De fortsatt milde høstdagene inviterer oss alltid til å ta en tur i parken eller på skogstur i helgen. Du kan nyte den fargerike høstfargepaletten i naturen til fulle, som faktisk er en balsam for øyne og sjel. Hvis du er ute i frisk luft i solskinnet eller lett regn om høsten, så er du definitivt kjent med et fantastisk hageved, som er veldig merkbart på grunn av de lyse røde bladene. Et lite tre eller en vakkert formet busk tiltrekker alle kjennere og hobbygartnere, og det er den japanske lønnen. Som navnet antyder, kommer det fra Japan, hvor det vokser som et vilt skog i fjellskogene i en høyde på over 200 m. Japansk lønn (Acer japonicum) er vanlig som munkeskallbladet japansk lønn. Dette har sine spesifikke egenskaper, som vi gjerne vil introdusere for deg om et øyeblikk. Vi vil også introdusere deg for de viktigste pleietipsene for denne tresorten.

 En japansk lønn i hagen får hele landskapet til å se ut som et eventyr om høsten.

Japansk lønn vinrøde høstfarger. Et eventyrlig hagelandskap

  • Japansk lønn er preget av sine spesifikke egenskaper

Den japanske lønnen vokser sjelden over 5 m i høyden, men den merkes umiddelbart i hagen eller parken på grunn av den uvanlige formen på kronen og de lyse høstfargene. Han er også preget av sin pittoreske statur.

Svært typisk for den japanske lønnen er dens korte stamme, med unge trær kan du i utgangspunktet se hovedgrenene vokse oppreist. Gjennom årene blir treet mer spredt og bredere og har en vakker, paraplyformet krone.

Japansk lønn – liten i vekst, men med en iøynefallende formet krone og lyse røde høstfarger på bladene.

Japansk lønn, liten, slående krone, lyse røde blader om høsten

Før du bestemmer deg for å plante et så attraktivt tre i hagelandskapet ditt, må du imidlertid få detaljert råd fra en erfaren spesialist. Fordi det er noen varianter av denne frøplanten, og de trenger forskjellige vekstforhold. De skiller seg også betydelig ut i kroneform og bladdesign, selv om de alle tilhører samme slekt. For eksempel, i Tyskland, i tillegg til den utbredte japanske lønnen fra munken, er sortene Acer japonicum “Indian Summer” og “Vitifolium” veldig populære. De har forresten tilpasset seg veldig godt til våre klimatiske forhold.

 Den helt spesielle vekstformen gjør den japanske lønnen til et skikkelig blikkfang i hagen.

Japansk lønn

 Under ingen omstendigheter kan denne bladformen gå ubemerket hen.

Japansk lønn spesiell bladform et viktig trekk ved den dekorative saplingen

Et annet særtrekk ved den japanske lønnen er bladformen, men den er spesielt populær på grunn av høstfargen og etterspørselen som et attraktivt tillegg til ethvert hagelandskap. Bladene er velformede, kan være ca. 14 cm lange og er flikete. De er grønne hele sommeren, bare om høsten blir de gule, oransje, røde og vinrøde. Denne spektakulære høstfargen er faktisk særtrekk ved den japanske lønnen, og den gjør det lille treet til et blikkfang i hver park eller hage. På bakgrunn av andre grønne trær eller busker kommer en japansk lønn ut nettopp gjennom de lyse fargene på bladene.

 Bladene på den japanske lønnen er farget fra gul til vinrød om høsten.

Japanske lønneblader gir spektakulære høstfarger

  • Japansk lønn er lett å ta vare på og lite krevende

Selv om den japanske lønnen anses å være et lettstelt hagetre, må du huske følgende tips hvis du vil nyte den naturlige skjønnheten i hagen i årene som kommer.

Plassering: En japansk lønn føles mest behagelig på solrike til delvis skyggefulle steder. Velg et sørvendt sted for det, og du kan være sikker på at det er ideelt for eventyret. Du kan også oppbevare den i en stor planter, noe som gjør det lettere å bytte plassering. Eller legg noen slike trær ved siden av hverandre og skape et harmonisk helhetsbilde.

 En japansk lønn kutter også en fin figur i gryten ….

Japansk lønn i en gryte på et solrikt sted i hagen

 …. Og det er virkelig imponerende om høsten.

Japansk lønn i høstens spektakulære farger

Jord og beplantning: Det lille attraktive treet liker fuktig, godt drenert sandjord. Det skal være ganske surt, fordi lønnen er følsom for kalk. Før du planter, bør du forberede jorden, løsne den ca 50 cm dyp. Når du blander inn sand og bladkompost, oppnår du en løs jordstruktur, hvor du deretter kan plante lønnen. Som allerede nevnt kan du også bruke en stor plantemaskin til dette formålet, for eksempel en flat, men bred beholder. Din japanske lønn vil føle seg perfekt der også.

 Lønnen føles veldig behagelig i en stor planter.

Japansk lønn arrangert i en stor planter med andre hageplanter

 Den grunne roten trenger ikke et dypt kar, men en solrik beliggenhet.

Japansk lønn grunt rot grunt fartøy i det solfylte stedet vakkert syn

Vanning og gjødsling: I tørt klima eller i full sol må du vanne den japanske lønnen godt fordi den liker fuktig jord. Men forsiktighet tilrådes her: På den ene siden må du vanne moderat for å unngå mulig vannlogging. På den annen side, hell aldri over bladene, da dette kan forårsake brannskader! Du trenger bare å gjødsle en gang i året, vanligvis om våren. Det er ikke tilrådelig å kutte ned. Det er bedre å begrense deg til å kutte ut bare syke og utdødde skudd. Japansk lønn er hardfør og i våre klimatiske forhold kan de lett overvintre ute.

Følg disse pleietipsene, og du vil beundre den naturlige skjønnheten og den spektakulære fargen på din japanske lønn i din egen hage hvert år. Det ønsker Freshideen -redaksjonen deg!

 En japansk lønn skårer med bladformen …

Japanske lønnegrønne blader spesiell bladform

… og den unike høstfargen!

Japansk lønn unike spektakulære høstfarger vakkert hagearrangement

 Ta den indiske sommeren inn i hagen din!

Japansk lønn vinrød høstfarger Indisk sommer i din egen hage

Lett å ta vare på og lite krevende, men naturlig vakkert!

Japansk lønn lettstelt hardfør naturlig vakker

 Naturen kan overraske oss hver sesong med sine former og farger …

Japansk lønn vakker natur imponerende former og farger

 …. Og vekker vår dype beundring!

Japansk lønn vakker natur vekker dyp beundring