Vi har alle våre favoritter blant de grønne romkameratene i hjemmene våre. Temaet for innendørs planter og deres omsorg er også av interesse for de fleste av våre redaksjoner, og derfor bestemte vi oss for i dag å skrive en annen artikkel om det. Denne gangen tok vi en nærmere titt på 9 grønne luftrensende innendørs planter som ikke bare oppfyller rent dekorative funksjoner hjemme, men også fungerer som perfekte luftrensere. Ja, i det følgende vil vi vise deg disse stueplantene som er den beste måten å rense luften i et rom. Disse fortryller oss alltid med sitt grønne løvverk og er lette å ta vare på samtidig.

 Luftrensende innendørs planter for hjemmet ditt

Luftrensende innendørs planter godt arrangement mye grønn ren romluft

Det er velkjent at under fotosyntesen frigjør alle planter oksygen og frisker luften rundt dem. Men det er spesielle plantetyper som til og med kan rense inneluften hjemme. En NASA -studie fant at flere stueplanter som vi kaller vanlige og upretensiøse har denne bemerkelsesverdige egenskapen.

De kan faktisk fjerne kreftfremkallende kjemikalier som benzen og formaldehyd fra luften og gjøre inneluften mye renere. I tillegg bringer luftrensende innendørs planter en grønn tone inn i hjemmet ditt og gjør atmosfæren enda mer koselig. Med disse grønne romkameratene kan du lage en vakker innendørs hage selv med et dyktig arrangement. Kanskje de fire veggene dine trenger akkurat det, ikke sant??

 Ordne favorittene dine slik at de vil glede øynene dine når som helst.

Nummer én blant luftrensende stueplanter!

Fern nummer ett luftrensende husplanter mye frodig grønt

  • Bregner – de mest populære innendørsplanter i Europa

Bregner er “gamle venner”, de har vokst på jorden i rundt 400 millioner år. I dag klarer de seg like godt innendørs og utendørs. En frodig bregne i potten ser like bra ut som sin grønne nabo ute i hagesengen, der den blir til et ubestridt blikkfang. Disse eviggrønne plantene foretrekker et skyggefullt sted hvor solen sjelden dukker opp. Ofte er det en gryte med bregne i gangen, men også i stua og soverommet, hvor planten føles veldig bra. Gevirbregnen (Platycerium) er godt egnet til å henge kurver og kan dekorere ethvert bad vakkert. Romtemperaturen skal være mellom 16 og 22 grader C. Bregner kan fjerne mer formaldehyd fra luften enn noen annen plante. Det gjør dem til de beste luftrenserne blant innendørs planter.

Bregnen liker den fuktig og skyggefull.

Luftrensende husplanter bregne frodige grønne innendørs ute

Bregner er typiske stellplanter som er lette å stelle, og som gir en sterk grønn tone inn i huset med liten omsorg og innsats. Alt du bør gjøre for disse stueplantene, ifølge ekspertene, er å vanne dem regelmessig, spraye bladene med en tåke med kalkfritt vann og kutte dem av og til. Noen bregnerarter, for eksempel Venushaar (Adiantum), brøt hvileperioden om vinteren, for å overraske igjen våren etter med sitt frodige gressgrønne løvverk. Velg den typen bregne du liker best, og nyt ren luft hjemme.

Palmer er også luftrensende husplanter, de trenger et varmt sted.

Palme i en potte luftrensende husplanter varm beliggenhet

  • Palmer er alltid grønne høydepunkter i rommet

Noen typer palmer er veldig populære hos oss og kjøpes ofte i blomsterbutikker. Kjenner du for eksempel arten som forblir liten, for eksempel fjellpalmen (Chamaedorea), eller foretrekker du kanskje den gylne fruktpalmen eller stokkpalmen (Raphis)? Lag gode levekår hjemme for din favorittpalme, og den vil takke deg med mye grønt. Romtemperaturen skal være mellom 15 og 22 grader C. Det skal være varmt og fuktig, for palmetre liker det. Velg et solfylt sted for den grønne skjønnheten. Vann dem regelmessig og gjødsle med gjødsel med langsom frigjøring. Under disse forholdene og med liten forsiktighet trives hver håndflate godt og kan også utføre en utmerket luftrensende funksjon.

 Fantastisk grønn dekorasjon som renser romluften.

Luftrensende husplanter mye grønn fantastisk dekorasjon

 Har også et gummitre hjemme?

Luftrensende innendørs planter gummitre vakker figur i potten grønne blader

  • Gummitre og dragetre er veldig gode hjemmeluftrensere

Hvis hjemmekontoret ditt er i skyggen det meste av dagen og ser ganske mørkt ut, kan du oppdatere stemningen med grønne planter. Et gummi- eller dragetre vil definitivt introdusere den ønskede grønne lappen der. Eller vil du ha to luftrensende stueplanter samtidig? Ikke noe problem, de vokser litt sakte, men de klarer seg godt med lite sol og lite omsorg fra din side. Så de er også godt egnet for nybegynnere til å plante!

 Naturen er den største artisten, noe som også er bevist ved luftrensende innendørs planter.

Luftrensende husplanter gummitre grønne blader litt skinnende

Bladene på gummitreet (Ficus elastica) er frodige grønne og litt skinnende. Planten skal vannes regelmessig og gjødsles annenhver uke. Dragetreet (Dracaena) sikrer også mye naturlig estetikk. Omtrent 50 underarter er kjent for oss. Disse kan lett skilles avhengig av bladens form og farge. Generelt kan det sies. De er alle grønne, men har hvite, rødlige eller lysegrønne kanter. Gummitreet og dragetreet er ekstremt lettstelt for innendørs planter, oppdaterer og renser romluften og tiltrekker seg alltid oppmerksomhet med sitt praktfulle løvverk.

Hver type Dracaena er iøynefallende!

Eføyen klatrer på husfasader og hagegjerder og blir til et skikkelig blikkfang.

Luftrensende stueplanter ivy creeper innendørs ute

  • Eføy og eføy er også populære som et luftrensende husplante

Eføyen har evnen til å klatre godt opp, og det er derfor den ofte brukes i uteområder for gammel grønn dekorasjon på husfasader og hagegjerder. Men også som et luftrensende husplante, er det perfekt for de fire veggene. Hjemme dekorerer den enkle pleieplanten veggene og renser romluften. To i ett, er det ikke bra? Velg et solfylt til delvis skyggelagt sted for ham, og eføyen vil glede deg hver dag med sine vakkert formede blader og la deg føle naturen på nært hold! Du kan også finne mer informasjon om eføy på nettstedet vårt ved å klikke her eller her. Eller kanskje på begge lenker?

Visste du at eføyen er en av de luftrensende stueplantene?

Luftrensende husplanter Efeutute vakre blader litt stripete hvit gul lysegrønn

Siden vi er ved eføyen, la oss også skrive noen ord om eføyen (Epipremnum pinnatum). Denne luftrensende, noe urteaktige stueplanten liker også å klatre og kan med god omsorg danne skudd opp til 10 m lange. Bladene deres er hjerteformede og har korte stilker. De er ofte fint mønstret med hvite eller gulaktige striper. Disse er alltid iøynefallende! Efeutute kan rengjøre romluften, er lett å ta vare på og vakker. Vann regelmessig og sørg for at pottejorden alltid er fuktig. Så du vil ha glede for øynene og sjelen hver dag!

Enkelt ark – fortryllende skjønnhet som, i tillegg til å bli brukt som dekorasjon, også tjener veldig praktiske formål hjemme.

Enkelt blad delikat hvit blomst luftrensende innendørs planter vakker romdekorasjon

  • Fredslilje – blomstrende skjønnhet renser luften i rommet

Fredsliljen er en av tyskernes mest populære innendørsplanter. Den kan dekorere ethvert rom og vil med sine delikate hvite blomster ikke etterlate noen likegyldige. Fredsliljen kalles ofte et enkelt blad, på latin kalles det Spathiphyllum. Planten utstråler mye naturlig sjarm og tiltrekker seg oppmerksomhet. De hvite blomstene er på den ene siden veldig fint formet, på den andre siden danner de en sterk kontrast til det mørkegrønne bladverket. Fredsliljen liker et varmt miljø med temperaturer mellom 15 og 25 grader C. Denne blomstrende skjønnheten må ikke utsettes direkte for den skinnende solen, den foretrekker skyggefulle fremfor delvis skyggelagte steder. Det enkle bladet er lett å ta vare på, men det trenger rikelig med vann, fordi planten trenger mye vann og fuktighet. I tillegg vil det fukte og rense romluften. Fredsliljen er perfekt for kontoret, hvor den definitivt kutter en fin figur.

Peace Lily – perfekt for kontoret og hjemmet!

Luftrensende innendørs planter Peace Lily perfekt for kontoret og hjemmet

Ekstra tips: Forsiktighet! Fredens liljeblader kan være giftige for kjæledyr og småbarn! Det er bedre å holde dem borte fra den vakre planten!

 En krysantemum i en gryte bringer naturen inn i huset!

Luftrensende husplanter Krysantemum i potter Ta med naturen inn i huset

  • Krysantemum og gerbera i potten viser oss fantastiske blomster

Vil du ha litt mer farge i stua din? Deretter får du krysantemum og gerbera i gryten. Disse typiske hageplantene trives også innendørs i esker, kar eller potter. De fortryller med sine vakre og fargerike blomster og blir raskt til høydepunkter i rommet. I tillegg har disse stueplantene muligheten til å kvitte inneluften for forurensninger og gjøre den mye renere. Begge naturlige skjønnhetene trenger et kjølig rom, temperaturer rundt 18 grader C og lite vedlikehold. Imidlertid må du vanne og gjødsle dem regelmessig. Deretter viser krysantemumene og gerberaene sine vakre blomster.

Dette er våre favoritter blant luftrensende husplanter. Har du allerede valgt din egen??

Krysantemum i potter er ikke bare vakre, de renser også luften i et rom.

Krysantemum i potten luftrensende husplanter vakre syn grønne blader oransje blomster

 Du trenger definitivt en dracaena!

Dracaena dragetre luftrensende innendørs planter vakker grønn gjør inneluften ren

 En Efeutute er også flott i et rustikt interiør.

Luftrensende husplanter Efeutute skriver inn rustikt interiør

Ta godt vare på luftrensende stueplanter, så takker de deg for det.

Oppretthold luftrensende innendørs planter riktig hjemme, vanning, gjødsling