hengende blomsterpotter på verandaen design oransje rød lilla

Har du en forkjærlighet for å henge planter? – hengende blomsterpotter på verandaen

Her kan du spørre om de mulige materialene for beholderne, om tilsetning og vedlikehold av jorda, om de forskjellige alternativene for å lage hengende blomsteroppsatser for det frodige og overdådige utseendet på verandaen eller terrassen din.

Hvem er ikke forelsket i de hengende trafikklysene fulle av bølgete blomster og grønne blader? Disse typer barnehagebeholdere er et sjarmerende tillegg til verandaen, terrassen, lysthuset eller terrassen din – og enkle å lage, forutsatt at du er kjent med bransjens gode triks. Her er noen tips om hvordan du kan plante dine hengende kurver og la dem blomstre og blomstre hele sesongen.

Ulike containertyper med varierende vanningsplaner

hengende blomsterpotter på verandaen røde blomster trafikklys

Det grunnleggende. For å lage dine hengende kurver kan du bruke plastplanter til å henge opp eller wire kurver foret med kokosfibre, samt rottingkurver og til og med glasserte keramiske kar med spesialfestede kroker. En idé som dette om det “riktige materialet” å bruke eksisterer faktisk ikke – det handler mest om estetikk og utseendet du sikter etter. Vær imidlertid oppmerksom på at du kan forvente varierende vanningsplaner avhengig av de forskjellige containertypene, ettersom jorden i hver av dem vil ta uforholdsmessig lang tid å tørke ut.

Nesten alle mindre plantearter som vanligvis vokser i bakken, kan også dyrkes i lyskryss

hengende blomsterpotter på verandaen trepaneler hvit grønn

De vakreste ser ut til å være de som ikke har et stivt, oppreist vekstmønster, men heller en litt synkende, hengende eller buet habitus. Velg planter som eføy, eføy, bregner, sukkulenter, vinstokker og ettårige som petunier, hoppende urter, pelargoner, calibrachoa, lobelia og fuchsias.

 Gruppen av varianter som du bør unngå inkluderer også alle planter med uvanlige størrelser, ettersom hengekurvene i prinsippet sjelden overstiger kravene på 30 til 60 cm i diameter. Unngå plantearter med veldig spesifikke eller vanskelige omsorgskrav som f.eks B. orkideer, tillandsier og bromeliader, noe som kan komplisere vedlikeholdet av plantene.

Det anbefales å avstå fra planter med omfattende rotsystem, busker og trær – selv om de er dverger

hengende blomsterpotter på verandaen lilla rosa blomster rekkverk klappstoler

drenering. Dreneringsforhold og teknikker vil variere sterkt avhengig av hvilken type materiale du henger i. Trådbeholderne foret med kokosfibre vil nesten tørke ut av seg selv; De hengende keramikkpottene kan derimot beholde for mye fuktighet; mens plastbeholderne gir et godt dreneringsmedium.

Hvis du har brukt fôr av kokosnøttfiber, husk å legge en plastbunn på bunnen av lyskrysset først og tilsett deretter jord og planter – dette vil beholde noe av vannet under jordlaget der det vil være tilgjengelig for røttene før det tørker perfekt.

Hvis du bruker keramiske kar, må du imidlertid dekke bunnen av beholderen med et lag med småstein før du tar inn jord eller planter, fortsett å vanne plantene sparsomt for å beskytte dem mot råte, og velg generelt planter som foretrekker litt mer fuktighet, slik at du endelig vet at du har gjort noe for å motvirke mangel på dreneringshull for vann.

Jeg er ikke en stor forkjemper for plastpotter, spesielt når det gjelder hengende planter og blomsterpotter, der ting oppfører seg slik at både bunnen av plastbeholderen og plastopphengsutstyrene er fritt utstilt. Imidlertid er det noen få triks jeg bruker for å skjule dem i tilfelle de viser seg å være din beste innsats. Jeg bruker lange slyngplanter som eføy, petunier, calibrachoa og søtpotetvin, som vokser over potten og dekker den helt. Jeg bytter ut de originale plastopphengsenhetene med dekorative kjeder. Bare noen få små justeringer kan gjøre den kjedelige plastbeholderen til noe langt mer attraktivt.

Planter eksponert direkte for solen vil trolig til og med kreve vanning på timeplanen to ganger om dagen

hengende blomsterpotter på verandaen design innramming rød

irrigasjon. Jorden i de hengende kurvene tørker vanligvis mye raskere enn jorden i hagen, så du må være forberedt på å vanne plantene dine daglig, med mindre de er ekstremt tørkeglade (en gang om morgenen og igjen om kvelden) slik at de er tilstrekkelig hydrert.

Hvis du ved et uhell hopper over en dag eller to og plutselig finner bakken helt tørr og plantene visner, må du slukke lyset og prøve sakte å vanne innsiden av beholderen ved å gjenta prosedyren flere ganger for å rehydrere jorden tilstrekkelig. Du må kanskje kutte ut de døde bladene eller blomstene for å gjenvinne styrken hvis de er overdrevent tørket ut.

Du kan også introdusere dryppvanning og feste et lite slangesystem til hver hengende kurv – men dette alternativet vil være mest effektivt hvis du har flere hengende lys å strø samtidig. Du må koble rørledningen til tappekranede slangesystemer vil tappe den nødvendige mengden vann og distribuere den effektivt mellom trafikklysene. Du vil se uavbrutte svarte rør på kolonnesidene på verandaen eller terrassen, men hvis et slikt syn virkelig plager deg, er dette sannsynligvis ikke det optimale alternativet for deg.

Uavhengig av beholderen de vokser i, trenger plantene dine, og spesielt de næringssultne ettårige, regelmessig befruktning

hengende blomsterpotter på verandaen lilla runde dørved

befruktning.  Du må vite at potteplanter tømmer næringsstoffene fra jorden mye raskere, noe som umiddelbart setter deg i gang med å sørge for passende og rettidige gjødseltilskudd, slik at plantene dine kan forbli sunne og trives. Vær imidlertid forsiktig, og noter deg for ikke å overdrive befruktningen, da det i slike tilfeller vil være skadelig for plantene og forhindre at de blomstrer. Det er tilrådelig å bruke vannløselige gjødsel for generelle formål eller formler som er spesielt formulert for behovene til din spesifikke avling. For å beholde min årlige planteart, som vanligvis trenger et høyere jordinnhold av næringsstoffer, fruktbar, liker jeg å legge gjødsel med langsom frigjøring til jorden umiddelbart etter at jeg har plantet dem; på denne måten gir jeg dem et ekstra tilskudd som de kan falle tilbake på i hele vegetasjonsperioden.

Gjødsling kan gjøres enten månedlig eller, hvis løsningen fortynnes til en halv sterk konsentrasjon, ukentlig. Denne forklaringen gjelder hovedsakelig blomstrende ettårige, som trenger mange næringsstoffer. For bregner, sukkulenter eller kaktuser må du følge instruksjonene på emballasjen, men i de fleste tilfeller vil den månedlige befruktningen være ganske tilstrekkelig.

Noen eksperter anbefaler at du bør bruke pottejord av høy kvalitet for å plante trafikklysene, mens andre foreslår jordsmonnet for utendørs dyrking

hengende blomsterpotter på verandaen skulpturhage design

Merknader om planting. Sørg for at du alltid kombinerer planter som har de samme kravene når det gjelder sollys og vann for best mulig vekst. Du ville aldri plante den alltid tørste balsamen med en tørketolerant kaktus, ikke sant? Selv om disse to artene virkelig representerer ytterpunktene, er det utvilsomt sant at hver plante har sine spesielle preferanser for lys og vann, så vær forberedt på å planlegge trafikklysene deretter.

Det er imidlertid mye viktigere å velge den jordformelen som er best egnet for plantetypene du har vorzegozen – for eksempel hvis du skal plante kaktus eller sukkulenter, vil det være lurt å bruke den mest passende hurtig- tørking av jordblanding for bruk. Ta aldri jord direkte fra hagesengene dine, da denne jordtypen på ingen måte vil tørke ordentlig ut i en beholder.

For et uformelt utseende i hyttestil, kan du prøve å blande en rekke blomster og grønt løvverk i det samme trafikklyset, men hvis du har valgt en mer elegant og moderne estetisk komposisjon, kan du tenke på bare en type plante og – farge per beholder. En serie med lignende, harmoniske blomster eller planter vil se mye mer sammenhengende ut enn melangen, men det er også sant at sjarmen til lyskryssene, som er så fulle av de mest varierte, frodige hengende plantene og blomstertrammene at de bokstavelig talt flyter over , er rett og slett ubestridelig.

Veranda design i amerikansk stil

hengende blomsterpotter på verandaen i amerikansk stil

oppsett. Det er et par forskjellige måter du kan forfalske designerintervensjon når du setter sammen dine egne hengende kurver. Et av alternativene er å velge en enkelt planteslekt (for eksempel lilla petunier eller dekorative asparges) som du planter i store mengder i hver av kurvene. Den konsistente fargen og det homogene plantekonseptet vil gi en kraftig effekt på avstand og fremstå mer stilig eller mer moderne enn mange blandede opplegg og varianter.

Men hvis du foretrekker blomsterskjermen, er her den enkle tommelfingerregelen som ledende designere følger.

hengende blomsterpotter på takvinduet på verandaen

Velg en oppreist plante med en munter farge som allerede har dannet noen få blomster (f.eks. En rød geranium), og legg deretter til flere hengende planter (f.eks. Lobelia) for å fjerne den robuste hardheten i trafikklyskanten og legge til siste finpuss på arrangementet ditt med slyngplanter og brusende blader (for eksempel eføy eller søtpotetvin). De forskjellige høyder, vekstmønstre og farger vil danne et imponerende plantnettverk som vil glede og fascinere betrakteren.

Den hemmelige formelen for å gruppere plantene i din hengende kurv

Råd om å henge og spesielt om å finne de beste stillingene.

hengende blomsterpotter på verandaen rød blomsterkurv

Hvor skal du henge kurven? Kanten på verandaen din er et perfekt sted, det samme gjelder gjerdestolper, terrassekanter og terrassekroner. Unngå å plassere dine hengende kurver på steder der noen kan støte på dem, spesielt i midten av taket eller ved inngangene til leiligheten din eller andre bygninger eller tilbygg. Ikke glem å alltid feste trafikklysene til bjelker eller søyler som tåler vekten, spesielt siden blomsterpotter fulle av vann ofte er ganske tunge. Slik at det generelle utseendet er både jevnt og ryddig og også avslører de arkitektoniske fordelene ved leiligheten din på en sjarmerende måte, ville det være mer hensiktsmessig å fordele de hengende kurvene jevnt langs åpningen av verandaen eller verandaen enn å henge dem tilfeldig her og der.

Komfortabelt sittegruppe på verandaen

hengende blomsterpotter på verandaen, rustikt sittegruppe i tre

Selve opphenget. Kroker og braketter for hengende kurver er lett tilgjengelige i enhver jernvarehandel eller boligforbedringsbutikk – les instruksjonene og legg merke til vektbegrensningene som må overholdes for hver krok eller brakettstørrelse. Når du handler, må du være sikker på at du har vurdert vekten på dine hengende kurver riktig og at du velger varene dine basert på disse forhåndsdefinerte evalueringene. De fleste mellomstore trafikklysene vil absolutt ikke veie mer enn 4,5 kilo, men det er alltid ansett som tryggere å bruke tekniske hjelpemidler og enheter som kan støtte litt mer enn den faktiske vekten av dine hengende potter. For de plantefartøyene som har en horisontal luftstruktur, som f.eks. For eksempel, hvis du ville henge fra toppen av verandaen, er kroker den mest passende løsningen, mens braketter er langt bedre for beholderne du har tenkt å feste til vertikale strukturer som gjerder og vegger.

hengende blomsterpotter på verandaen hvite blomster

• Før du monterer skruene til krokene eller brakettene, må du først bore et pilothull hver gang du bruker et bor med en innsats som er litt mindre enn selve skruen. Dette forhindrer sprekker og sprekker i det omkringliggende treverket og garanterer at skruene sitter tett, noe som er veldig viktig for sikkerheten.

• Skyv deretter den gjengede enden av skruen inn i testhullet ved å vri den med klokken til skruen strammes og kroken er i flukt med taket.

Prosessen med å installere braketter er i utgangspunktet den samme, bortsett fra at du må stramme skruene litt mer med boret eller skrutrekkeren i de angitte områdene for forsterkning.

Så hva vil du plante nå? Ta en titt på 6 av våre superstjernetilbud av ettårige for hengende kurver og potter her.          hengende blomsterpotter på verandaen røde blomster trafikklysHar du allerede lagt ut dine hengende kurver i all sin prakt? Vis oss et bilde av det ved å laste det opp i kommentarfeltet!    hengende blomsterpotter på takvinduet på verandaen