thai aglaonemata dyrkingsplanter

Nyttige tips for planteelskere

De 10 stueplantene som vises her, lider ikke av mangel på sol i det hele tatt. De kan også gjøre det bra i skyggen, langt unna vinduet. Disse vokser veldig godt i mørke rom der de ikke er rettet mot solen. Solens direkte stråler er til og med skadelige for dem. De fleste plantene som er beskrevet her, har ikke blomster, men de kjennetegnes ved formen og størrelsen på løvet.

Cob -tråd – stueplanter for mørke rom

Aglaonema Firecracker innendørs planter for mørke rom

Stempeltråd – grønt og hvitt løvverk

aglaonemata innendørs planter for mørke rom

Kobbetrådens skjønnhet ligger i det langstrakte, fargerike bladverket. Planten vokser veldig sakte, så du bør transplantere den hvert 3-4 år. Hun elsker befruktningen, varmen og den fuktige luften. Men den tåler ikke luftstrømmer og røyk i rommet. Dyrk planten i en liten blomsterpotte og beskytt den mot direkte sollys.

Skygge blomst

aspidistra innendørs planter for mørke rom grønne mettede

Dette er en av de mest robuste stueplantene, og derfor kalte engelskmennene dem for “jern”. Luftforurensning, ingen vanning eller tørr luft er ikke skadelig for skyggeblomsten. Solens direkte stråler kan brenne bladene dine, så hold blomsterpotten unna vinduet. Transplanter blomsten hvert 5. år.

Miltbregne

Asplenium klatring innendørs planter for mørke rom Asplenium trichomanes eksotiske arter

Elegant, langt løvverk

fjerne blomsterpottejordplanters

Velkjent bregne er miltbregnen, som engelskmennene lyrisk kaller “bregnerfuglerede”. Denne planten tilhører bregnerfamilien. De sverdformede bladene er 60 cm lange. Miltbregnen elsker skyggen og den fuktige luften. Den tørre, varme luften er veldig skadelig for dette grønne husplanten.

Bob hår

Helksine friske bibohode grønne blader

Med sine delikate, korte blader ligner den mose, og den kan også dyrkes i en hengende blomsterkurv. Han dekker gulvet med et utsøkt grønt teppe. Men vær forsiktig – hold denne planten borte fra lave plantearter, den kan kvele dem. Ofte bør du vanne og skvette dem.

Buehamp

Sanseviera stueplanter for mørke rom

Buehampen trives både i solen og i skyggen, den tørre luften, strømmen og uregelmessig vanning skader den ikke. Du kan ikke transplantere det i mange år, og det forblir alltid så sunt og vakkert. Om vinteren kan du til og med glemme vanning.

Efeutute

Scindapsus hengende, lettstelt plantebeholder Ta lett vare på Scindapsus -stueplanter for mørke rom

I England kalles denne lianen med fargerike voksblader djevelens eføy. De gule eller hvite skuddene er dekorert med lysegrønne blader. Imidlertid kan de bleke veldig raskt i skyggen. Denne planten ser veldig interessant og attraktiv ut i en hengende kurv på veggen. Efeutute liker ikke strøm, tørr luft og direkte sollys.

Philodendron

klatring i sølvsord husplanter krypende sølvord eksotiske planter mørke rom

Philodendron er en tropisk plante som liker fuktig luft og mykt lys. Skinnende blader og en lysegrønn farge er typiske for denne plantetypen. Det gjør det veldig bra i skyggen. Det er en liana, så legg en stilk dekket med mose som vil tjene som en støtte. Ikke glem å spraye regelmessig.

Dragetre

drage tre potteplanter ideer omsorg innendørs planter for mørke rom

Palmlignende blader

dragetre eksotiske stueplanter mørke rom

Dragetreet har tynne, lange blader (70 cm) og kan trives i skyggen og tåle uregelmessig pleie. Plassert ved et vest- eller østvindu, trives dragetreet best.

Bregner

Husplanter for mørke rom langt borte

Mer enn 2000 bregner er enkle å dyrke hjemme. Hvis du sprayer bladene spesielt om vinteren, må du sørge for at jorda i blomsterpotten er fuktig.

Krypende eføy

eføy stueplanter for mørke rom

Veldig populær, populær liana er eføy, som raskt utvikler seg og dekker veggene.

eføy stueplanter for mørke rom

 Ivy -artene er uendelige – ovale, stjerneformede, bølgete blader. Planter med monokrom løvverk er mye mer effektive enn de fargerike – gul og hvitgrønn. Delvis nyanse, stilk (som støtte), hyppig sprøyting (også om vinteren), transplantasjon annethvert år i en større blomsterpotte – det er det du trenger. Og din omsorg, selvfølgelig!