Når vi går forbi noen hus eller besøker hobbygartnere, beundrer vi deres kreativitet ved å integrere den grove naturen så mesterlig og effektivt i uteområdet. Disse menneskene hadde mot til å lage en steinhage utenfor eller ved siden av huset. Det må være en vellykket kopi av et lite alpint landskap i din egen hage. Av denne grunn må noen viktige aspekter tas i betraktning før du designer den, for eksempel å velge riktig sted for steinhagen, få passende steiner og jord og plante vakre steinhageblomster der. Alt dette kan virke for komplisert og kjedelig for deg, men ærlig talt er det virkelig en av de hyggeligste formene for hagearbeid. Hvis du gjør det riktig, er sluttresultatet også fantastisk. I tillegg er hver steinhage unik i sitt naturlige utseende, lett å ta vare på og holdbar. Alle plusspunkter som ikke kan ignoreres!

Du vil sikkert ha et lite stykke alpinlandskap foran øynene dine hver dag, ikke sant??

Steinhagen lager et lite stykke alpinlandskap i din egen hage

Hvis du også vil ha et stykke naturlig, litt grov skjønnhet i uteområdet ditt, så har du kommet til rett sted. Vi har utarbeidet smarte tips for deg som nettopp har kommet fra steinhageeksperter. I det følgende vil vi vise deg hvordan du kan bestemme det beste stedet for dette i hagen din, og deretter velge passende steiner, jord og planter.

På slutten av denne artikkelen gir vi selvfølgelig også nyttige pleietips for din eksisterende steinhage. Hold deg til det!

 For steinhagen trenger du et lite område eller hjørne på tunet.

Steinhage lager et lite område eller hjørne i bakgården

  • Hvordan velge riktig sted for steinhagen din?

Før du bestemmer deg for riktig plassering for steinhagen, må du se deg rundt på utsiden. Ideelt sett bør dette punktet være på en liten skråning og fortsatt vende mot solen. Den svake skråningen på terrenget gjør at regnvannet kan renne ut enkelt og raskt, slik at du faktisk unngår vannlogging. Så vurder nøye de naturlige levekårene i hagen før du bestemmer deg for nøyaktig hvor du skal plante steinhagen din. Ikke glem at du også kan lage den nødvendige skråningen kunstig med slepte steiner, men det betyr mer arbeidskrevende arbeid for deg.

Frodig grønt pryder steinhagen foran huset og ønsker gjester og venner velkommen.

Steinhage frodig grønn foran huset vakkert syn

En steinhage kan også opprettes foran huset, da er den et skikkelig blikkfang for forbipasserende og naboer. På denne måten kan du også komme med en klar uttalelse i forhagen , at du liker det naturlige hagedesignet. I de fleste tilfeller velger du imidlertid et passende sted ved siden av huset ved også å ta hensyn til lysforholdene der. Langsiktig skygge av trær, for eksempel, er ikke ønskelig. Det anbefales at steinhagen står i full sol det meste av dagen. Steinene samler solens varme i løpet av dagen og avgir den deretter om natten. Dette er av stor betydning for steinhageplantene.

Steinhagen bør stå i full sol det meste av dagen.

Det anbefales å lage en steinhage for å være i full sol i løpet av dagen

Vårt ekstra tips: Opprettelsen av en steinhage må planlegges nøye på forhånd. Så det ville være nyttig hvis du laget en skisse av hageområdet på forhånd og planlegger plasseringen av steinene.

  • Det kan ikke være en steinhage uten steiner og sandjord!

Steiner representerer det naturlige grunnlaget for enhver steinhage og betyr mye for designen. Disse kan være av svært forskjellige størrelser, gjerne uten mønster. Plasser dem strategisk, avhengig av den forhåndstegnede skissen din, men også litt asymmetrisk. Et slikt arrangement skjer vanligvis i det store utendørs. Du kan også bruke store og små steiner, runde, kantete, glatte og grove steiner i en flott kombinasjon. Hullene mellom steinene må fylles med grus og oppnå et naturlig utseende. Slik lager du en naturlig steinhagedesign. Kombiner deretter med splinter, litt sand, og det ville være perfekt som et første skritt!

Store steiner kombineres med små, runde med kantede eller glatte med grove.

Rock hage steiner i forskjellige størrelser liten stor rund kantet glatt og grov

Når du lager steinhagen, skaper du faktisk egnede levekår for steinhageplantene. Disse er tørketolerante og i de fleste tilfeller helt enkle å ta vare på. På grunn av dette har de en tendens til å trenge næringsfattig jord. I tillegg må den være godt gjennomtrengelig for vann, så en sandgruset jord er den rette for steinhagen din. Avhengig av muligheten og de naturlige forholdene, sørg for drenering slik at du kan kontrollere bakvannet på den ene siden og forhindre vannlogging på den andre siden.

 Drenering er imidlertid ønskelig i steinhagen.

Steinhage store små steiner grønne planter drenering ønsket

  • Matchende steinhageblomster gir litt farge og drama til dette området!

Steiner og passende planter utgjør steinhagen, det er det ingen tvil om. Vi har allerede dekket de mest populære steinhageplanter, så her vil vi bare markere deres rolle i å introdusere litt mer farge og drama til steinhagen. For eksempel skårer lavendelen med sin delikate lilla farge, alpinsteren ser beskjeden ut og fortryller med sine blå blomster. Lampen renere gress beveger de tynne stilkene selv i lett vind og skaper et bevegelig bilde. Junker liljer, fuchsiaer, blåklokker og mange flere passer perfekt inn i det grove landskapet i en steinhage.

Blomstrende blomster gir steinhagen mer farge.

Blomstrende blomster gir steinhagen mer farge

Listen over vakre og passende steinhageplanter er veldig lang, men de har alle en ting til felles. De er enkle å ta vare på, totalt kravløse og tørketolerante. Du kan plante små treaktige planter, lave busker og prydgress i steinhagen og kombinere dem dyktig med blomstrende planter. Klatreblomster er også på rett sted i dette området. Det er best å finne ut om individuelle steinhageplanter på nettet eller på ditt lokale hagesenter før du bestemmer deg for bestemte varianter.

 Perian speedwell ser herlig vakkert ut i steinhagen.

saxifrage

  • En steinhage trenger lite vedlikehold, men har en sterk visuell innvirkning på hele uteområdet

Siden hver steinhage er ekstremt lett å ta vare på, trenger du i utgangspunktet ikke å bekymre deg for plantene der. Moderat vanning og befruktning er bra for dem. Men spesielt om våren bør du fjerne mose og ugress, slik at de ikke kveler blomstene og buskene som nettopp har blitt plantet. Steinhagen er stort sett skånet for skadedyr og sykdommer.

Imidlertid kan dette gi deg sin naturlige sjarm i flere måneder og introdusere en viss dose drama i uteområdet. I hvert fall av denne grunn er det definitivt verdt å lage en steinhage, ikke sant?

Tørke -tolerante planter og grove steinblokker er naturlige partnere.

Tørke-tolerante planter fra grove steinfremstillende steinhager

Plasseringen av en steinhage må velges nøye.

Lag en steinhage velg stedet nøye

 Steinblokker og bartrær utgjør steinhagen.

Steinblokker av bartrær utgjør steinhagen

 Blomstrende blomstetyper skaper en lykkelig stemning i hagen,

Hageblomstrende blomster skaper et lykkelig humør

 … .. og er ekte iøynefallende utenfor.

Blomstrende blomster er ekte blikkfang i steinhagen

Gi visuell kontrast med matchende steinhageplanter.

Hagehageplanter

 Følg våre eksperttips, og du vil nyte den vakre steinhagen din lenge.

Lag en vakker steinhage ved hjelp av eksperttipsene