moderne landskapsarkitektur design grå småstein subtropiske planter

Moderne landskapsdesign

Kanskje er det allerede grå grus, stepping stones og moderne plantemaskiner i hagen din, men det moderne utseendet mangler fortsatt. I dag har vi noen tips klare for deg om hvordan du kan oppnå moderne design i åpen plass.

Snakk i klart definerte soner

En av basene i det moderne landskapet er at sonene er klart definert.

Geometrien gjør hagen unik og nær naturen. Det er også viktig å gjøre hagen interessant. Vi ser her bilder av en praktfull moderne hage designet av D • CRAIN. Legg merke til rektangelfigurene med grus som skaper en stepping effect.

Grus og gress definerer en moderne hage

Hvor mange segregerte soner kan du lage? I dette eksemplet er det alt: et svømmebasseng, vannsystem, overbygd veranda, moderne planter og mange blomsterbed med innfødte gress. Et perfekt design!

Tydelig definerte soner i et moderne landskap

moderne landskapsdesign design høyt gress utenfor bassenget

På dette bildet kan vi se at grunnvegetasjonen brukes til å skille støttesonene, for eksempel dammen ved siden av svømmebassenget. Grus, fliser, gress, vann og frodige planter kombineres i et ideelt planlagt landskap:

Grus, stein og gress i en moderne hage

moderne landskapsdesign bambus og vannliljer

I tillegg til den omfattende grønne plenen, har tunet også en dam med avløpsrør. Legg merke til de dekorative elementene som brukes i dette åpne rommet – betongstier til gresset og buskene langs gjerdet. Resultatet: et segmentert, men ensartet mellomrom

Vannsystem i en moderne hage

moderne landskapsdesign gråtoner grønne områder

En annen atskilt sone er sittegruppen med peisen. Ikke glem inntrykket som en klart definert veranda kan gi.

Utenfor sitteplasser i en moderne gårdsplass

moderne landskapsdesign elegant sittegruppe med brann

Ulike materialer ble brukt til den neste gårdsplassen – stepping stones og veranda av betong, treplater for det åpne rommet, frodig grønn plen. Fargene skaper en imponerende visuell kontrast.

En bakgård med et smart landskap

moderne landskapsdesign stilig bakgård

Selv om det åpne rommet bare har en klart atskilt sone, kan det utformes godt. Dette er bakgården designet av Rees Roberts + Partners LLC. Busker danner det private rommet, innredet med en velstelt plen og moderne åpen plass:

Grønt område på en urbane gårdsplass

moderne landskapsdesign reticulated lenestoler

Strategisk tilrettelagte planter

Ikke bare valg av plantearter er viktig, men også din imponerende plassering. Bladene og gressene vokser i pene rader.

Planter vokst i rader

moderne landskapsdesign ballastbokser med høy tråd

Et lignende utseende kan også sees i det åpne rommet, designet av Nyanser av grønt landskapsarkitektur. Plantene er ordnet etter arten, slik at de danner lag med farger fra dyp rød til røykfylt blå …

Gress i rekker

moderne landskapsdesign terrassert med bregner

Ikke anta at alt må ryddes opp i rette linjer. Du kan lage strategiske komposisjoner ved å blande planter. Lilas og rosa under kontrast med de grønne tonene.

Pent ordnete planter

moderne landskapsdesign vilt og nydelig

Dette er en annen iøynefallende kombinasjon av steiner, sukkulenter og rare planter. Bruk blomsterbedene som et svart lerret for interessante skisser, som på bildet av designet av Grounded …

Unik plantekombinasjon

moderne landskapsdesign unikt

Den neste gårdsplassen, designet av Cipriano Landscape Design, utnytter kraften i planteverdenen. Selv om plantene ikke vokser i fine rette linjer, ser plantene pent ut med grenser på en bue.

Livlige planter rammer et blomsterbed

moderne landskapsdesign frodig vegetasjon

Benytt deg av ville elementer … innenfor visse grenser

De ville elementene kan også integreres i moderne gårdsrom. I dette rommet ved Grounded strekker de oransje blomstene seg til himmelen, men fortsatt fra det tydelig atskilte blomsterbedet.

Oransje blomstrer i en moderne hage

moderne landskapsdesign aloe vera i lys oransje

En mulig kombinasjon er frodig vegetasjon over kanten av blomsterbedet. Dichondra er et flott alternativ, vist på bildet av det åpne rommet designet av D • CRAIN:

Frodige planter skaper en fosseffekt

moderne landskapsdesign design hengende planter eføy

Plantelivet kan til og med flyte nedover moderne trapper, som i dette stilige rommet fra D • CRAIN. Sett dette utseendet ved siden av en pen gressplen og pigg det opp med innfødte gress.

Brusende planter over moderne trapper

moderne landskapsdesign store flate trinn

I dette ekstra spesielle rommet fra Rees Roberts + Partners LLC klatrer vinstokkene på veggene, og grønne toner av planter fremhever betong og tre i rommet.

Vill og velstelt i et urbant åpent rom

moderne landskapsdesign design en vill sittegruppe

Til slutt kommer vi til et rom fra Huettl Landskapsarkitektur med den beste kombinasjonen av ville og velholdte elementer. Plantene vokser selvfølgelig rundt gårdsplassen, og de pent lagt verandaflisene gjenspeiler de rene linjene i husets arkitektur.

En sirkel med gress

moderne landskapsdesign skandinavisk

Det er flere alternativer for moderne landskapsarbeid. I dag fokuserte vi på de rene linjene og det velstelte utseendet. Er du begeistret for denne stilen, eller har du foretrukket noe annet som ledig plass? Gi oss beskjed om tankene dine som en kommentar nedenfor …