hagedesign potter små planter

Planlegg hagedesignet ditt nå

Designerne av hagekatalogene har mange spørsmål å svare på. De kommer i overskyet tid i januar og gir oss en glamorøs og munter utsikt over våren. Dette kommer fra skildringen av mange fargede blomster og deilige grønnsaker.

Men hvis du som nybegynner ser på din egen hage og din egen Hagedesign tenkte på det, det ser ikke så enkelt ut.

Men det er håp! Du kan kanskje ikke fremskynde ankomsten av det varme været, men du kan nærme deg sommerhagen ved å finne og skaffe en.

Disse tiltakene vil ikke bare spare penger, men du vil også ha akkurat den typen planter du ønsker. Det kan enten være en eksotisk variant eller familiens favoritt tomatsort.

Når skal du begynne å plante ute??

Først av alt, sjekk for hver plante individuelt som er den beste tiden å transplantere. Deretter må du telle tilbake for å se når akkurat frøene skal settes i jorda. Spisene for den kule årstiden kan for eksempel gå utenfor når jorden er relativt kul. De som trenger mer varme og sol må såes litt senere.

Ingen plante er tillatt ute før den siste frosten! Det er sikkert!

Hvis du starter for tidlig, kan du se plantene vokse før hagen er klar for dem. Da vil de ikke utvikle seg spesielt godt heller.

Spirende frø

Frøene er på ingen måte for krevende om hvor de skal begynne. Enhver beholder som er dyp nok og godt befruktet gir ideelle forhold for blomstring.

Mange tar seg av plantene sine på brede brett i en leilighet. Du kan også sette opp store potter der

hagedesign gamle blikkbokser for planting

Andre velger individuelle potter laget av plast og med torv. Selv pakker som fra en mobiltelefon kan omdannes til et passende sted i en nødssituasjon.

Andre typer gjenbruk er også mulig, for eksempel kartonger laget av melk eller egg. Valget er ditt.

Hvis du bruker emballasje eller andre typer brukte beholdere til planting, bør du som en forsiktighet suge dem i 10 prosent blekemiddel i 10 til 30 minutter. Skyll og tørk dem forsiktig før du starter.

Jorden

Det er best å bruke en spesiell torvblanding i begynnelsen, som er beregnet for første introduksjon av frøene i jorden. Slik får du de beste resultatene. Deretter bør du vanne forsiktig og la det hele tørke av.

Du bør definitivt unngå de tørre klumpene, men vær også forsiktig så du ikke gjødsler og / eller vanner for mye

hagedesign fuktig pottejord

Tips: Før du starter, bør du ta en titt på emballasjen med frøene. Ofte er det instruksjoner om hvordan man skal håndtere den spesifikke arten.

planter

Du kan legge to frø i små potter som den som vises her. Alternativt kan du spre frøene over et større område. Du bør skyve dette litt ned i jorden og deretter legge til mer av jordblandingen for å få den til den optimale dybden.

Fukt overflaten, men vær forsiktig så du ikke vanner for mye

hagedesign som planter små tomater

Deretter bør du sette skilt eller annen type merke på de forskjellige grytene, slik at du vet nøyaktig hvor du har hva. Spesielle skilt er best, og de finnes i begge spesialforretninger for Hagedesign så vel som i noen supermarkeder.

På dette tidspunktet må du ofte dekke plantene med plastdeksler. Dette vil holde jorden fuktig og varm. En slik tilnærming fører til raskere spiring.

Jordens temperatur bør være over 24 grader. Særlig planter som elsker varme, må støttes av et elektrisk teppe eller ved å legge dem i varmt vann.

Men selv da skal ikke overflaten bli for varm. Du bør definitivt ikke overskride grensen på 32 grader.

Plantene i den kule årstiden føler seg lykkelige i husets temperaturer

hagedesign urter rød salat

Vanning fra et brett under grytene er en fin måte å holde jorden fuktig, men ikke for våt. Derfor bør du definitivt vurdere dette alternativet.

Frøpleie før hagedesign

Så snart bakteriene viser, bør du fjerne plastdekselet og flytte plantene i en godt opplyst krukke. Temperaturen som må opprettholdes er mellom 16 og 24 grader. Det kan være et varmt vindu i huset ditt eller en solrik terrasse. Hvorfor ikke et orangeri også??

Du bør unngå en tett planting og fortsette å følge instruksjonene på pakken med frøene!

Hvis du ikke har et slikt lyspunkt i huset ditt, bør du vurdere lyskilder som du putter i bakken. Tilleggsvarmen nedenfra bør da avgjøres avhengig av saken. Lyset må være litt over planten.

Planter trenger mellom 12 og 16 timers lys om dagen for å utvikle seg veldig godt. Så snart de første bladene dukker opp, må du begynne med neste tiltak: Nå er det tid for væsken eller annen gjødsel som er spesielt beregnet for dette stadiet.

Transplantasjon i større potter

Avhengig av størrelsen på de første potene, vil du flytte hver plante til sin egen potte på et bestemt tidspunkt. Spør deretter en spesialist som er riktig størrelse for din Hagedesign var.

Uansett hvor stor fristelsen til å handle, og hvor overfylt grytene ser ut, bør du være veldig tålmodig med dette. Fordi man ofte forveksler cotyledonene med de riktige og derfor feilvurderer vekstfasen. Sørg for å vente på de virkelige! De kommer snart også, ikke bekymre deg!

Så snart de virkelige bladene kommer, kan du flytte plantene inn i nye potter. Fyll potten til randen med den fuktige jordblandingen og lag et hull i jorden for planten.

Snu den originale potten opp ned og fjern planten med forsiktige bevegelser. Hold planten ved bladene og rotkulen. I ingen tilfelle bør du beholde dette på den svake bagasjerommet.

Hvis du tar ut flere planter samtidig, bør du skille dem med hendene. Du kan også bruke en spyd eller tannbørste for å gjøre dette.

Ta deg god tid og vær forsiktig så du ikke skader anlegget.

Legg planten i en ny gryte og press jorden rundt den slik at den blir fastere.

Igjen, du bør fukte jorda, vær forsiktig så du ikke blir for våt. Plasser potten på et lyst sted, slik at du i alle fall bør unngå direkte solskinn de første dagene. Du bør også holde jorden fuktig, men ikke overvannet.

Tips: Mange gartnere lager en slags kunstig vind ved å male plantene lett med hendene. Du beveger dem forsiktig frem og tilbake og oppmuntrer til vekst. Plantene blir mye sterkere takket være denne tilnærmingen.

Herding før det virkelige hagedesignet

Før du går til din Hagedesign du må ta et skritt til. Dette herder.

Dette må skje minst 10 dager eller maksimalt 2 uker før du planter i hagen. Poenget med denne prosessen er at plantene sakte blir vant til forholdene utenfor. Når tiden kommer, er det første du bør gjøre å stoppe den ukentlige befruktningen og tilsette litt mindre vann.

Sett plantene utenfor et par timer hver dag. I begynnelsen kan bare en time være nok. Da bør du sakte øke varigheten. Om natten, når temperaturen synker, må plantene gå inn igjen.

Ikke bare når du holder deg ute, men også mengden vind og sol må begrenses. Det ville være enklest hvis du velger et sted der disse vilkårene er oppfylt på egen hånd.

Så snart plantene allerede har tilbrakt flere netter ute, kan de endelig transplanteres til sitt faste sted.

Tips: Dekk frøene med fuglereder når de tar dem ut. Fugler og andre

Ellers vil skapninger finne dem altfor raskt og prøve å mate på dem

formatering av små drivhus

Alternativer

Du kan begynne å plante utendørs, men det er på ingen måte den eneste løsningen. Utenfor kan du finne alternativer som er fantastiske også. Dette er kalderammene, klokkehattene og drivhusene.

Der kan du finne de riktige omstendighetene for alle typer prosesser

hagedesign blomster viser glass

I kalde rammer bør du bare åpne dekselet stykke for stykke under herdingsprosessen.

Kappehatten er et annet alternativ. Du vil kunne holde planten varm om natten ved å bruke denne tilnærmingen. Dette er en fantastisk idé for de unge plantene, og ikke en god idé hvis du har mange stammer satt opp.

Janssens kongelige viktorianske drivhus

hagedesign -orangeri fullt glassert

Det er det du kan se på bildet her. Det er det ideelle stedet for frøene. Når det er varmt nok kan du begynne å plante frøene inne. Hvis du bor på et sted med et kaldere klima, kan du bruke et drivhus som et mellomtrinn mellom innendørs og utendørs vedlikehold.

Hagearbeid er så enkelt, og det er så mange muligheter at alle føler seg komfortable, lykkelige og vellykkede i prosessen! Hvis du er i tvil om det er verdt innsatsen, så ta en titt på bildene i bladene, som viser en forsmak på resultatene vår og sommer!

Har du kikket inn? Og hva synes du: Er dette vakkert og praktisk verdt det Hagedesign innsatsen?