Naturfaget er veldig viktig for oss. Derfor kan du, når du undersøker nettstedet vårt, finne mange interessante artikler som rapporterer om utallige hageplanter og nyttige medisinske urter. I dag vil vi fortsette temaet og vise deg hageplanter og urter som driver bort mygg og andre insekter på varme sommerdager og hyggelige kvelder. De små dyrene kommer alltid når temperaturen stiger ute, og i de fleste tilfeller er det en skikkelig plage du må kjempe mot. Men før du får tilgang til mulige sprayer og andre kjemiske avstøtende midler mot insekter, ønsker vi å presentere de helt naturlige virkemidlene som holder mygg unna utendørsområdet ditt. Noen er typiske prydplanter i hagen, andre er kjente hagearter som er populære på kjøkken og husholdning. Takket være disse hageplantene vil du beholde det gode humøret hele sommeren, og din mest ettertraktede avslapning på terrassen, verandaen eller direkte i hagen kan aldri bli bortskjemt.

Noen nyplukkede stilker av lavendel lukter mye bedre enn noen flaske insektspray.

Hageplanter mot mygg Lavendel

  • Godluktende hageplanter holder mygg og andre insekter unna

Naturvitere og entomologer vet best: irriterende blodsugere holder seg unna duften av sitron og essensielle oljer. Dette må også være klart for hver hageeier. Så du kan dyrke slike hageplanter i hagen og rundt huset som kan bekjempe myggpesten om sommeren.

de Duftende pelargoner og Duftende pelargonier er våre favoritter i denne forbindelse. Bladene inneholder essensielle oljer som mygg ikke liker i det hele tatt. Disse hageplantene avgir en herlig og frisk duft for oss mennesker, men den driver bort insekter. Av denne grunn er duftende pelargonier også kjent som “myggsjokk” og markedsføres som et nyttig insektmiddel. De delikate blomstene er ekte blikkfang i hagen, men de tiltrekker seg hovedsakelig sommerfugler.

Duftende pelargoner kan holde insekter ute, så det kan ikke skade å plante noen nær verandaen din, eller?

Hageplanter mot mygg Duftende pelargoner

Duftende pelargonier blomstrer fra mai til oktober. De liker mye sol og trenger regelmessig vanning. Du kan sette disse hageplantene direkte i bedet eller plante dem i vindusbokser. Hengende varianter oppbevares best i hengende kurver. De forskjellige varianter varierer avhengig av deres intense duft av mynte, roser, sitron eller krydder. Velkjent er den robuste Lillibet-varianten, som lukter behagelig av sitron og holder mygg og veps vekk.

Det velduftende pelargonium Lillibet ser ikke bare vakkert ut, det skal holde mygg unna balkongen og terrassen.

Hageplanter duftende pelargonium Lillibet avviser mygg fra balkongterrassen

De gule ringblomstene er et naturlig pryd i hagen og driver bort myggene.

Gule morgenfruer vakre hageplanter

De vakre gule Marigolds dekorere hagene våre og samtidig ha praktisk verdi. Med sin intense duft avskrekker de mygg og veps. Også lavendel driver bort de små stikkende dyrene og avviser møll. Også Leverbalsam tilhører samme gruppe hageplanter som mygg foretrekker å fly unna.

 Den vanlige leverbalsamen har delikate, lyseblå blomster og en spesifikk aroma som insektene ikke liker.

Vanlig leverbalsam

 Opprinnelig fra India og Sri Lanka Sitrongress kan dekke store områder i hagen. Det er en god grunn til dette – denne hageplanten er rik på essensielle oljer, har en intens sitronduft og driver insekter ut av hagen.

 Sitrongress i hagen – så grønn og behagelig duftende!

Sitrongress i hagen grønne hageplanter

  • Typiske kjøkkenurter bekjemper myggpesten

Selv om vi holder deg informert om de helbredende egenskapene til hageurter, vil vi i dag nevne de som er effektive mot de små skadedyrene. Typiske kulinariske urter som Rosmarin, basilikum, peppermynte, Sitronmelisse og nellik inneholder essensielle oljer i bladene. De avgir en intens duft og driver dermed bort mygg og andre insekter. Det er veldig effektivt mot irriterende blodsugere Catnip. Bladene lukter litt som sitron, så insektene unngår området som er overgrodd med kattemynte. Det kreves litt forsiktighet her: den samme duften tiltrekker seg katter og virker fortryllende på dem.

 Catnip er et skikkelig blikkfang i hagen! Mygg hater duften av denne fantastiske hageplanten!

Hageplanter kattemynte

Redaktørens tips: For å få maksimalt utbytte av hageplanter og urter som nettopp er beskrevet, må du rive bladene og gni dem på huden!

peppermynte

Nå kjenner du hageplanter og urter som holder mygg unna. For å holde deg oppdatert, fortsett å forske på nettstedet vårt. Du kan støte på hageurter som blomstrer fantastisk og smaker godt. Eller er du kanskje på utkikk etter en helt naturlig måte å lindre alvorlig hodepine eller avgifte kroppen på? Da har du kommet til rett sted, for vi har også noe å tilby deg. Men også mye mer!

Gjør noen undersøkelser og vær trygg!

Den sterke sitronduften av sitronmelisse avviser insekter.

Hageplanter urter sitronmelisse

 Noen få basilikumblader på spisebordet frisker opp et utendørs måltid og er svært nyttig mot myggplagen.

Hageplanter urter blader basilikum

Mynteblader kan bidra til å holde mygg unna. I tillegg hjelper essensielle oljer med å berolige insektbitt.

Mynthage urtehageplanter et must i hagen mange plusser

Rundt bålet i hagen om kvelden? Og det kommer myggpesten! Kast deretter noen salviestengler i ilden. Den duftende røyken vil holde disse irriterende skapningene borte.

Salviehage urtehageplanter holder irriterende skapninger unna

De gule ringblomstene kan tørkes og brukes til te -tilberedning og hjemmelaget kosmetikk

Gule marigolds hageplanter

Godtestet naturlig metode mot mygg er tomatene plantet i nærheten av huset.

Hageplanter som dyrker tomater i hagen