“Denne blomsten lukter ikke, akkurat som påfuglen ikke har noen sang. Tulipanen skylder sin berømmelse fremfor alt til sine vakre farger, akkurat som påfuglen til sin praktfulle fjærdrakt. ” 

Hvor kommer tulipanene til tulipanbuketten fra??

Selv om tulipanen nå regnes som den nasjonale blomsten i Nederland, kan den faktiske opprinnelsen finnes i Asia. Navnet hennes er fra det persiske ordet “dulband ” og betyr bokstavelig talt “turban”. Den herlige vårblomsten kom fra Persia til Tyrkia, hvor den raskt ble favorittplanten til de islamske herskerne. Mange imponerende, fargerike blomstertepper i de solfylte palasshagene gledet sultanens øyne. De tjente som iøynefallende på hans utallige gourmetmåltider i denne fantastiske atmosfæren. Tulipanen gjorde seg først bemerket i Europa i andre halvdel av 1500 -tallet, da den østerrikske ambassadøren i det osmanske riket først brakte tulipanløker til Vesten.

På grunn av den høye prisen ble anlegget gradvis et symbol på rikdom og edel opprinnelse. Å dyrke tulipaner ble ansett utelukkende som et privilegium for aristokratiet. Kong Louis XVIII arrangerte årlig en tulipanfestival i Versailles, hvor de mest kjente gartnerne stilte ut sine rosende blomster.

Den internasjonale tulipanfestivalen finner sted i Istanbul hver april

besøk tulipanfestivalen i istanbul

Å plante tulipaner og ta vare på dem ordentlig

Tulipanløk skal begraves om høsten – temperaturene bør helst være mellom 10 og 15 grader, så slutten av oktober ville være den perfekte tiden for planting. Etter den opprinnelige gravingen skal organisk gjødsel, torvmose eller andre humusrike stoffer tilsettes 30-40 cm dyp jord, deretter graves det opp igjen og vannes.

Men tulipaner tolererer ikke vannlogging, så jorda må være gjennomtrengelig! Plantedybden skal være 10-20 cm, avstanden mellom de enkelte tulipanløkene skal være minst 10 cm. Blomsten trenger en solrik til delvis skyggelagt beliggenhet og bør vannes rikelig i vekstsesongen.

Etter blomstring bør fruktklyngene skilles, og bare stilkene og bladene skal være igjen. Avhengig av forskjellige tulipaner, kan du enten la løkene ligge i bakken etter blomstringstiden og dekke dem med halm for vinteren. Eller grave opp og oppbevar på et mørkt, tørt og kjølig sted.

Vårblomstene bør plantes i slutten av oktober eller begynnelsen av november, ettersom de trenger et kjølig klima

Planter tulipaner om høsten

Plant tulipaner og la det være plass mellom dem

Tulipanbukett – hold snittblomstene friske lenger

  • Før du legger tulipanene i vasen, bør du klippe stilkene rett med en skarp kniv og forkorte dem med omtrent 2 centimeter – i dette tilfellet ville saks ikke være et spesielt godt alternativ, ettersom de komprimerer stilkene og dermed forsyner blomsten med det viktige vannet vanskelig.
  • Fjern de nedre bladene slik at vannet holder seg friskt og rent så lenge som mulig, og planten kan fokusere all sin energi på blomsten. Det er best å velge en glassvase, fyll deretter en tredjedel av det med kaldt vann og bytt vann etter noen dager om nødvendig.

Bind en frisk bukett tulipaner sammen med kjærlighet og tålmodighet

Fjern blader fra stilken og skjær tulipanene

  • Kombiner med forskjellige fargerike blomster som pilgrener, sure kirsebær eller japansk kvede. Under ingen omstendigheter bør du sette tulipaner og påskeliljer sammen, ettersom stenglene til påskeliljer skiller ut et spesielt slim som har en negativ effekt på de andre blomstene!

Pussy willows er en utmerket match for en bukett med tulipaner

kombinere pilegrener med tulipaner

  • Hvis du koker vannet på forhånd, lar det avkjøles og til slutt tilsett 2-3 ss sukker og 1-2 dråper sitronsyre eller eddik, vil du kunne nyte prakt av snittblomstene i flere dager. Denne fremgangsmåten anbefales også for påskeliljer, nelliker og gladioli. I dette tilfellet fungerer sukkeret som gjødsel, mens sitronsyren forhindrer utvikling og spredning av bakterier.
  • Tulipanbuketten kunne beholde sin friskhet mellom syv og ti dager. Siden blomstene bare kan utfolde sin prakt på et kjølig, skyggefullt sted beskyttet mot trekk, må du sette dem i et uoppvarmet rom om kvelden eller pakke avisen rundt stilkene!

 En unik kombinasjon av lyse farger som gir mye atmosfære inn i huset og gjør unge og gamle glade i påsken

bukett med tulipaner i en glassvase

Bukett med tulipaner – du må fylle på eller bytte vann regelmessig ettersom tulipaner er ganske tørste

en bukett tulipaner gleder øynene i huset

La våren blomstre hjemme hos deg!

glassvase for snittblomster holder tulipaner friske lenger pleie

Tulipanbuketten er et symbol på gjenfødelsen av naturen

Behold snittblomster-lengre-ferske-tips-og-ideer

Nyt noen vakre og interessante tulipanbuketter i galleriet vårt!

bukett med tulipaner i vann i glassvase

vårbukett med tulipaner avskårne blomster holder tulipaner omsorg lenger

Kombiner blomster og legg dem hjemme

fargerike tulipaner i blomsterbutikken

flette sammen gul og rød

lilla tulipaner med hvite blomster

tulipaner i kurven i et koselig hjem

Holder tulipaner friske i delikate rosa snittblomster

lagre tulipaner lenger holde snittblomster friske

Ta vare på tulipaner og nyt dem lenger

tulipaner og kaffe som en overraskelse

kombinere forskjellige blomster

å overlevere en bukett blomster i påsken

Ta vare på og nyte tulipanbuketten skikkelig

avskårne blomster holder friske ideer