hageoppussing ideer vårklatreplanter

Vårprosjekt: redesign av hagen

Jeg tror jeg allerede har brukt en over gjennomsnittlig tid ute. Jeg ønsket å bruke to dager på ombygging, og jeg tror det har blitt til seks nå. Det er ganske typisk når du gjør husprosjekter. Du starter ganske beskjedent og finner ut flere og flere områder som faktisk kan krydres.

Men på grunn av denne blandingen av ikke for varmt og ikke for kaldt vær, kan du liksom ikke la være! Du føler behov for å være ute hele tiden.

Det hele startet for to uker siden. Jeg så på utsiden, og jeg fant ut at til tross for de blomstrende plantene og den lyse solen, var det fremdeles ikke klart for våren.

Deretter tok jeg umiddelbart noen skjønnhetshandlinger som inkluderte både Xeriscape landskapsarbeid og rimelige DIY -prosjekter. La oss se på noen bilder fra denne prosessen sammen?

Flott utendørs makeover for våren

hageoppussing ideer vårblomster rose

La oss starte fra bakken

Det var i hvert fall det jeg gjorde. Jeg flyttet bare inn i huset mitt for et år siden, og derfor var alt fortsatt ganske neglisjert. Derfor valgte jeg Xeriscape Landscaping i år. Jeg tok ut ugresset og dekket bakken med en barriere. Jeg plantet deretter litt tørketolerante grønne planter som er egnet for full sol. Videre la jeg til kalkstein og skulpturelle bergarter. Prosessen har vist seg å være mye enklere enn forventet. Jeg gleder meg til plantene begynner å blomstre.

Xeriscape Landskapsarbeid

Hagedesign med grus sekulære steiner for å pusse opp hagen

I tillegg søkte jeg jorden etter tørre blader og stilker. Jeg kuttet den så mye som nødvendig. Som et eksempel nedenfor kan du se hjemmeurt. Jeg har kuttet de tørkede stilkene så langt tilbake at du ikke kan se dem. Denne planten produserer lilla blomster, og jeg liker spesielt dens evne til å vokse hele året.

Hjem urt

remodel hage design med småstein design eviggrønn gangvei

Før vinteren falt dikondraen med bladene pent ned på kantene på terrassen min. I løpet av årets kaldeste årstid ble vi overrasket over de for lave temperaturene. Fra dette har bare noen få stammer blitt igjen her og der. Så jeg tok litt jord med spaden og fylte hullene med nye planter. Ja, det er også veldig viktig å friske opp jordoverflaten. Jeg håper at planten vil vise sitt frodige utseende igjen i løpet av de neste ukene og månedene.

Forfriskende overflaten av jorda

remodel hage design med grus småstein design gangvei

Forfrisk andre planter i potter

Jeg har brukt mye tid på å revitalisere plantene mine. Jeg lærte metodene for Xeriscape -landskapsarbeid og satte påfylling av det grønne hullet i praksis. Også i dette tilfellet har vinteren vist seg å være en tøff test for mine grønne planter. Så jeg tok dem med hjem imellom og dekket dem noen ganger for å varme dem. Men noen var frosset uansett og jeg måtte ta farvel med dem. Det var tilfellet med bregnen nær inngangen til huset mitt. Anlegget må etterfylles med et nytt utvalg.

Revitaliser plantene

Omdesign uteområder og hager for blomsterpotter

Ser du gressfontenen nedenfor? Dette er også en konsekvens av vintersesongen. I tillegg var det på tide å bytte ut de forskjellige grytene for de som gir en dristig uttalelse. Derfor valgte jeg den dype rødbrune potten, som du kan se på bildet nedenfor.

Stilige blomsterkar

hageoppussing ideer innendørs planter blomsterpotte blomsterpotter

En metallhylle sitter på venstre side av trappen i bakgården min. Jeg fylte den med forskjellige planter i potter. Mange av disse trengte litt hjelp i form av å installere dem i nye plantebeholdere. Det måtte og har skjedd i vinterhalvåret. Grytene selv måtte se litt bedre ut. Jeg krydret noen av disse med litt malingsrester. Du kan se resultatet på neste bilde.

Nye plantebeholdere

hageoppussing ideer vårblomsterkrukke planter plantestativ

Renovere utearealer og hager friske opp blomsterpotter og blomsterkasser

Grytene på hyllen er ikke de eneste jeg har pyntet med litt farge. Jeg valgte totalt syv potter og peppet opp dem alle med en flott frisk isblå farge. Den vanlige skyggen skapte et konsistent helhetsutseende og hjalp meg med å bruke en frisk nyanse utendørs. Jeg fordelte deretter de malte grytene utover gårdsplassen.

Fargemalte potter

blomsterpotteplanter i hagen friske hageideer

Her er en annen god idé for å pynte plantearrangementer. Jeg oppnådde dette ved å legge til forskjellige lag og former av grønt. Jeg fylte den blå potten med høyt gress og la til brusende planter for en dramatisk effekt.

Ulike lag og former av grønt

Blomsterpotte planter i hagen hage ideer gårdsplenen

Jeg la dichondra til bregnen for en lignende effekt. Men jeg hadde fjernet noen av stilkene på forhånd. Her håper jeg på en slik kaskadeeffekt i nær fremtid.

Dichondra lagt til bregnen

designe utearealer og hager blomsterpotter plantepotter plantearter

I mange tilfeller mister potter med mer enn én plante litt av sjarmen sin underveis. For eksempel så plantebeholderen nede ganske tom ut etter vintersesongen. En gruppering av sedumplanter var helt riktig i dette tilfellet.

Ja, det er riktig: aldri glem å fylle ut hullene

remodel hage blomsterpotte planter i hagen hage ideer plantetyper

Nå er det på tide å vurdere om plantene dine er på rett sted. Nedenfor ser vi en rekke betongblokker. Liten grønn kan sees på to av dem. Plantene som en gang eksisterte der, overlevde ikke. Videre trenger det meksikanske fjærgresset mye mer plass enn det det har i dag. Aloe i midten ville gjort det bedre på et sted hvor den kan vokse uten å treffe taket. Jeg har flyttet disse plantene til andre potter og andre steder hvor de kan vokse bedre uten å bli begrenset av atmosfæren.

Planter som er riktig plassert 

Omdesign uteområdet og hagen

Til slutt vil jeg vise deg noen bilder av gårdsplassen. Det grønne gresset er fortsatt der inne. Jeg kan ikke forvente at flere planter skal blomstre og den nye greenen virkelig vokser opp og at gresset får virkelig frodig grønn skygge.

Gården på et øyeblikk

designe verftet ideer med steiner plen grus redesign hagen

Takk for at du leste om min utvendig ombygging. Gjør du et vårprosjekt i hagen? Forhåpentligvis kan jeg hjelpe deg med dette.