hagedesign anlegg leksikon utemøbler dekorasjon

Planter for hagen og deres omsorg

Det kan være vanskelig å finne soltolerante planter. Men den andre varianten, dvs. omsorg for de plantene som liker skyggen, viser seg å være enda mer komplisert.

Vil vi ha vår Planteleksikon se på slike plantearter sammen?

Alt du trenger å gjøre er å rulle ned og se på bildene og tekstene.

Planteleksikon – Mondo -gress – dvergslangeskjegg

Ophiopogon japonicus minor , på tysk kalles det dvergslangeskjegg. Noen kaller dette gresset bærebjelken i den moderne hagen. Med sine mørke, lange blader og moderne silhuett, brukes denne robuste planten som et bakdeksel for skyggefulle områder. Bemerkelsesverdig er dens evne til å vokse på åser og gi rikelig tekstur i gården og andre områder.

Planteleksikon – Mondo gress

planteleksikon Mondo gras trær

De forskjellige formene som dette gresset kan finnes i, kan brukes til å skape et interessant utseende i form av en haug eller gangvei. Her har du fylt de ødelagte områdene med dette! Du synes ikke resultatet er fantastisk?

Dvergslangskjegget er tørke -tolerant og trenger ikke å bli slått. Men det sprer seg ikke veldig raskt. Så hvis du ønsker et frodig utseende, bør du vurdere å plassere plantene nærmere hverandre.

Mellom steinene

Hagedesignanlegg leksikongulvstein

Tror du at dvergslangehårde bare kan festes til gulvet? Prøv en annen måte også! Du kan også dyrke dette gresset i blomsterbeholdere, og tørketoleransen er spesielt nyttig. Har du sett våre tidligere artikler om sementblokkene? Da husker du kanskje at disse delvis bare var fylt med dvergslangeskjegg?

Nedenfor ser vi dvergslangskjegget i kombinasjon med stjernemose i en moderne plantebeholder.

To plantetyper i en beholder

hagedesignanlegg leksikon moseplanter

Planteleksikon – buehamp (senseviera trifasciata)

Vil du legge til litt mer drama og høyde på det skyggefulle stedet ditt? Da trenger du baughampen. Dette representerer et veldig populært valg for moderne hjem. Denne strukturelt veldig interessante planten kan overleve i rom med lite lys så vel som under solfylte forhold. Det viktigste er at det ikke blir for varmt!

Bøy halvparten i forplassen

hagedesign forgård anlegg leksikon utendørs design

Sikkert mange av dere har lagt merke til denne planten i kjøpesentrene. Det brukes spesielt ofte i lobbyer for banker og hoteller. Imidlertid er dette også et flott husplante. Du kan imidlertid også nyte dem ute. Som du kan se nedenfor, lar dette deg øke grensene.

Hagedesign ideer

Hagedesignanlegg leksikongulv plenområde

Siden den vokser veldig godt i skyggen, kan den også plasseres fantastisk i plantebeholdere og andre beholdere utenfor huset. Det fungerer bra, selv om de er dekket av et teppe.

Plantepleie

uteplass hage design plante leksikon eksteriør

Som allerede understreket flere ganger, handler dagens artikkel om varianter som er lette å stelle. Det er imidlertid noen få punkter du bør holde deg til. Den første er at du ikke skal vanne disse for mye. Gi disse plantene nok tid til å tørke mellom vanningene. Videre har vi å gjøre med en plantetype som elsker varmt vær. Hvis været blir for kaldt, kan du vurdere å ta disse med hjem.

Beholder i tre

uteplass hage design anlegg leksikon utvendig design

Sverdbregner (Nephrolepis)

Dette er sannsynligvis den mest perfekte planten for steder med lav skygge. Du har sikkert sett denne planten henge fra mange verandaer selv. De er også perfekte for å henge plantebeholdere.

Planteleksikon – sverdbregner

terrasse design anlegg leksikon utvendig design

De er perfekte for foring av trappene som fører til døren din.

Terrasse design

terrasse design anlegg leksikon belysning lanterner

Sverdbregne er også en passende grenseplante. Hvis du setter disse i scenen, vil du sikre et saftig, fullt utseende. Her er noen ting du må huske på: De kan overleve nesten hvor som helst, men de trenger også fuktighet. Vanning dem er nøkkelen!

Vakre planter i hagen

hagedesignanlegg leksikon utvendig design

Sverdbregner (Nephrolepis) kaskader over beholderen. Slik skaper denne planten en særegen form og sterk tilstedeværelse. Vi i Freshideen synes utstillingen i dette bildet er veldig vellykket. Den frodige planten danner en stor kontrast til stativets form.

Utendørs plantearter

hagedesignanlegg leksikon utendørs planter

Plant Lexicon – Blandet sukkulenter

På slutten vil vi vise deg noen små sukkulenter som er spesielt populære i plantebeholdere som også er minimalistiske. Ja, jeg har hørt mange av dere si: sukkulenter elsker solen! Hva gjør du i denne artikkelen?

Ja, du har delvis rett. Imidlertid kan du også vite at disse også kan vokse vellykket på gårdsplasser som ikke er veldig solrike. Jeg ville plassere dem i halvskygge. Vi på Freshideen elsker det velstelte landskapet med interessante saftige områder! Men jeg har fortsatt ikke sett et så raffinert hagedesign.

Plantepleie og arrangement

Container iøynefallende plante leksikonplanter

Jeg har ofte hørt folk snakke om hvor lite omsorg disse plantene trenger. Du tror at praktisk talt ingenting kan skje med dem. Vi i Freshideen vet dette også fra vår egen erfaring.

Du kan plante så mange av dem. Du må bare følge med.

Forhåpentligvis får du den rette kombinasjonen av lys, vann og jord!

Lys, vann og jord

hagedesignanlegg leksikon vakre planter

En ting er sikkert: sukkulenter er perfekte for moderne rom, og også for de som er i skyggen. Her er et annet tips: la jorden tørke godt mellom vanningene.

Moderne hageideer

hagedesignanlegg leksikon steingulv trapper

Planter disse i bakken eller dyrk dem i plantebeholdere. Vi i Freshideen anbefaler at du prøver det andre alternativet først. Egentlig er noe av det hyggeligste jeg kan tenke på i gården hjemme å ha en haug med sukkulenter i det moderne verftet.

Bunke sukkulenter

hagedesign plante leksikon vakker dekorasjon

Bor du i et område med mange ekorn? Disse skapningene vil bli fristet til å spise dine sukkulenter. Derfor bør du vurdere å flytte den til steder som er vanskeligere å få tilgang til. Du bør også sjekke at alle plantene du har er trygge for barn og dyr. Noen arter er giftige hvis de kommer inn i organismen!

Men med en presenning vil du unngå alle farer og nyte en flott hage! Vi ønsker deg en grønn tommel og mange flotte øyeblikk i ditt skyggefulle utendørsområde!