Magnolias dekorasjon hage ideer hageplanter tre

Første trinn i planting og omsorg for magnolias

Magnolias er en av de blomstene som er verdsatt over hele verden og av et bredt spekter av kulturer for sine fortryllende former og farger. De vokser høye enten som busker eller som trær. Blomstene er hvite, rosa, røde, lilla eller gule.

Noen varianter er eviggrønne. De har blanke blader med en tekstur som føles som skinn. Knoppene deres, undersiden av bladene og stilkene er dekket med et attraktivt gyllent lag. Nyansen deres går noen ganger mot gråbrun.

Skjønnheten i Magnolias

Magnolia tree hageplanter og trær

Det er mer enn 200 varianter av magnolia rundt om i verden. Magnolias kommer fra en lang rekke regioner. Klimaet i disse varierer fra målt, over subtropisk til tropisk over. Så du har forskjellige hjemland, som distribueres i Sør- og Nord -Amerika. Men de vokser nå mange steder rundt om i verden fordi det er nettopp på grunn av deres skjønnhet at de har blitt så populære.

Vil du også dyrke magnolias? Så er det noen viktige spørsmål du må huske. Du kan velge passende varianter i henhold til disse.

Magnolia -tre i forgården

Design magnoliatre i forhagen

Det første kriteriet du bør velge magnolias for hagen din er klimaet i hjemlandet. For Europa, for eksempel, må man se til de varianter som vokser i de kaldere delene av Nord -Amerika.

Hva slags vinter er din region??

Magnolia -tre i forgården designer hageplanter

De fleste magnoliaer elsker fuktig, godt vannet jord med en litt sur karakter. En nøytral til alkalisk jord vil gjøre dem mindre godt.

Magnolias kan tilpasse seg godt til leire og sandjord. Men som jeg sa – de må være moderat til rikelig vannet.

Hva slags jord har du i hagen din??

Magnolia -tre i forhagen som vokser hageplanter

Du har et veldig bredt spekter av valg i denne forbindelse. Men hvis plassen din er begrenset, bør du ta et godt gjennomtenkt valg. Først må du bestemme om du vil ha en busk, et mindre eller et større tre. Da er det et spørsmål om å vurdere om du vil ha magnolias på grunn av blomstene eller på grunn av det flotte eviggrønne utseendet.

De spesifikke svarene på disse spørsmålene vil fortsette å begrense valget ditt …

Bestem deg for riktig type magnolias

Magnolias blomstret og kvister i vasen foran hagen

Av alle 200 varianter er det noen som er spesielt populære. Etter vår mening bør du være spesielt oppmerksom på disse. Disse er magnoliastellata, tulipanmagnolia (Magnolia × soulangeana), eviggrønne magnolia, magnoliachampaca.

De fire mest populære variantene

magnolias i dekorasjonsideer for papirpose

Det er best å plante magnolias på senhøsten i varmere klima. Det er fordi det er utenfor deres aktive tid. I kaldere klimaer bør du gjøre dette sent på våren.

De eviggrønne magnoliene bør plantes sent på våren.

De første 6 til 12 månedene med vekst vil magnolia gjøre det bedre hvis du dekker dem med halm. De må også vannes rikelig og regelmessig i denne perioden.

Når på året bør du plante magnoliaene??

Magnolia tree garden plants veggdesign fototapet

Før du planter, bør du fjerne det øverste jordlaget fra plantebeholderen eller beholderen som planten ligger i. Du bør kunne se den øvre delen av roten. Det er de første 5 cm.

For rotballer, gå litt annerledes. Du må fjerne alt som er på toppen av dem først. Bruk en sparkel eller kniv og lag hull som er opptil 2,5 cm dype. Dette vil eliminere sammenfiltrede røtter som ellers kan påvirke veksten.

Hvordan plantes magnoliaene nøyaktig??

Magnolia -treet i forgården formet hageplanter som blomstret

Nå kommer det til hullet der du kan sette planten inn. Den må være omtrent 1,5 ganger så bred som plantebeholderen eller beholderen som anlegget ligger i. Hullet må da være litt mindre dypt enn dette fartøyet.

Nå som du har satt inn magnoliene, fyller du rommet rundt dem med samme jord som du gravde ut av dette hullet tidligere. Røttene skal under ingen omstendigheter dekkes med det.

Etter planting bør du vanne regelmessig de neste ukene og helst de neste månedene. I et varmere klima, vanning tre ganger og i et kjøligere klima – to ganger.

Kjøp din magnolia fra et godt verifisert sted

Magnolias hvite blomstret naturens skjønnhet

Magnoliene er delikate. De må passes godt på, slik at du kan få dem i god stand. Så du har en god sjanse for at alt kommer til å gå veldig bra.

For å bekrefte at selgerne er kompetente, still noen spesifikke spørsmål. Etter svarene vil du finne ut hvor langt de er kjent med emnet.

Hva mer bør du passe på når du velger magnolias??

Magnolia blomstret skjønnhet naturlig

Her er noen punkter du bør være spesielt oppmerksom på når du velger magnolias.

Pinnene skal ha god avstand og ikke sammenfiltres. Røttene skal også se bra ut. Friske røtter er hvite, mens de syke har en mer brun nyanse. Noen er også svarte og har en sur lukt.

Unngå også magnolias med følgende tegn:

  • Blad med flekker, revne blader og de som er misfarget;
  • Misfargede pinner;
  • Ødelagte barer;
  • Stenger som pakker seg sammen og stikker sammen;
  • Sår på bagasjerommet;
  • Misfargede røtter.

Vi ønsker deg lykke til med de nye magnoliene og mange fantastiske øyeblikk mens du tar vare på dem!