geometrisk arrangement hagedesign ideer moderne landskap

Geometrisk definert hagearbeid og landskapsarbeid

Vi har alltid blitt lært å plante i grupper med oddetall. Videre bør du designe de forskjellige områdene på en slik måte at de naturlig faller tilbake og smelter inn i hverandre. Men hva om vi bestemte oss annerledes? Hva om vi fortsetter strengere, grupper plantene våre i partall, lag skarpe hjørner og geometriske former.

Du kan integrere strimler og blokker av begrensede plantearter i designet?

I naturen vokser plantene i stormer og grupper, som smelter sammen og blander seg. Dette skaper et velkjent utseende som ledet designverdenen som den edwardianske hagen fra forrige århundre. Men passer denne stilen med moderne hagedesign? Du kan se dens rolle i den nåværende veksten av New English Style. Dette har blitt anerkjent i prosjektene til ledende designere på Chelsea Flower Show de siste årene. Er denne tendensen fortsatt relevant?

Å bruke plantene i blokker og strimler resulterer i en enkel og minimalistisk hagedesign. Man oppnår den samme slående effekten som man kjenner fra hardscape -elementene.

Hagedesign ideer

geometrisk arrangement hagedesign ideer slappe av møbler

Minimalistisk hagedesign har blitt populært de siste årene. Tradisjonelle hagestiler krever mer vedlikeholdstid enn det moderne mennesket har råd til. Landskapet er redusert til det vesentlige her. Du holder alt enkelt, men du klarer å lage et attraktivt design. Dette er en lære du også må følge når du designer hagen din. Ville en tradisjonelt utført plante kunne oppfylle disse kravene??

Begrensningen av plantene til blokker og strimler går fantastisk med den geometriske utformingen av rommet. Individuelle, lavvoksende eviggrønne skaper blokker sammen og gir en frisk effekt hele året.

Blandet, uformell planting ville ødelegge det generelle designkonseptet

geometrisk arrangement hagedesign ideer peis

Denne moderne hagen viser stripe og blokk -konseptet i sin mest ekstreme form. Planteområdet avviker fra sin opprinnelige karakter, og det blir ganske enkelt en blokk i hagedesignet.

Planting var ikke bare begrenset romlig, men også dens variasjon

geometrisk arrangement hagedesign ideer grusgulv

Kombinert med geometriske former for hardscape -materialer, tilsvarer det her denne enkle modellen.

Grønne eller levende vegger

geometrisk arrangement hage design ideer vertikal

Grønne, eller også kalt levende vegger, plantene her representerer et eksempel på enkelhet og stil, som tilsvarer de samme prinsippene for blokk- og stripedesign. De gir flotte mønstre av farge og tekstur. De er også et perfekt bakteppe for den formelle moderne hagen.

Tredimensjonale planter får frem det beste av karakteren til dette hagedesignet

geometrisk arrangement hage design ideer middelhavet

Flere geometriske linjer utfyller ideelt sett det generelle designkonseptet

geometrisk arrangement hage design ideer planter blomster

Du tror kanskje at det er lett å finne eksempler på denne plantingen i moderne minimalistiske hager, hvor de enkle plantene presenteres i moderne konsepter..

Men hva med den mer tradisjonelle hagedesignen?

geometrisk arrangement hagedesign ideer betongramme

Du vil sannsynligvis forvente at senger som denne blir fylt med blandede planter. Men vi ser klare linjer med geometriske senger og et begrenset planteopplegg. Jeg synes det er interessant at selv trærne har blitt plantet i en blokk. De legger også til det ekstremt interessante generelle utseendet.

Her kan du nok en gang se hvor vakkert stripene av løvrike planter, for eksempel de lilla bjellene (Heuchera) utfyller designet. Bak disse er det en gressblokk som er plantet i mål.

Så selv denne veldig tradisjonelle hagen kunne ikke motstå konseptet med stripe og blokk hagearbeid

geometrisk arrangement hagedesign ideer tradisjonelle

Den fantastiske stripen med fargerike hostas skaper ikke bare et ekstremt interessant farget utseende over det grønne taket, men blir også et særegent trekk i designet.

La oss nå se ned på denne formelle hagedesignen

geometrisk arrangement hagedesign ideer værbestandige planter

 Man kan se de enkle linjene i planteoppleggene. Planteblokkene smelter ikke inn i hverandre, men viser en veldig eksklusiv karakter.

Selv om de lavvoksende plantene, som fescue, ikke hadde nådd sin mest modne størrelse, oppfyller de allerede perfekt sin rolle mellom planteblokkene.

 Vannhage i middelhavsstil

geometrisk arrangement hage design fontene vann system

Rolig sittegruppe på landsbygda

geometrisk arrangement hage design hage benk sittegruppe

Betong gangsti omgitt av trær    hagedesign ideer geometrisk arrangement av gangsti

Velstelt plen

hagedesign ideer geometrisk arrangement gressområde