hageplanter peoner hage design ideer bue hamp

Elegant buehamp og vakre peoner pynter hagen din

Er buehamp eller peon den neste hageplanten du kanskje vil kjøpe? Ikke egentlig? I begge tilfeller vil denne artikkelen hjelpe deg. Fordi vi vil beskrive noen kriterier som du alltid bør huske på når du vil bestille en hageplante.

Artene som er oppført – peoner og buede er bare gode eksempler … Kanskje du vil bestille en av dem som en hageplante tross alt … Hvem vet!

Hva mer trenger du å vite om hageplanter?

hageplanter hage design ideer peon roser vårblomster

Prøv å ta de viktigste aspektene du må vurdere når du bestiller hageplanter selv fra det første eksemplet. Hvis du ikke kan gjøre dette, ikke bekymre deg, vi vil se mer eksplisitt på disse i neste trinn.

Buehamp (Sansevieria)

hage design ideer bue hamp hageplanter ideer grønne planter

Buehampen (Sansevieria) er en eviggrønn, høy plante. Den er dekorativ og kommer fra de tropiske områdene i Afrika. Den når en høyde på ca. 60 cm og blomstrer i juli.

Buehampen er en populær stueplante, men den kan også gjøre det bra som hageplante

hagebruk og landskapsarbeid bue hamp hage planter grønne planter

Omsorgen du må forvente når du bestiller denne hageplanten, begynner med å plassere den på veldig solrike, lyse flekker. Det føles best vist på et sørvindu. Dette er en av få eksotiske hageplanter som kan overleve utenfor et beskyttet område. Hun har bare ingen problemer med strømmen og kan takle skygge. Men som mange andre eksotiske planter som kommer fra veldig varme områder, elsker den høy luftfuktighet og temperaturer mellom 20 og 30 grader.

Sløyfe hamp som hageplante

hageplanter hagebruk og landskapsarbeid Sanseviera buehamp

Buehampen trenger sand og leire som en jordblanding. Han har ingen spesielle dreneringskrav. Det er det samme med surhetsgraden.

Hvis du vil dyrke Bogenhaft som en hageplante, bør du vite at du må være veldig forsiktig med vanning. Buehampen er veldig sensitiv i denne forbindelse. Nærmere bestemt bør du ikke våte bladene. Du bør vanne for ofte og rikelig om sommeren enn om vinteren. Du kan forplante planten ved å plassere frø i et varmt rom eller i et drivhus om våren. Dette er faktisk også mulig med jordstengler. De må være rundt 7 cm lange og plassert i et lite dypt kar.

Hvor lett er denne hageplanten å ta vare på?

hageplanter hagearbeid og landskapsarbeid bue hamp hageplante

Røttene utvikler seg etter omtrent en måned. Planter dem deretter i en blandet jord laget av leire, sand og blader.

Buehamp i inngangspartiet

hageplanter hage design ideer Sanseviera bue hamp

Vakre pioner, også kjent som pioner, stjeler alle øynene i hagen

La oss nå se på de viktigste aspektene du trenger for å sikre vellykket omsorg for pioner. Først kommer det tilbake til spørsmålet om planten er enårig eller flerårig. Også her har vi å gjøre med den andre saken. Høyden som er nådd er mellom 2 og 3 meter. Denne planten har flere forskjellige typer, og du må vite nøyaktig hvilke du skal ha med deg hjem.

Blomstrende pioner i hagen

hageplanter peoner hagedesign ideer

Vil du ha mer estetikk eller mer nytte, må du spørre deg selv. Fordi denne planten er vakker og sprer gode aromaer. Blomstene deres har mange forskjellige nyanser. Hvis du insisterer på symbolikk og ønsker å oppnå noe spesifikt, må du også se på hageplanten din fra dette synspunktet. Pionen står for rikdom og vil ifølge kinesisk tro tiltrekke seg slike ting til hjemmet ditt.

Peoner representerer rikdom

hageplanter peoner hage design ideer blomstrende blomster

Ta vare på peonene

Vil du ha et lettstelt anlegg, eller er du klar for høyere krav? Kanskje er det bare aspekter av omsorg som du synes er lettere å håndtere og de som er vanskeligere for deg? Først handler det om posisjonering. I et bestemt tilfelle må du se om det er for vanskelig å finne et solfylt sted. Fordi denne plantetypen bare tåler litt nyanse.

Peoner tåler mye sol og vann

hageplanter peoner blomstrende planter rosebusk

Vil du at det skal være lettere med jorden, eller er det litt mer komplekst? I vårt tilfelle må du blande tre typer jord. Du må også være våken med det stående vannet, fordi dette er dødelig for de delikate peonene.

Transplantasjonen. Med de fleste hageplanter kan du ikke unngå det. Men du bør i det minste kjenne prosessen for å kunne vurdere om du har lyst eller ikke …

Også mulig som et husplante

hageplanter peoner blomstrende husplanter balkongplanter

Peonene bør definitivt transplanteres om våren. Du må ha mellom 60 og 90 cm fri mellom de enkelte plantene. Med klebrig gjødsel må du gjødsle. Tenk nøye over hvor du kan finne en jobb for peonene dine de neste 10 årene. Fordi mange varianter rett og slett ikke tåler å transplantere så godt.

Vi ønsker deg mange hyggelige timer i hagen din og nyt de vakre hageplantene dine der!

En vakkert duftende rosebukett

hageplanter peoner blomstrer blomstrende planter rosebukett

Festlige borddekorasjonsideer med peoner

        hageplanter pioner blomster festlige borddekorasjonsideer med roser

Brudebukett Peoner – en romantisk idé

   hageplanter peoner brudebukett blomstrende blomster roser

Også kombinert med andre hageplanter

hageplanter pioner brudebukett blomstrende blomster vårblomster