roser typer collage

De forskjellige rosetypene og deres plass i hagen din

Det kan sies at det har vært vanlig praksis i de fleste europeiske tradisjoner i århundrer å ha mange flotte rosetyper i hagen. Hvis du ser på alt fra et moderne perspektiv, er det enda mer flott. Fordi du har mange nåværende, moderne rosetyper som kan brukes til en enda mer fargerik og luktende hage.

Rosearten i parkene og representative hager

roser typer blomster bølger fargerike

En av de mest sjarmerende egenskapene som får roser til å skille seg ut er deres evne til å få oss til å drømme. Hvordan gjør du det? De får oss til å tenke på store parker og hager fra romantiske eventyr, bilder og filmer. Fordi det er nettopp der disse har vært mye brukt lenge.

Grunnen til dette er fremfor alt det store dekorative potensialet som de hele tiden viser. Dette skyldes blomstene. Alle typer roser har fantastiske, praktfulle blomster. De viser et så stort utvalg når det gjelder nyanser og nyanser at du praktisk talt kan male imponerende bilder med dem i parker og hager.

En praktfull engelsk rosehage

roser typer fargerik blanding

Størrelsen på rosene er også veldig forskjellig for de forskjellige variantene. De kan være veldig små og dekorative, dvs. veldig små potteplanter. Men de kan også være veldig store busker. I ett tilfelle kan du få vinduet til å se mer sjarmerende ut. I den andre, for eksempel, kan du dekke over det stygge gjerdet og få det til å se mer levende og flott ut.

Fargerike roser

Visste du at blant roseartene er det også de som viser fargerike blomster? Disse kan bidra til å unngå det altfor “sterile” utseendet i en ellers perfekt skapt hage.

Ren farglede

rosearter fargerik hage

Rosen blomstrer og deres fantastiske aromaer

I de veldig varme månedene – fra mai til høst, kan du oppleve rosernes flotte blomstringstid. Hvis du planter mange forskjellige typer roser, vil hagen din se ut som en stor, vakker bukett i denne perioden. I tillegg er det de store aromaene som sprer seg fra det. Ikke bare det. De fantastiske, glatte, skinnende bladene representerer også en spesifikk, flott eiendom, der rosene kan krydre hagen på en fantastisk måte..

Rosa Damascena – den verdensberømte bulgarske rosen

rosetyper bulgarsk roserosa

Hvor skal du plante de forskjellige rosetypene?

Hva bør du gjøre, slik at du kan glede deg over forskjellige farger, nyanser og former? Bare plante og la alt vokse? Ja, du kan plante rosene på en slik måte at de maler et bestemt bilde som passer din smak. For at du ikke skal bli skuffet over arbeidet ditt, er det imidlertid noen viktige regler du bør følge. Fordi avhengig av rosene og deres type, er det forskjellige steder som ville være egnet for planting.

Mini rosetypene bør brukes på en egen kant. Alternativt kan du bruke den til å flanke en liten allé i hagen. Dette er en fin måte å understreke formen på.

Denne typen roser er også veldig egnet for arkader

rose arkader små blomster

Med de lavvoksende rosearter kan du også lage flotte fargerike figurer innenfor de store grønne områdene. Den jevne buskstrukturen og plantingen i en avstand på 25-30 cm sikrer gode resultater.

De dekorative rosenbuskene er veldig typiske for park- og representativ hagedesign. De når en størrelse mellom 80 og 120 cm. De forgrener seg ikke så regelmessig, har glatte blader og er fantastisk motstandsdyktige mot kulde. De kunne fungere fantastisk som en personvernskjerm og flankere forskjellige områder i hagen.

De fire vanligste rosetypene tilhører gruppen klatreplanter. De får flotte gitterkonstruksjoner og dekkede sittegrupper ser flotte og fargerike ut. Du kan bruke den til å lage en rosebue ved inngangen eller til og med en tunnel. Rosene kan vokse til en høyde på 2-3 meter. Kombinasjonen med andre klatreplanter ser fantastisk ut.

En majestetisk veggdesign

rose species arkader veggdekorasjon

Roser med veldig høye staver

Disse rosetypene er preget av ganske høye pinner og vakre, praktfulle blomster som hviler på dem. Som alle andre blomstrer de hele sommeren. Disse brukes ofte individuelt fordelt som aksenter i de grønne områdene. De kan også plantes i rader ved siden av gangene. Husk at en avstand på mellom 1 og 2 meter vil være nødvendig.

Fantastisk rosetre fullt av blomster

rosetyper rosetre rosa

På slutten har vi noen generelle tips som er viktige for alle typer roser. Først og fremst trenger de fortryllende blomstene solfylte steder i hagen. Du må også ta passende daglig omsorg slik at du kan oppnå gode resultater.

En fest for øynene

rosearter klassisk rød rosa gul hvit

Krøllelignende kronblad i oransje og gult

rosetyper blomstrer krøller

Den fabelaktige svarte rosen

rosearter mørk rød svart

Blomstringsalarm i rødt

rosetyper hageroser rød

Unikt i sitrongult

roser arter gule hageroser

En fantastisk drøm i lilla

roser typer klassisk rosa

En sommerhage som fra et eventyr

rosearter små blomster rosa hvite

Uvanlig skjønnhet i en delikat lilla

typer roser lilla rose

Bushy og delikat på samme tid

rosetyper gul historisk rose

Rose arkader i rosa

rosetyper metalliske arkader rosa

Klassiske oransjerøde blomster

rosearter appelsinhage

Magisk og smidig i hagen

roser arter park busker

Rosa Rugosa – den umiskjennelige japanske rosen

typer roser rosa rugosa japansk

Vintage rosa med fine blomster

rosetyper rosa delikate blomster

The Wisley Rose – en gammel engelsk variant

rosesorter rosa gammel variant wisley engelsk

Sprut av maling i rosa og hvitt

rosetyper rosa hvit blandet

En sjarmerende trio

rosetyper rosa hvit rød

Romantisk med vanndråper

roser skriver røde vanndråper

Ovale former, mild duft

rosetyper vintage rosa

En helt spesiell naturjuvel

rosetyper uvanlig fargerike

Myk rosa med knopper

rosetyper vintage rosa

En bemerkelsesverdig fargeduo av rødt og hvitt

rosearter hvit rød blomst