I moderne hagedesign representerer hagen en forlengelse av det indre boarealet. Rent rent visuelt blir grensene mellom innendørs og utendørs områder stadig mer uskarpe. Følgelig er det spesielt trendy at hagedesignets former og farger matcher interiøret. I tillegg er det moderne å legge funksjonalitet til hagedesign. Slik bruker du uteområdet effektivt, og spesielt i sommermånedene er hagelivet mer praktisk og mye mer avslappende. Hekkplanter er egnede og uerstattelige når det gjelder å realisere harmoniske konsepter i hagen. Hvis du Kjøp hekkplanter du finner 7 tips her for å designe et moderne hagekonsept som passer for deg.

Hekkplanter med interessant struktur moderne hagedesign

Tips for valg av farger på hekkplantene i hagen din

Hvilke farger vil du ha i hagen din? Vil du ha et grønt design hele året, eller liker du den varierte fargepaletten til de forskjellige årstidene? Begge alternativene er tilgjengelige for deg. For eksempel hvis du liker en eviggrønn hekkplante Kjøp kirsebærlaurbær, du har et baldakin av blader i synsfeltet ditt hele året.

For en løvhekk anbefaler vi imidlertid å velge hekkplanter med interessante grenformer.

Da ser plantene dine tiltalende og karakterfylte ut selv om vinteren, til tross for mangel på blader.

moderne hagedesign lyse blader

Skjemaene

Ulike hekkplanter har forskjellige blad og grener. Dette er veldig viktig for utseendet på hagen din, uavhengig av om du velger eviggrønne eller løvfellende planter. De originale grenformene kommer til sin rett, spesielt om vinteren når bladene faller av. Sørg for at formene på den valgte hekken samsvarer med interiøret ditt. Dette sikrer en harmonisk effekt av innendørs og utendørs områder. Som nevnt tidligere, er dette også ekstremt moderne akkurat nå!

moderne hagedesign i lilla skyggelegging

Teksturen og blomstene til hekkplantene

I tråd med dagens hagetrender er mange moderne hagedesignkonsepter avhengige av minimalisme. Ofte begrenser du deg nesten utelukkende til å hekke planter og den grønne fargen i forskjellige nyanser. Derfor er oppmerksomheten enda mer rettet mot den forskjellige strukturen på bladene. Hvis du går etter noen få blomstrende arter her og der, legger du til subtile visuelle aksenter i hagen.

moderne hagedesign med mange røde bær

Bestem selv hvor mye innsats hekkplantene vil koste deg

Mengden omsorg som kreves varierer betydelig avhengig av typen hekkeanlegg. Noen planter er betydelig mer krevende når det gjelder lys og vann, mens andre utvikler seg godt under en lang rekke forhold. Noen arter vokser raskere og må beskjæres oftere, og andre krever mye mindre arbeid i denne forbindelse. Tenk på hvor mye tid du vil bruke i hagen senere før du kjøper hekkplantene dine!

moderne hagedesign - flotte kantete blader

Bestem funksjonen til hekkplantene dine

Hekkplantene kan oppfylle forskjellige funksjoner i hagen din. For det meste fungerer de først og fremst som en personvernskjerm, og spesielt da er eviggrønne varianter ideelle. Du kan også bruke hekkplantene til å lage en struktur i hagen og lage forskjellige soner akkurat som i et åpent boareal. Vakre eksempler på dette finnes i både klassiske og moderne hagedesignideer.

moderne hagedesign med bær i rødt og hvitt

Kombiner godt med andre hageelementer

I tillegg til hekken din, bør de andre plantene og utemøblene også være i harmoni med hverandre. De moderne hagetrendene gjør hagen til en utendørs stue, så hagen bør tilby en behagelig atmosfære med en hjemmekoselig atmosfære. Teksturer og former bør utfylle hverandre her for å skape et harmonisk helhetsbilde. Det samme gjelder funksjonene til de ulike uteområdene. For eksempel kan du ramme inn en spisestue med hekkplanter. Du kan også bruke en hekk for å beskytte en avslapningssone mot nysgjerrige øyne.

flotte blader moderne hagedesign

Hekkplanter for hagedesign i en bestemt stil

Hagen med hekker kan utføres i forskjellige stiler. I dette tilfellet betyr ikke moderne hagedesign sømløs, futuristisk eller fancy. En moderne hage utfyller interiøret og lar deg slappe av og ha det bra der. For å skape størst mulig harmoni mellom hagedesignet ditt og utformingen av interiøret ditt, bør disse stemme overens på riktig måte. Hvis interiøret ditt er innredet i retrostil, bør hagen ha lignende stilelementer og ikke være helt utenom det vanlige.

La kreativiteten gå fri og design hagen din harmonisk, slik at du er på trend. Du vil definitivt tilbringe de vakreste sommerstundene der! Det er akkurat det vi ønsker at du skal gjøre!