Elegante aksenter i hagenes design fra hortensiaene

Vakker og beundringsverdig, mild og elegant – dette er adjektivene som brukes til å beskrive Hortensia passe. Disse vakre hageblomstene fortryller oss med forskjellige pastellnyanser der de kan oppleves. Vi tilbyr deg mer informasjon om disse vakre blomstene som vises i sin vakreste form om sommeren. Du vil også lære grunnleggende informasjon om hvordan du best ivaretar disse hageblomstene.

Hortensiaer er milde og stilige hagedekorasjoner 

hortensia dekorasjon hage blomster hageplanter

Interessante fakta om hortensiaene: 

Hjemmet til hortensiaer er Japan, og de kom til Europa og erobret fransk domkultur. På japansk betyr navnet på denne hageplanten “solrik fiolett blomst”. I dag kjenner vi rundt 80 forskjellige hortensia -varianter. Den vanligste av disse er hagehortensiaen, som er preget av sine store, praktfulle blomster.

Hortensiaer i forskjellige farger

hortensia farger mangfold hjemmehjelpstips

De dekorative variantene viser mange forskjellige nyanser. Bare hvite og røde hortensiaer finnes i naturen. Men du kan også gjøre andre nyanser helt selv. For å gjøre dette må du kontrollere jordens surhet. I dag har du muligheten til å kjøpe spesiell jord. Emballasjen forteller deg deretter hvilket resultat du kan oppnå med den.

Hvite hortensiaer er tradisjonelle og elegante

hageplanter hageblomster hortensia dekorere forhagen

Hortensiaer kan også eksistere i andre nyanser

hortensia hage dekor ideer hageplanter

Gi hagen et friskt preg med vakre hortensiaer

hageplanter hortensia blå hagesti

Fargene på de slående blomstene

For å få den fargen du ønsker, plasser hortensiaene der jorden tørker sakte. Syreinnholdet skal være lavt eller middels.

Det er fullt mulig å dekke et større område med denne hageblomsten. Du kan gjøre dette ved å plassere dem i en avstand på 1½ til 2 m fra hverandre. Plantene vil naturligvis fylle mellomrommet.

hageplanter hortensia hage blomst vakker hagedesign

å vanne

Hageblomstene er fuktglade hageblomster. Det er best å bruke stillestående vann. I den kan du oppløse noen dråper sitronsaft og legge til annen naturlig gjødsel. Vann også jorden rundt plantene, ikke pinnene, kronbladene og bladene på blomstene.

Regelmessig pleie av hortensia garanterer et vakkert hagedesign

hortensia lyseblå hageplanter omsorg

Skjære

Du bør beskjære hortensia to ganger i året. Det bør gjøres våren og slutten av oktober. I det første tilfellet er det nødvendig med spesiell oppmerksomhet. Du må være forsiktig så du ikke kutter av fjorårets spirer.

Lag et elegant design i forgården

hageplanter hortensia hvit foran hage design deco ideer murstein fasade

Hortensiaene og landskapsarbeidet

Tradisjonelt regnes hortensia som en hageblomst der klimaet noen ganger ikke er varmt og samtidig fuktig nok, selv i sørlige land. Med visse valg fra 30 -tallet i forrige århundre, kan den også vokse og trives i Europas hager. For å gjøre dette må du imidlertid velge de riktige variantene.

Blå hortensia er et stilig valg

hageplanter hortensia omsorgstips deco ideer hage

Det er viktig at du finner riktig sted for hortensiaene dine i hagen. Riktig sted er i delvis skygge, fordi solens stråler aldri faller for direkte og blomsten har konstant fuktig jord rundt seg.

Velg en farge som vil dekorere hagen din på best mulig måte

hageplanter hortensia omsorg skjære vanning tips

Til slutt vil vi gi et tips til dere som ikke kan ta vare på disse flotte blomstene hjemme eller på gården. I år er fotomønstre veldig populære i dekorasjon. Kanskje bilder av disse hageblomstene eller kunstige imitasjonene kan dekorere huset ditt! Hvem vet om det ikke vil motivere deg til å finne et sted for ekte hortensia i hagen din neste år!