eføy tute rustikt utseende

Noen lettpleie potteplanter for hjemmet ditt

Selv om du bryr deg godt om stueplantene, kan veksten avta hvis de ikke får nok sollys. Det er mange rom som er veldig mørke og uopplyste. Den gode nyheten er at du også kan dyrke potteplanter der – de som er oppført nedenfor, utvikler seg på mørke steder.

Innendørs planter for mørke steder

hvitt grønt lettstelt løvverk mørke steder

Frisk løvverk

interessant løv potteplanter mørke rom

Syngonium podophyllumе er en dekorativ løvverk som vokser i lite lys. Den ideelle beliggenheten for dette er en nordvendt vinduskarme. I direkte sollys blir bladene bleke og livløse. Du bør gjødsle jorden regelmessig og holde den moderat fuktig.

Tykke blader og mettet grønt

innendørs planter ideer grønt friskt løvverk

Påfør gjødsel

Aspidistra stueplanter for mørke steder

Var i viktoriansk tid Aspidistra eliator å bli sett på nesten hver restaurant og pub. På grunn av sin evne til å overleve i svakt lys, ble denne planten senere kalt “den standhaftige blomsten”. Du kan dyrke dem i en blomsterpotte. Pottingjorden bør gjødsles regelmessig. Fra slutten av våren til forsommeren, hold jorden moderat fuktig og la den visne helt en gang i året mellom vanningene. Du bør bruke vannløselig gjødsel her.

Interessante tofargede blader

Dieffenbahcia husplanter for mørke steder

Søte blomster

dieffenbachia blomster potteplanter mørke steder

Denne planten er best kjent for sine bemerkelsesverdige blader, og i tillegg til det svake lyset liker den den lave luftfuktigheten. Dieffenbachia trenger ikke mye vann, så ikke overdriv med vanning, ellers vil røttene råtne. Planten er giftig og skader åpne sår.

Efeutute er en klatreplante som er veldig lett å ta vare på og trives i hver leilighet

Ivy stueplanter for mørke steder

Den trenger vanlig vanning, men la toppen 6-7 cm visne helt før vanning igjen. Røttene dine kan råtne lett, så vær oppmerksom på mengden vann. Fra vår til høst, befrukt denne planten om 2-3 uker med universell, vannløselig gjødsel. Konstant beskjæring vil holde efeututen frisk.

         Iøynefallende plantebeholdere

Aspidistra stueplanter for mørke steder i bakken