Når høsten kommer, trenger ikke hobbygartnere å hvile lenge. Fordi nå er den beste tiden å forberede hagen til vinteren. Med vår hageoppgave om høsten viser vi hvordan hagesesongen kan ende ordentlig.

Hagen om høsten må forberedes nøye for den kommende vinteren

Hage om høsten Det jeg skal gjøre nå er trillebår i høsthagen

Hvorfor er forberedelse til høsten så viktig?

Noen skaper en liten grønn oase med høy seng på balkongen. Alle som er så heldige å ha en hage har en rekke måter å plante blomster, frukt og grønnsaker på. Men i begge tilfeller gjelder følgende: Fra september går hagesesongen mot slutten. Nå klør høsten på døren, og det er viktig å feire slutten av hagesesongen så vel som begynnelsen.

Før det Svakt humør om høsten Når du flytter inn, bør all din styrke mobiliseres igjen for å piske opp hagen eller balkongen. Med vedlikehold av hagen om høsten sikrer du ikke bare at hagen din ser vakker ut selv i den våte sesongen, men også at den vil gi en god høst neste sesong.

Med en hevet seng kan du ha en vakker hage rett på balkongen

Hage om høsten Det jeg skal gjøre nå er en praktisk hevet seng i hagen

Å gjøre: beskjære planter

Nå er den perfekte tiden å begynne å bruke hekksaks. For at trær og busker skal trives godt, er beskjæring avgjørende. Dette hjelper plantene til å forynge og bli sterkere i neste sesong.

Imidlertid bør ikke hver plante kuttes om høsten. Roser og andre vårblomstrende planter, for eksempel, bør ikke kuttes før til våren, etter at de har blomstret. Det er bedre å vie deg til følgende trær om høsten:

  • Bjørketrær
  • lønnetre
  • Poplars
  • Frukttrær
  • Hekker (fra sen høst i hvilefasen)

Følgende gjelder: Bare syke og svake planter der skuddene har blitt uavhengige, bør trimmes.

En beskjæring er veldig bra for mange planter

Hage om høsten Hva skal jeg gjøre nå, kutt busker og hekker

Å gjøre: samle frø og lagre dem

Frø er en fantastisk måte å forplante planter på. Mange frø er modne om høsten. Disse bør samles, oppbevares på et kjølig og tørt sted – men ikke i glass. For hvis de fortsatt har litt gjenværende fuktighet, sørger lagring i glasset for at de råtner raskt. Papirposer er langt mer egnet.

Oppbevar innsamlede frø på riktig måte

Hage om høsten Hva du skal gjøre nå samle frøene og rist dem

Å gjøre: samle blader og ta vare på plenen

Så vakkert som fargerikt løvverk er å se på, kan det forårsake problemer for hobbygartnere. Hvis plenen ikke kan puste, er konsekvensene ødeleggende. For ikke å snakke om at når det regner, kan det løvrike laget føre til at plenen under råtner. Forøvrig trenger ikke bladene å kastes. Som en verdifull humus kan bladene bearbeides i sengenes jord med en hageklo. Hvis det er for anstrengende for deg, kan du legge bladene løst på sengene. Dette fungerer da som beskyttelse mot frost om vinteren. Men vær forsiktig: Så snart et tre blir angrepet av sopp eller andre skadedyr, skal bladene ikke lenger brukes, men heller kastes.

Plenen bør også slås og gjødsles i midten av oktober. Dødt materiale og mose fjernes trygt ved skarphet. Potasjgjødsel anbefales for god rotdannelse.

Hold hagen fri for blader om høsten

Hage om høsten Hva du skal gjøre nå Samle blader og kompost

Å gjøre: plant løkblomster

Pæreblomster er en fin måte å lage en fargerik hage eller balkong på våren. Slik at det ser pent og fargerikt ut i begynnelsen av året, bør løken nå plantes i bakken. Sørg for at jorda er fin og løs. I en lammende og veldig tett jord kan løken råtne.

De fleste løkblomster skal begraves fra september til november

Hage om høsten Hva du skal gjøre nå er å plante blomsterløker