kjøpe collage av hageplanter

Vil du kjøpe nye hageplanter? Har du Balkananemoner og mimosa?

Kanskje du vil kjøpe en ny hageplante som ikke er for vanlig, men ikke for eksotisk? Du vil ha noe som er litt annerledes enn alle de innfødte blomstene, men det gir ikke for mange vedlikeholdskomplikasjoner gitt de lokale geografiske forholdene?

Hvis svaret ditt på disse spørsmålene er ja, så antar jeg at vi har noe du kommer til å like ganske mye. Det er to typer planter som nøyaktig oppfyller disse betingelsene.

Kjøp Balkananemone (Anemone blanda) som hageplante

kjøp hageplanter anemone blanda blå enggress

La oss nå se hva du ville gjort mot deg selv hvis du kjøpte Balkananemoner som en hageplante. Det kalles også Tear Anemone. Dette er en flerårig blomstrende planteart. Den kommer opprinnelig fra Middelhavsområdet. Du har mange hybrider. De viser også svært varierte nyanser, for eksempel i hvitt, rosa, rødt, lilla og blått. Når du kjøper denne hageplanten, vil du ha noe fantastisk blomstrende i hagen din eller bakgården, spesielt mellom mars og mai. Så akkurat i tide til våren.

Det er en magisk sommerboer!

kjøpe hageplanter anemone blanda variert

Omsorgen du kan forvente

Det er selvfølgelig alltid hyggelig å finne ut om stell av en hageplante før du kjøper den. Stedet der Balkananemonen skal vokse, skal være lett til halvskygge. Jorden skal ha en kalk og samtidig leire-humus karakter. Dette må også fuktes regelmessig.

Formering og innsetting er heller ikke veldig komplisert. Dette gjøres med frø i mars. Etter 2 til 3 uker vil disse vokse. Som et resultat vil datterpærer spre seg i hagen.

Delikate rosa blomster

kjøp hageplanter anemone blanda rosa

Balkananemonen vil også bruke hjelpen din om vinteren. Når bladene tørker opp, bør røttene fjernes fra jorden. De må deretter flyttes til et tørt og mørkt sted. Men det kan ikke være for kaldt der heller. Jorden må heller ikke bli for tørr. Sykdommer gjenkjennes av de visne rotområdene.

Forsiktighet! Når du kjøper denne hageplanten, vet du at den er veldig giftig!

kjøpe hageplanter anemone blanda hvit lilla

Bladene på planten ser ut som om de har blitt riper

kjøpe hageplanter anemone blanda blader

Magisk himmelblå i kurven

kjøpe hageplanter blå kurv

Balkananemonene kommer perfekt overens med andre blomster

kjøpe hageplanter anemone blanda påskeliljer

Storslåtte blomster i en delikat rosa

kjøp hageplanter anemone blanda rosa

Blomsterdiktning i lilla

kjøpe hageplanter anemone blanda delikate blomster

Strålende i hvitt

hageplanter kjøper hvit anemone blanda

Finn riktig sted i hagen

kjøp hageplanter blå anemone blanda

Du bør vite at hvis du kjøper mimosa (Mimosa pudica) som en hageplante …

Mimosaen er en eksotisk plante av mimosa -familien. Det er rundt 500 underarter av den. Disse spredte seg naturlig i Brasil, India og Ecuador. Mimosa når omtrent 50-60 cm i høyden. Pinnene deres er stikkende og blomstrer i lys rosa om sommeren. Bladene er veldig følsomme, og når de berøres, går de inn i seg selv. Dette skjer også når lyset er utilstrekkelig.

Den milde blomsten av mimosaen

hageplanter kjøpe mimosa blomst

Det symmetriske løvet

hageplanter kjøper mimosablader

Sjenert og sensitivt

Kjøp hageplanter mimosa pudica sensitive

Mimosaen ville være en plante for hver vinterhage. Fordi den, som mange andre tropiske arter, ikke tåler temperaturer under 20 grader. Umiddelbart etter at du har kjøpt denne hageplanten, bør den plasseres på et lyspunkt som ikke er direkte opplyst av solen.

Mimosaen må være langt borte fra varmeenheter slik at den ikke tørker ut.

Mimosa Pudica som potteplante

hageplanter kjøpe mimosa potteplante

Umodne frukter i frøkapsler

hageplanter kjøper umodne frukter

Modne frø

hageplanter kjøper mimosa frø

Jorden må bestå av tre like deler sand, leire og torv. Du må vanne regelmessig, men ikke for mye. Det er viktig at jorda aldri tørker for mye ut. Helling etter dryppsmetoden elsker den delikate mimosaen.

Du kan kjøpe denne hageplanten, eller du kan få frøene til den. Fordi det er gjennom dette de formerer seg. Disse må da forbli nedsenket i vannet i noen dager. De plantes deretter i en torvblanding i mars. Krukken er dekket med et glass og etterlatt på et lyst sted. Så snart mimosa når rundt 5 cm, må den transplanteres i store potter med den beskrevne blandingen. Dimensjonene skal være ca. 1 liter. Sørg for veldig god drenering. Sistnevnte er av grunnleggende betydning fordi mimosa blir ødelagt av stående vann.

En annen metode som mimosa reproduserer er ved å kutte av noen få pinner om våren og sommeren.

En herlig duett i lilla

hageplanter kjøpe mimosa lilla

Eksotisk skjønnhet

hageplanter kjøpe mimosa rosa blomst

Filigran prakt i rødt

kjøp hageplanter mimosa pudica rød

Et vakkert mimosa -tre

kjøp hageplanter mimosatre