urfolk planter hage design plantesorter blomst

Hvordan finne passende innfødte planter for hagen din

Det kan sies at interessen for innfødte plantearter øker blant gartnere hver dag. Det samme kan sees i landskapsdesignerne og planteskolene.

Fordelene ved å velge innfødte planter er veldig mange.

Dyrelivet sprer seg mye mer intenst. For eksempel støtter man tilstedeværelsen av pollinerende insekter som mater fuglene. de innfødte plantearter støtter også drenering og rengjøring av vann, samt jordens fruktbarhet.

Hvorfor de innfødte plantesortene er gode for hagen din

innfødte planter som landskapsdyr fugler

de innfødte planter takle det lokale klimaet veldig godt. Det er enda bedre hvis frøene også er av opprinnelig opprinnelse. Du bør ikke neglisjere dette aspektet og gjøre forskningen din veldig bra. de innfødte planter representerer en sterk forbindelse til omgivelsene og utdyper vår kunnskap om de lokale forholdene.

I det følgende vil jeg liste opp noen kilder som en guide kan være for deg i søket etter passende innfødte planter fra din region.

1. Planteskoler, eksperimentelle felt fra universiteter, landskapsmarkeder

urfolk planter hage landskapsarbeid hageplanter

Sjansen er stor, barnehagen vil være det første stedet du ser etter frø. Når du handler lokalt, vil du også bidra til å utvikle den lokale virksomheten. Hvis du er heldig, er disse virksomhetene også bevisste og ansvarlige for sin lokale kulturarv.

Noen universiteter som er dedikert til utvikling av landbruk har ofte også områder der studentene kan få praktisk erfaring med planter. Der vil du sikkert få mye nyttig informasjon i tillegg til selve plantene.

2. Xeres Society

innfødte planter i hagefeltfloraen

Det er en ideell diskusjonsgruppe som jobber for å i stor grad støtte virvelløse skapninger og avkom fra naturen. Det er opprettet et online kart som du kan klikke på. Når du trykker på din region, vil du bli presentert med en liste over innfødte planter fra din region. Du vil også finne mange instruksjoner der om hvordan du skal lagre disse plantene.

3.       Pollinator Partnership

innfødte planter hagearbeid og landskapsarbeid

Det er hovedsponsor for den årlige temamessen National Pollinator Week. Denne organisasjonen gir deg muligheten til å skrive inn postnummeret ditt og skrive ut et PDF -dokument med informasjonen, som du deretter kan bruke i praksis.

På bildet her kan du se pulsatilla (pasque flower), som kommer fra USA og mer spesifikt fra Washington -regionen. Det er vanlig sør for Nebraska til Rocky Mountains -regionen.

4..       Biota av det nordamerikanske programmet

forskning på innfødte planter hagebruk og landskapsarbeid

De mer avanserte gartnere er vanligvis kjent med plantens latinske navn. Programmet er veldig fordelaktig nettopp for denne målgruppen, fordi det lar deg søke etter et stort antall forskjellige navn.

5.  Lady Bird Johnson Wildflower Center gir detaljert informasjon om innfødte planter i Nord -Amerika

innfødte planter i hagefeltet flora vill natur

Dette er også et godt eksempel på et senter som støtter planting av innfødte arter. Hvis du noen gang reiser til Texas, bør du definitivt besøke denne.

6. Missouri botaniske hage

innfødte planter hagebruk og landskapsarbeid botanisk hage

De har utviklet sitt eget søkesystem her. Gjennom dette kan man søke etter passende forhold for vekst av visse planter.

7. Nettstedet for den opprinnelige plantearten

urfolk planter hage landskapsarbeid plantearter

I nesten alle regioner er det nettsteder og forskjellige typer guider som gir deg informasjon om de forskjellige innfødte planter å låne.

Hvor godt kjenner du områdets innfødte arter?

urfolk planter hagedesign