Krydder og medisinske planter urtehage krydder medisinske planter

Medisinplanter for din egen hage eller til og med for terrassen din

Multifunksjonalitet er “IN” på alle områder av livet. Dette er også bevist av det faktum at flere og flere mennesker leter etter multifunksjonalitet når de arbeider med planter. Medisinske planter, som dekorerer gårdsplassen og også er gode for å kurere sykdommer, for dietter og sunne oppskrifter, blir populære.

Krydder og medisinsk plante

Krydder og medisinske planter Urtehager skaper helbredende planter

Vi starter i dag med noen få varianter som folk med vanlige symptomer alltid bør ha tilgjengelig. Dette vil spare deg for mye tid, penger og daglig løp til apoteket. Du vil også oppleve en rent åndelig nytelse gjennom de store luktene og det grønne bildet.

Ferske indiske krydder – ingefær, kardemomme, nellik, laurbærblad og nøtter

Krydder og medisinske planter urtehage potteplanter indiske krydder ingefær kardemomme

Mint – omsorg og egenskaper som medisinske planter

I naturen vokser denne planten i nærheten av elver, små bekker og der – på skyggefulle og kjølige steder. Myntpleie av noen varianter vil også være mulig under husforhold og i hagen. Den blomstrer mellom juni og september. Bladene og blomstene kan brukes friske eller tørre. Mynten er veldig egnet for problemer med mage -tarmsystemet.

 Mynten som en helbredende plante

Myntkrydder og medisinsk plante dyrker urtehage

Mint og omsorg for det ville hjelpe deg mye hvis du måtte lage te av det ofte. Selv om du våkner med alvorlig tannpine midt på natten eller tannkjøttet blør kraftig, kan mynte- eller mynte -te hjelpe. La du merke til at det brukes veldig ofte i tannkrem? Mynt kan brukes mot revmatisme. Leddgikt kan påvirkes av det. Bronkitt, laryngitt, bihulebetennelse kan også kureres med det. Mynt er en veldig nyttig urt og medisinsk plante.

Friske mynteblader i vår egen urtehage

Vedlikehold av krydder og medisinplanter Mintblader av urtehage

Aloe Vera som medisinsk plante

Vi har allerede snakket om aloe vera som en medisinsk plante i andre artikler. Men man kan ikke gå inn på deres fordelaktige egenskaper ofte nok. Det er en slags medisinsk plante som også er vakker og kan nå opptil 1 meter i høyden i hagen din. Det er viktig å vite i dette tilfellet at hun elsker varme veldig godt. Så den må flyttes inne, i vinterhagen, i de kaldere periodene. Stedet hvor aloe vera vokser må også være ganske solrikt.

 Aloeens helbredende egenskaper er i det kjøttfulle bladverket

Krydder og medisinsk plante aloe vera medisinsk plante urtehage

Aloe Vera er kjent som en medisinsk plante hovedsakelig på grunn av følgende egenskaper: Sår leges raskere, brente hudområder, så vel som alle andre typer hudsykdommer påvirkes positivt. Du kan motvirke enhver betennelse. Interne gastrointestinale problemer som kolitt, forstoppelse og dårlig matlyst kunne løses fantastisk.

Aloe Vera som potteplante hjemme

Krydder og medisinsk plante Aloe Vera medisinsk plante robuste innendørs planter

Elskens rolle som medisinsk plante

I hagen skal kjærligheten plantes på et skyggefullt og fuktig sted. Vi har å gjøre med et krydder og en medisinsk plante på samme tid. Bruken er ganske mangfoldig. Hvis du har hodepine, kan du lage en te fra røttene, pinne og blader. Mage -tarm- og nyreproblemer er positivt påvirket. Effekten på hudsykdommer og skader er veldig beroligende.

Lovage som krydder og medisinsk plante på kjøkkenet

Krydder og medisinsk plante lovage bundle urtehage

Kjærligheten har en helbredende effekt på hudsykdommer og skader

Krydder og medisinsk plante lovage urtehage

Timian som krydder og medisinsk plante

Timian er mye brukt som medisinsk plante og krydder på samme tid. Den er rik på antioksidanter. Det renser kroppen for frie radikaler. Samtidig hjelper det i kampen mot influensa, bakterier, virus og parasitter. Timian er en av de medisinske plantene som ofte brukes i tannkrem og munnvann. Den har en ekstremt sterk motvirkning mot influensa, lindrer hostesymptomer, du har ikke feber og kan lettere overvinne forkjølelse. Timian er også en av de medisinske plantene som kan brukes i behandling av astma og bronkitt.

Timian er rik på antioksidanter

Krydder og medisinsk plante timian plante urtehage

Medisin-timian

Krydder og medisinsk plante timian husplante urtehage

Solhatter (Echinacea)

Så kommer vi til solen under medisinske planter. Vi har å gjøre med en virkelig fordelaktig skjønnhet her. Du kan bruke dem vellykket ved de første symptomene på forkjølelse og influensa. Den antibakterielle effekten av solhattene er veldig sterk. Bare en kopp med det ville umiddelbart lindre symptomer som ondt i halsen, hoste og lignende.

Solhatter Planter i hagen

Krydder og medisinsk plante urtehage hageplanter coneflower plante

Solhatten er en av de medisinske plantene som virker veldig raskt på sår, brannskader og betennelser. Det kan brukes til å behandle bihulebetennelse, blærebetennelse og til og med noen gynekologiske sykdommer.

Echinacea

Spice medisinske planter urtehage coneflower plante echinacea

Vanlig marshmallow (Althea officinalis)

Blant alle medisinske planter kan denne vakre planten være minst i tvil om dens egenskaper. Fordi selv navnet på latin – althea betyr “å helbrede”. Den må plantes og pleies på et fint sted i hagen. Jorden må være veldig næringsrik. Althea officinalis må vannes regelmessig … Det høres ut som slitsomt arbeid. Men på slutten av dagen vil dette definitivt lønne seg, med fargerik skjønnhet!

Marshmallow Medisinsk plante

Krydder og medisinske planter urtehage hageplanter ekte marshmallow

Hvis du drikker denne medisinske planten som te eller i form av en salat, vil eventuelle kroniske gastrointestinale symptomer bli veldig positivt påvirket. Interne infeksjoner over hele kroppen vil heller ikke lenger være like akutte. Med ekstern behandling kan du helbrede sår og blåmerker som følge av skader. Muskelsmerter, så vel som insektbitt, vil få mye mildere konsekvenser hvis du velger grov eller ekte marshmallow som medisinske planter.

Tørkede blomster av Althea officinalis

Krydder medisinske planter urtehage ekte marshmallow tørr

Stor burre (Arctium lappa) som medisinsk plante og krydder

Storeburdock er en flerårig urt og medisinsk plante. Mellom juni og august blomstrer den i en flott rød-lilla. Vedlikeholdet er ikke krevende i det hele tatt. Te fra bladene på denne planten hjelper mye mot revmatisme, gallestein og nyreinfeksjoner.

Arctium lappa  eller stor burre kalt

Krydder medisinske urter urtehage Arctium lappa blomster

Større byrde hjelper også mot diabetes, hårtap og seborea. Infusjon av det kan påføres hodet 1-2 ganger i uken. En rekke kan også behandles vellykket med det. Prøv det hvis du har herpes eller kviser.

En medisinsk plante mot revmatisme, gallestein og nyreinfeksjoner og Hudsykdommer

Krydder medisinske planter urtehage Arctium lappa stor burre

Marigolds som medisinske planter

Du kan kjenne igjen denne ettårige planten, som er kjent som et krydder og en medisinsk plante, ved sine lyse oransje blomster. Det har en sterk antibakteriell effekt. Blodet blir dermed renset. Visste du at marigolds har vist seg å være en av de mest potente effektene på gul feber?

 Den helbredende blomsten har lyse gul-oransje blomster

Krydder medisinske planter urtehage morgenfruer blomster

Å ta ringblomster i form av te kan bidra til å kurere mange sykdommer i mage og tarmsystem. Du vil kunne helbrede ditt eget nervesystem veldig vellykket. Som krem ​​kan den brukes mot sopp, hevelse, veneproblemer og sår. Du kan bruke den til å helbrede både brannskader og skader forårsaket av forkjølelse. Du kan bruke den til å fjerne hudpigmenter og aldersflekker helt eller delvis.

Du kan rense blodet ditt med ringblomst -te

Krydder og medisinske urter urtehage morgenfru blomst

Løvblad som medisinsk plante og krydder

Løvbladet er en eviggrønn buskplante. Blomstene deres er veldig små og har en veldig sterk lukt. Denne aromatiske urten trenger varme og ganske sterkt lys for sin gode utvikling. Det er nok ingen husmor som ikke har brukt laurbærbladet som krydder i matlagingen.

laurbærblad som en potteplante – et veldig populært krydder

Krydder og medisinsk plante urtehage pottebærblad

Løvbladet hjelper med gastrointestinale problemer og betennelser. Astma, virus og sopp bekjempes også med det. Hvis du har betennelse i tannkjøttet, bør du tygge på løvblad. Løvblad er også en av de medisinske plantene som er veldig sunne for personer med diabetes. Du kan også bruke den til å lindre smerten forbundet med revmatisme. Ekstrakt fra det kan være veldig gunstig for bihulebetennelse med noen få dråper.

Visste du om de helbredende effektene av laurbærblad?

Krydder og medisinsk plante urtehage krydder laurbæreffekt

kamille

Vi avslutter presentasjonen av urter og medisinske planter i dag med kamille – en av de mest kjente og vakreste medisinske plantene. Den finnes overalt – på enger og på gårdsplasser. Det er godt å vite at det er mange varianter. Men den helbredende varianten heter Matricaria chamomilla. Blomstene, som er veldig rike på essensielle oljer, brukes.

Matricaria chamomilla

Krydder og medisinsk plante urtehage kamille medisinsk plante

Kamille kan stoppe betennelse og blødning. Hjerterytmen påvirkes også. Hvis du har nyrestein, betent tarm og hodepine, ta rikelig med dem. I tillegg er klager som tannpine, ondt i halsen og øyebetennelse svært gunstige for kamille.

Drikk deilig kamille te ofte!

Krydder medisinske planter urtehage kamille te