tips for innendørs bambusplanting

Innendørs bambus – nyttig informasjon, tips og triks

Plantekjennere setter pris på egenskapene til bambusplanten, for som nesten ingen andre innendørsplanter, fremhever rombambusen, som er mye mindre enn konvensjonell bambus, friskhet i boarealet på kort tid – og er egentlig heller ikke krevende. Rommet bambus – ofte også kalt heldig bambus – tilhører den grønne familien og regnes som en ekstremt nøysom plante og bringer den feriefølelsen inn i ditt eget hjem.

Et snev av det eksotiske i dine fire egne vegger

Vil du gi leiligheten din litt mer friskhet og eksotisme med liten innsats? Da kanskje et rom bambus er det riktige valget. Planteelskere kan knapt gå galt med et rombambus – i hvert fall hvis de følger følgende pleieinstruksjoner og anbefalinger for beliggenhet:

  • Lys: Bambus i rommet tåler ikke direkte sollys, men bør heller ikke være for mørkt. En lys, delvis skyggelagt beliggenhet er ideell. Forøvrig tåler ikke rombambusen trekk heller.
  • Vanning: Den heldige bambusen trenger en forholdsvis stor mengde vann og bør vannes tidlig om morgenen og sent på kvelden, spesielt i sommermånedene. Med pottebambus er det imidlertid viktig å sikre at det ikke dannes vannlogging på røttene. Med en bambus i en vannvase, bør røttene flyte fritt. Bambusplanter elsker fukting med en vannforstøver.
  • rot & Jord: Røttene til en bambus trenger nok plass til at de kan utvikle seg fritt. Ideelt sett er bambusplanten plantet i løs humusjord.

Perfekt for din Feng Shui -dekorasjon

tips for stell av innendørs bambus innendørs

Bambus som en ideell prydplante

En bambusplante er så populær blant mange mennesker fordi den gir interiøret en viss feriefølelse på veldig kort tid og forskjønner rom raskt og enkelt. I en større gryte eller badekar kan en enkelt bambusplante umiddelbart sette en aksent og bli et støttende, dekorativt element i rommet. Selv med individuelle, tørre blader eller brune bladspisser trenger ikke eiere av en bambus å få panikk – i de fleste tilfeller blir denne plantearten veldig bra og kan skinne igjen i sin fulle skjønnhet. Når det gjelder tørre områder, bør vannet sjekkes, og i mange tilfeller kan du også repotting kan være nyttig. I de mildere månedene mellom vår og høst kan et bambusrom også enkelt forskjønne balkongen eller terrassen hjemme. Siden bambusen ikke er vinterhard, hører den imidlertid igjen på et sted med romtemperatur før frosten.

Innfør harmoni og balanse i hjemmet ditt

rom bambus innendørs interiør

Er befruktning fornuftig?

Slik at et rombambus virkelig setter en fin aksent i hjemmet, bør det ha en sterk og optimal vekst. Som regel kan dette bare oppnås gjennom vanlig befruktning – helst minst en gang i året. Det er spesiell gjødsel på markedet for rombambus, som gir dem alle viktige næringsstoffer. I vintermånedene er ikke befruktning nødvendig, fordi planten er i regenereringsfasen og bør stå alene hvis mulig.

Bambus er det perfekte stueplanten på badet ditt

tips for pleie av innendørs bambus