“Rose er en rose er en rose er en rose.”

Dette verdensberømte sitatet kommer fra den amerikanske forfatteren Gertrude Stein og ble hentet fra diktet hennes Hellige Emily Tatt fra 1922. Hun må ha hatt røde roser i tankene. Generelt betyr uttrykket at ting er som de er. Det handler om identitetsregelen: A er A. Ja, i dag snakker vi om den ubestridte “Blomsterdronningen”- den røde rosen. Noen ting er bare tidløse og blir aldri en klisje. Vi har alle gitt røde roser ofte og mottatt dem som gaver. Hva følte du der??

Tenkte du på semantikken til rosen??

røde roser vanndråper nærbilde

La oss starte fra begynnelsen. Navnet på selve rosen kommer fra gammelpersisk og ble adoptert på latin som rosa. Rosene tilhører slekten til rosefamilien. Omtrent 250 arter av denne blomsten er kjent. Denne kongelige planten har blitt dyrket som en prydplante i mer enn 2000 år.

Den verdifulle roseoljen, som er en av de viktigste råvarene i parfymeindustrien, utvinnes fra kronbladene. I utgangspunktet er rosene busker. Noen av dem er kompakte og små, mens andre er høye eller brukes som klatreplanter. Blomstene er vanligvis fem ganger. Roser elsker hovedsakelig krittaktig jord. Hovedarten av de mest dyrkede rosene har sin opprinnelse i Sentral- og Sørvest -Asia. I dag anses områder i Sentral -Europa som den sveitsiske Jura og de alpine dalene som Valtellina og Nedre Engadine å være veldig rike på roser.

Fortryllende blomsterbusk

røde roser rosebuskhage

Det er sant at en rose er en rose uansett hvilken farge den er eller hvilken type den tilhører. Vi tror fortsatt at arketypen til rosen er – den røde rosen. Hva symboliserer denne fantastiske blomsterdronningen egentlig?

Det er ubestridt at den røde rosen er et kraftig symbol på kjærlighet. Men det betyr også skjønnhet, tapperhet og respekt, romantikk og lidenskap.

Sensualiteten og perfeksjonen til de røde rosene gir kreativitet og inspirasjon.

Rosen er et populært motiv innen litteratur og kunst

røde roser åpen bok romantisk vakker

Det er også et hett tema i haute couture

røde roser populært motiv damemote

Sommerkolleksjonen til for eksempel Dolce og Gabbana er preget av fantastiske hårtilbehør laget av friske røde roser. De italienske designerne har kombinert den delikate femininiteten med rosernes uttrykksfulle uttrykk med stor følsomhet.

Damekolleksjonen Dolce og Gabbana sommeren 2015

røde roser designer kolleksjon dame klær dolce gabbana

Røde roser gjør alltid et stort inntrykk, uansett om du gir dem bort som en enkelt blomst eller som en bukett. Ta en titt nedenfor for å se hvilke andre anledninger du kan lage ved hjelp av de røde rosene. Overrask dine nærmeste og introdusere litt mer festlighet i hverdagen!

 Kongelig skjønnhet og sensuell utstråling

røde roser skjønnhet feminin

Et fantastisk tillegg til enhver gave

røde roser bukett gave

Lag en hjerteformet rosenkrans

røde roser overrasker hjerteformen

En lojal følgesvenn på bryllupsfeiringen

røde roser bryllup romantisk

Dekorer den selvbakte kaken med den

Bake dekorert med rød rosekake

Lag mer romantikk og dekorér med rosenblad

røde roser romantikkblader

Ukonvensjonell bordpynt med roser og hjerter

røde roser borddekorasjon bryllupsdag feiring

bukett med røde roser lidenskap overraskelse