Fortau hagedesign med hardføre planter

Typer av Hagedesign med alpine planter

Det er noe med hagedesign med små alpeplanter som fascinerer meg. Jeg tenker umiddelbart på to veldig store fordeler: På den ene siden skaper du et fantastisk landskap med det. I tillegg kan de vise seg å være en fantastisk løsning for vanskelige områder i din egen hage.

Som navnet selv antyder, kommer plantene fra alpinsoner, hvor de er permanent utsatt for direkte solskinn og hvor steinete jord er tømt for næringsstoffer. De krever ofte spesifikke vekstforhold som knapt kan oppnås i din egen hage.

Takk og lov, det er mange måter å kunstig skape atmosfæren du er vant til. Videre kan de noen ganger vokse bedre enn noen andre arter på steder som er fattige på næringsstoffer og tørre. Så under visse omstendigheter kan du lage et landskap som tar vare på seg selv.

Et slikt design representerer ofte en blanding, der plantes alpine og andre planter sammen. Det finnes mange forskjellige typer fjell. Det er lavt voksende stauder, dverg furu, gress og velsignelser, sukkulenter, vegetasjon og løk. Ved å kombinere forskjellige teksturer og farger, samt ved å plassere planter mellom steinene, kan du oppnå en nydelig hagedesign som vil glede deg hele året.

Planlegg en alpinhage?

Hagedesign med hardføre planter

Hagedesign med hardføre planter fargerike fjell

  Den første regelen er å finne et område som får direkte sol og hvor ingen høye trær krysser det. I dette tilfellet er befruktning av plantene av primær betydning. Det stående vannet rundt plantene er av største betydning.

Alpinhagene kan variere i type og størrelse. Det er også mange andre måter å oppnå noen ting på i alpin flora. Du kan bruke den til å utfylle det eksisterende hagedesignet. Du kan også plassere flere beholdere i en solrik hage.

Steinvegg

Sprekkene og sprekkene i steinene passer super godt til de alpine hagene. Fyll hull med en liten mengde jord og legg plantene der. Legg småstein på den.

Det er best å sette forskjellige planter i små potter for å gjøre installasjonen så enkel som mulig og for å forbedre effekten.

Skreddersydde fasiliteter

Hagedesign med hardføre planter fjellbergarter

Hvis du har nok plass, kan du lage alpinhager av materialer som er igjen. Denne hagen med alpeplanter har steinheller i endene. Å heve landskapet vil gjøre det mye lettere å nyte design og vedlikehold vil være mye enklere.

Den imponerende størrelsen på steinene fungerer også som en effektiv bakgrunn for plantene. Man har inntrykk av at man ser på et naturalisert fjellandskap.

Hvilken bedre måte å gjenbruke belegningsstein i hagen kan du tenke deg??

Planter i containere

Hagedesign med hardføre planter i blomsterpotte

Dette er en slags hagedesign, som tillater mye variasjon og fantasi. Du kan bestemme riktig størrelse og befruktning for hver art og sette de forskjellige plantene side om side som du vil, samt leke med de forskjellige mulige stjernebildene. Hager med et moderne og klassisk utseende kan ha like stor nytte av kontrastene og variasjonen.

Sørg for at grytene har vannhull. Legg deretter et lag med steinsprut, steinbøyninger, ødelagte potter og andre slike ting. Så du vil fremme prosessen med gjødsling og vanning. Legg til noen små planter dekket av småstein, og du har gjort jobben!

Velge riktig sted

Hagedesign med hardføre planter blomsterpotte frisk grønn

Som med enhver plante må du undersøke veksthastigheten før du velger riktig sted å plante den. Noen arter som vokser veldig raskt bør begrenses av potter eller andre metoder slik at de ikke forstyrrer de andre artene.

Se nå på dette eksemplet her. Jeg elsker kontrasten mellom fargede blomster og de rene, moderne linjene i potten.

Jeg ser for meg at et slikt design er fantastisk på en varm solterrasse

Hagedesign med hardføre planter blomsterpotte fargerik

Semprevivum er en veldig populær type saftige. Disse finnes i mange forskjellige former, farger og størrelser. Det er et godt valg for design av blandede plantebeholdere.

Deres vekst kan holdes under kontroll. Videre lager du en teppeeffekt over overflaten på bøtte.

Du kan blande og matche planter i forskjellige størrelser og farger. Du vil oppleve utrolig skjønnhet med sommerens ankomst.

Grønne tak

Hagedesign med hardføre planter takhage

Alpintplantene er også fantastiske for de grønne takene. Dette skyldes tørketoleranse og liten vekst. Her kan du se noen planter av Sedum -artene. De viser en fantastisk variasjon i form og farge. De gir et flott utseende på ellers veldig kjedelige overflater.

Her kan du se en annen flott variant for å etterligne fjellandskapet på et relativt lite område.

Hvilken av disse variantene vil du implementere for deg??

Hagedesign med eksotiske hardføre planter

Småstein og andre typer

Hagedesign med hardføre planter fargerike

Finn det hos den lokale blomsterhandleren

hagedesign med hardføre fjellplanter

Møre lilla blomsterhagedesign med hardføre planter fargerike

Fantastisk blikkfang i vår

hagedesign med hardføre planter fargerike fjell interessant