Enkelt vedlikehold, men likevel rikelig med vekst. Dette gjør det mulig å kort beskrive den grønne stueplanten som vi ønsker å introdusere for deg i dag, nemlig Schefflera. Også kjent som ray aralia, er det et robust husplante som er like egnet for stua som for arbeidsrom og soverom. De som ønsker en lettstelt og likevel attraktiv plante hjemme, kan selvfølgelig stole på dette grønne blikkfanget, fordi det overlever selv uten konstant pleie … Men Schefflera-omsorgen koster ikke så mye tid og krefter! Overbevis deg selv om dette i de følgende linjene!

En robust grønn plante med sin egen sjarm

schefflera care mørkegrønne blader hvit plantebeholder

Robust grønn stueplante som sikrer god inneluft

Denne planten er hjemmehørende i Taiwan. Den har kjøttfulle, mørke blader som er ordnet i stråler. De store arealbladene til ray aralia vokser ut av en vanlig stil. Disse kan farges fra mørkegrønn til gul og hvitgrønn. Noen ganger virker Schefflera også variert.

Det karakteristiske for Schefflera -bladene er deres vakre glans. Derfor bør du dusje bladene regelmessig eller tørke dem med en fuktig klut for å holde dem på plass.

Kanskje du har hørt at grønne planter forbedrer inneklimaet? Schefflera gjør det samme! Den absorberer forurensningene og frigjør oksygen i luften i rommet.

Et stort stueplante fyller tomme rom i interiøret

schefflera care freshness innendørs dekor husplantekurv

Nyt det unike ved Schefflera -bladene

schefflera omsorgstips vakre blader

Enkel stellplante med god tilstedeværelse

Med god omsorg vokser ray aralia raskt i høyde og bredde, slik at det skaper en ekte jungelfølelse i rommet. Men selv om du på en eller annen måte glemmer Schefflera for en kort stund, er det ingen måte at hun blir sur på deg! På grunn av dette er det et foretrukket stueplante for mange planteelskere.

Men det er veldig enkelt å ta vare på denne planten. Hun liker de mørkere stedene i rommet. Unngå derfor direkte sollys! Om sommeren føles ray aralia bra på balkongen eller terrassen på et delvis skyggelagt og skjermet sted.Hvis temperaturen er for lav og stedet for mørkt, trives Schefflera ikke godt og mister bladene. Vann dem bare moderat, jorden skal være moderat fuktig slik at det ikke blir rotrot. Gi planten gjødsel hver uke. Om vinteren kan dette skje hver fjerde uke.

Oppnå et harmonisk interiør med en Schefflera -plante

schefflera sykepleierom grå sofa teppe

Selv om Schefflera vanligvis er en grønn plante, har eldre planter noen ganger blomster. Den store strålearalia fascinerer med sine røde blomster, mens den lille strålearalia imponerer med sine gulhvite blomster.

Vekstvanen til Schefflera kan korrigeres. Du kan forkorte lange eller irriterende skudd. Gjør dette nær en knopp eller en gaffel av en gren. Ta araliaen i ønsket form ved å beskjære tipsene. Ellers kan den ikke vokse fritt.

Schefflera grener knapt. Derfor kan du sette flere planter i en gryte. Slik oppnår du en større tetthet. Og en fin effekt også!

Når det gjelder forplantning, kan stiklingene plasseres direkte i en gryte med jord.

Navnet på ray aralia kommer fra utseendet!

schefflera care etterlater vakker glans

Så hva mener du? Kan du klare det hjemme med en Schefflera? Du bør absolutt prøve det, fordi du gir mer friskhet til rommet med dette grønne blikkfanget!

Schefflera tiltrekker alles oppmerksomhet

schefflera care Scheflerra Arboricola leilighetsdekorasjon

Ray aralia titter fra hjørnet!

schefflera care stilig romdekorasjon hvite gardiner

Schefflera er plassert ved vinduet og er en unik overgang mellom interiør og eksteriør

schefflera omsorg leilighet dekorere ideer planter

Kombiner ray aralia med andre grønne planter

schefflera care stue dekorere ideer

schefflera care houseplant vakker blomsterpotte