Høsten beveger seg sakte inn, og du kan føle det hver dag. Dagene blir kortere, temperaturene synker, det regner ofte og solen skinner bare av og til gjennom de grå himmelskyene. Men det er ingen grunn for hobbygartnere å henge med hodet. Men tvert imot! Du vet nøyaktig hvor vakker høsten kan være i hagen! Der kan du beundre høstblomstens prakt og se stolt tilbake på ditt eget arbeid gjennom hele hagesesongen. Fordi månedene med møysommelig hagearbeid nå lønner seg. Om høsten høster du det som gården og hagen har brakt, og prøver å lagre alt spiselig for den lange vinteren. Det betyr mye hagearbeid igjen. Men hva som bør stå på huskelisten din og hva du bør ta hensyn til i hagen din, vil vi avsløre for deg i denne artikkelen.

Hagearbeid kan ikke stoppe til høsten, huskelisten er ganske lang.

Hagearbeid om høsten

 • Rikelig høst og hagearbeid om høsten

For alle hobbygartnere kommer frukt- og grønnsakshøsten først og er deres høyeste prioritet. Frukt og grønnsaker som dyrkes om våren er nå modne og må hentes. Men det avslutter ikke saken.

Det er best å organisere et tørt og mørkt sted hvor du holder høstet i vintermånedene. Dette kan være kjelleren eller et annet rom, men det må være luftig og kjølig der uansett. Epler, pærer og poteter kan lagres der. Gresskarene kan holde seg ute i hagen lenger i godt vær slik at de modnes skikkelig. Du kan også bruke dem til Halloween og lage passende dekorasjoner for innendørs og utendørs.

Dekorer også hagesengene med gresskar og velkommen høstfestivalene!

Dekorere hagearbeid om høsten med gresskar

Hvis du har mange frukttrær i hagen, og de nå bærer søt frukt, kan du få murkrukkene fra kjelleren og begynne å jobbe med en gang! Deilig, hjemmelaget syltetøy laget av epler, pærer eller fiken er velkommen på hvert bord om vinteren. Du kan også bruke den til å bake spesielt smakfulle kaker når det snør ute. Syltede grønnsaker er alltid nyttige, de smaker fantastisk, spesielt om vinteren.

 Få murkrukkene fra kjelleren og begynn å jobbe nå!

Hagearbeid i høstdekorasjon

 • Hagearbeid om høsten betyr fortsatt å forberede hagen til vinteren som kommer

Vi har allerede gitt tips på nettstedet vårt om hvordan du forbereder høsthagen til den kommende kalde vintersesongen. I denne forbindelse må plikter som å plante løkblomster, klippe hekker, plante rosenbusker og mye mer utvilsomt stå øverst på huskelisten din. Nå vil vi legge til noe mer:

 • Om høsten kan du samle frøene til årlige blomster og hageplanter, legge dem i papirposer og oppbevare dem på et tørt og mørkt sted til neste vår;
 • I høstmånedene har du fortsatt muligheten til å samle urter ute i hagen og tørke dem. Da har du alltid noe duftende på kjøkkenet om vinteren;
 • Stauder som tusenfryd og delphiniums kan best multipliseres ved å dele dem;
 • Eviggrønne trær som eføy kan plantes om høsten, de er hardføre og kan overleve de lave temperaturene ute;
 • Nå må du løsne jorden og berike den med gjødsel:
 • Til høsten har du fortsatt sjansen til å plante om unge trær;
 • Ikke glem å klippe og gjødsle plenen igjen senest i midten av oktober;
 • Bladene som har falt på hagen, må samles og kastes!

De fallne bladene må samles og kastes om høsten.

Hagearbeid i høstløvet

Hvordan finner du forpliktelsene som er oppført ovenfor? Ja, vi er enige, det betyr en enorm mengde hagearbeid om høsten! Dessverre kan ingenting krysses av, i prinsippet kan ingenting utelates fra denne listen! Du vil sikkert være enig i at målet med alt hagearbeid om høsten er å forberede utearealet så perfekt som mulig for den kommende hagesesongen. Og det er viktig for hver hobbygartner, ikke sant?

Hagearbeid om høsten betyr rengjøring og avhending av ting!

Hagearbeid om høsten, rydde opp i hagen

 • Hold hagebassenget eller dammen ren

Sist men ikke minst ønsker vi å rette oppmerksomheten mot et annet aspekt ved hagearbeid om høsten, nemlig vedlikehold av bassenget eller hagedammen. Alle som har en vet nøyaktig hvor mye innsats og arbeid dette spesielle høydepunktet i hagen krever. Ja, men en hagedam eller et basseng gir mange positive følelser. Det er ren nytelse å sitte ute ved hagedammen på varme sommerkvelder og lytte til fuglene kvitre. I vanndammen trives vakre vannliljer og andre vannplanter, som er et spesielt blikkfang i hagen i de varme månedene. En dam gir definitivt et romantisk preg til hagen din og fungerer i de fleste tilfeller som en perfekt utendørs avslapningssone.

Hagebassenget må holdes rent om høsten og forberedt til vinteren

Hagearbeid i høstbassenget

Og hvis du har et basseng, kan du kalle deg selv heldig. Badegleden der er enorm når det er fint vær og ikke kan måles med møysommelig omhu. Men nå må du handle spesielt for å holde utendørsbassenget rent. Du bør regelmessig fiske bladene av overflaten av vannet med et landingsnett om høsten. Ellers vil de snart synke til bunnen av dammen og danne slam der. Hvis en allerede har bosatt seg der, må du fjerne den før vinteren. Hagebassenget brukes ikke lenger på kjølige dager, så du må rengjøre og dekke det nå. Så kan den brukes igjen neste år.

Følg rådene våre i dag og forbered hagen din for kommende vinter og neste hagesesong i høstuka. Høsthagen din vil lønne seg om noen måneder! Redaksjonen ønsker deg masse moro!

Hagedammen er umiddelbart merkbar og gir mye friskhet til uteområdet

Hagearbeid i høsthagen dammen friskhet i uteområdet

I denne rolige oasen kan du tilbringe timer utendørs og glemme tiden

Hagearbeid i høsthagen

Til høsten samler du på hva hagen og tunet ditt har brakt.

Nå høster du moden frukt, grønnsaker og urter og lagrer dem deretter ordentlig

Høst hagearbeid frukt grønnsaker urter

 Gamle, tørre grener og kvister må kastes

Hagearbeid, beskjæring, makulering, hakking, hagearbeid

Du må klippe plenen igjen i midten av oktober

Hagearbeid som klipper plenen om høsten

Jorden rundt blomsterbedene må løsnes og gjødsles om høsten

Hagearbeid i høstjorden

Om høsten kan du plante rosenbusker eller transplantere unge trær

 Hvis høsten din er så rik, vil du bli godt forsynt om vinteren

Høst hagearbeid

Dekorer innendørs og utendørs med gresskar, høstblomster og bær

Gresskar pynter høstblomster bær

Med kreativitet og fantasi kan du lage flotte høstdekorasjoner selv med gresskar

Gresskar høstdekorasjon