over puristiske prydplanter australsk skjønnhet balkong plante

Eucalyptus omsorgstips for hobbygartnere - en oversikt over puristiske prydplanter kuttet grener deco vase

Vann og gjødsel

Når du vanner eukalyptusen, må du sørge for at pottejorden er grundig fuktig. En klar indikator er når det begynner å sive vann fra dreneringshullene og fylle pannen. La alltid matjordet tørke litt mellom vanningene og reduser mengden vann i høst- og vintermånedene. Eukalyptusplanter har bare gjennomsnittlig fuktighetskrav, så du trenger ikke å spraye bladene. Imidlertid drar alle innendørs planter fordel av vanlig lett støv.

Gjød eukalyptusen omtrent hver uke eller to med en balansert husplantegjødsel som inneholder mye kalium og lite nitrogen og fosfor. Ta en pause i høst- og vintersesongen, så ikke gjødsle igjen før våren.

Hold jorden fuktig, men ikke overvannet, for å Rotugle å unngå

Eucalyptus omsorgstips for hobbygartnere - en oversikt over puristiske prydplanter små varianter i blomsterpotter

Eucalyptus omsorgstips for hobbygartnere - en oversikt over puristiske prydplanter

Jord og omplantning

Eukalyptus vokser best i fruktbar, løs jord med utmerket drenering. Det er best å lage ditt eget underlag ved å blande en del pottejord, en del torvmose og en del perlitt eller grov sand. Noen hagesentre tilbyr også ferdigblandet pottejord for eukalyptustrær. Så det er verdt å sjekke med dem.

Omplant eukalyptusen bare en gang hvert annet til tredje år. For å oppmuntre til kraftig vekst, legg planten i en gryte som er litt større enn den nåværende. Hvis du vil beholde størrelsen på planten, er det bare å dyrke pottejorden.

Denne prydplanten trenger ikke en stor beholder for å vokse til en svimlende størrelse

Eucalyptus omsorgstips for hobbygartnere - en oversikt over puristiske prydplanter store trær i små potter

Eucalyptus omsorgstips for hobbygartnere - en oversikt over puristiske prydplanter deco -plante i hvit gryte

Trimming som en del av riktig eukalyptuspleie

Den årlige trimningen av eukalyptustrærne er viktig for å få ønsket størrelse og form. For eksempel, for å oppmuntre til tradisjonell busket vekst, klipper du grenene på sidene om våren. Bruk alltid skarpe, sterile sekatører og klipp alltid grenene på skrå for å sikre rask helbredelse. Unngå overdreven trimming på en sesong. Bonsai -opplæring er mye mer komplisert og innebærer å pakke individuelle grener med blomstertråd.

Trim eukalyptus på samme måte som andre prydtrær og bonsai

Eucalyptus stell tips for hobby gartnere - en oversikt over puristiske prydplanter grener etterlater vakre runde

Bruksområder for eukalyptusblader og kvister

Eukalyptus er en attraktiv prydplante som hovedsakelig er verdsatt for sitt uvanlige aromatiske løvverk. Uansett om det er i en gryte eller i et drivhus, vokser det imidlertid så raskt at du snart vil ha grener og blader i overflod. Her er noen smarte ideer om hvordan du implementerer dem:

Eukalyptusblader er kjent for sin intense aroma takket være overflod av essensielle oljer de inneholder. Disse aktiveres lettest av varme og fuktighet, så de egner seg veldig godt som dekorasjon på badet eller badstuen i hjemmet. I rom som er utstyrt med en luftfukter, vil du like godt kunne kjenne duften. Som et bonuspunkt holder duften mygg, fluer og andre insekter unna.

Pen dekorasjon og naturlig duftdispenser i ett

Eucalyptus stell tips for hobby gartnere - en oversikt over puristiske prydplanter bad deco ideer

Du kan lufttørke hele bunter med friske eukalyptusgreiner i løpet av noen uker. Etter det kan du lage blomsteroppsatser av alle slag. De unike grågrønne bladene utfyller best moderne, puristisk og skandinavisk design og interiør.

Selv om du ikke kan spise friske eukalyptusblader, kan tørkede blader faktisk gjøres til en smakfull og sunn te. De er en stor kilde til antibakterielle og soppdrepende antioksidanter. Siden bare visse typer kan nytes, anbefaler vi at du kjøper te online eller i en økologisk butikk og ikke lager dine egne blandinger.

Eukalyptusolje har blitt brukt som et middel i australsk folkemedisin i århundrer

Eucalyptus omsorgstips for hobbygartnere - en oversikt over puristiske prydplanter, små i en gryte keramisk retro

Eukalyptus er en imponerende og vakker prydplante som er overraskende lett å ta vare på hjemme og legger prikken over i -en i ethvert interiør. Selv om den ikke blomstrer eller når gigantiske størrelser som i naturen, gir den deg en behagelig aroma og vakre dekorative grener.

Forsiktighet! Eukalyptus er veldig giftig for kjæledyr

Eucalyptus omsorgstips for hobbygartnere - en oversikt over puristiske prydplanter vakre grener, sølvgrønne

De eneste pattedyrene som kan fordøye eukalyptusblader er koalaer, store flyvende bagger og opossums

Eucalyptus stell tips for hobby gartnere - en oversikt over puristiske prydplanter kvister potte vakkert delikat

Eucalyptus omsorgstips for hobbygartnere - en oversikt over den puristiske prydplanten prydplante kuttet plante stue