Den fantastiske flamingoblomsten (anthurium) kalles ikke kjærlighetens tropiske blomst av noen for ingenting. Svært ofte å se i en sterk ildrød, minner bladene om et hjerte. Har det riktig – blader. Eller rettere sagt: bracts (spathe). Fordi disse er nemlig det som fascinerer oss i forskjellige farger fra hvitt til oransje og lilla til rødt og bordeaux. Mange tror feilaktig at dette er plantens blomster. Selve blomsten er nemlig den gulaktige blomsterløken som vokser direkte på den fargede bladbladet. Denne bemerkelsesverdige, tropiske planten kommer fra regnskogen i Sentral- og Sør-Amerika, men den er heldigvis også egnet som et lettstelt husplante her i landet. Du kan finne ut hva du bør være oppmerksom på i de følgende linjene.

Flamingo blomst – den lidenskapelige skjønnheten fra regnskogen

anthurium flamingo blomst rød skovler

De viktigste pleietipsene for anthuriumene dine

Flamingoblomsten ble oppkalt på grunn av sin merkelige form. Oversatt fra gresk betyr anthurium faktisk blomsterhale, som kan forklares med blomsterhodet. Den eksotiske planten tilhører arum -familien, og det er rundt 600 til 1000 arter av den.

To av dem er imidlertid spesielt egnet som innendørs planter – Anthurium scherzerianum (det lille anthurium) og Anthurium andreanum (det store anthurium). Disse flamingoblomstene, som vi alle kjenner og kan kjøpe i blomsterbutikker, er faktisk anthuriumhybrider hentet fra de to artene som er nevnt ovenfor. Anthurium blomstrer vanligvis fra februar til juni, men hvis de blir tatt godt vare på, vil de gi flotte blomster hele året.

forsiktighet! Flamingoblomsten er giftig. Det er absolutt IKKE egnet til forbruk, og du bør være spesielt forsiktig med barn og kjæledyr.

Sørg for god drenering i plantepotten

vakker borddekorasjon anthurium flamingo blomst

  • Den perfekte beliggenheten

Flamingo blomster elsker det lyst og varmt, men de tåler ikke den brennende solen. De er også veldig følsomme for trekk og veldig tørr oppvarmingsluft. Temperaturer mellom 20 ° C og 25 ° C og muligens opptil 16 ° C om vinteren er ideelle. Som tropiske planter fra regnskogen elsker anthuriumene fuktig luft. Så sørg for at det er tilstrekkelig fuktighet og spray anlegget med en vannsprøyte nå og da.

  • Riktig vanning

Selv om anthuriums liker fuktighet, bør vanning ikke overdrives. Fordi vannlogging kan føre til rotrot. I tillegg bør du bare vanne flamingoblomsten med avkalket, lunkent vann. Planten er ekstremt følsom for kalk. Det ville være ideelt å vanne anthurium omtrent 1-2 ganger i uken, enda sjeldnere om vinteren. Du bør ikke overdrive det når du gjødsler. En gang i uken om sommeren og en gang i måneden om vinteren burde være nok.

Merk følgende! ALDRI la rotkulen tørke ut! Et permeabelt underlag som orkidejord gir mest mening for flamingoblomster.

Anthurium anbefales definitivt som en stemningsfull borddekorasjon

praktfull flamingoblomst anthurium som borddekorasjon

  • Repotting og forplantning

Når plantene fortsatt er unge, blir de omplantet hver vår. Med eldre anthuriums kan du bare erstatte det øverste laget av underlaget med et nytt hvert år. Forplant plantene dine ved å dele rotkulen. Dette gjøres best ved ompotting, der bitene skal ha minst ett blad. De nye plantene skal holdes lette, varme og fuktige.

Ekstra blomstringstriks: Senk romtemperaturen til 16 ° C i omtrent seks uker og gi flamingoblomsten veldig lite vann i løpet av denne tiden. Dette stimulerer dannelsen av knopper, og planten vil snart blomstre med flotte blomster. Du bør gjødsle og vanne dem regelmessig etter de seks ukene.

Flamingo blomst i vann – den siste plantetrenden

Den såkalte Hydroponi er en veldig trendy og praktisk måte å nyte dine innendørs planter med enda mindre vedlikehold. Heldigvis trives flamingoblomster også i vann og ser spesielt elegante ut. I en vakker, gjennomsiktig vase eller glassskål er dette den perfekte dekorasjonen på bordet eller vinduskarmen. Dette setter også en stopper for den irriterende vanningen, og alt du trenger å gjøre er å se på vannstanden og tilsette ferskvann nå og da.

For å sette flamingoblomsten din i vannet er det bare å skylle røttene av underlaget med lunkent vann. Det beste du kan gjøre er å fylle beholderen med nok lunkent mineralvann (røttene bør alltid forbli dekket) og legge planten i den. fullstendig!

Så raskt og enkelt blir ditt hydroponiske anthurium et effektivt blikkfang

anthurium flamingo blomst hydroponisk trend

Gjør enkelt en potteblomst enkelt til en hydroponi

hydroponisk trend flamingo blomst anthurium i vannet

Inviter en magisk blomst fra regnskogen inn i hjemmet ditt

anthurium flamingo blomsterpleie som et husplante

Oppretthold trenden blomst anthurium flamingo blomst som et husplante

Ta godt vare på anthurium flamingo -blomsten som et husplante

Flamingoblomsten ser også fantastisk ut i hvitt

anthurium flamingo blomst hvite blader

Og veldig mystisk og nesten uhyggelig i mørk lilla

svart dronning anthurium flamingo blomst

Hos noen arter er stempelblomstringen betydelig lengre

flamingo blomst anthurium blomster og blader

flamingo blomst anthurium rød høy blomster tropisk plante

Anthuriums fantastiske verden

flamingo blomst anthurium forskjellige blader og blomster

flamingo blomst anthurium fiolett

flamingo blomst anthurium stueplante lett å ta vare på

flamingo blomst blomstringstid kan juni

Riktig stell av flamingo blomstertuppene

regnskog flamingo blomst anthurium

tropisk plante anthurium flamingo blomsterplante

stueplante anthurium flamingo blomst

flamingo blomst anthurium