Husplanter som renser luften perfekt

På skolen lærte vi alle at miljøet vårt ikke kan være rent uten planter. De renser alle luften på planeten vår, og det er derfor vi må passe på at det er rikelig med det. Denne teorien vil trolig være mer overbevisende hvis vi tar med praktiske bevis på at vi kan skaffe oss selv fra hverdagen. Slike kan for eksempel stellplanter som er lette å stelle være. Vi kan bruke dem til å prøve ut hvor gode rensegenskapene deres er i hjemmet.

Det er flere typer husplanter som yter utmerket i denne forbindelse. Lær mer om de gode egenskapene til noen av disse:

Lette stellplanter

lettstelt stueplanter svake lysplanter

Grønn lilje

Er grønne liljer stellplanter som er lette å stelle. De trenger sterkt, indirekte lys og god vanning noen få dager. Hvis du glemmer å vanne dem, kan de lett overleve en lang periode med tørke. Og de grønne liljene vil spire raskere enn du håper.

Kjente innendørs planter – grønn lilje

stellplanter som er lette å stelle, grønne liljeplanter

Aloe vera

Brenner du ofte huden din? Når en slik hendelse oppstår, er det veldig godt å ha aloe vera hjemme. Saften fra dette stueplanten helbreder små sår og brannskader. Det hjelper også mot øreverk.

Aloe vera

lettstelt stueplanter Aloe Vera stueplanter

Areca palmer

Areca -palmen vil dekorere hagen din eller dekorere huset ditt med sine vakre blader som en potteplante. Samtidig renser den luften effektivt. Og alt dette gjør hun til gjengjeld for beskjedent vedlikehold: du må vanne dem av og til, og av og til utsette dem for sollys.

God drenering er viktig for at denne planten skal utvikle seg, og spesielt hvis du vil at den skal vokse høyere.

Typer palmer for hjemmet – Areca palmer 

lettstelt stueplanter areca palmer husplanter palmer

Små gummiplanter

Gummiplantene kan vokse ganske høye. De gir et fantastisk bidrag til luftrensing. Hvis gummiplantene fremdeles er små, kan de gjøre denne jobben hjemme også. De kan være til stor hjelp, spesielt hvis du bor i nærheten av en hovedvei eller midt i en forurenset by. De renser lett luften for alle slags kjemikalier.

Gummitre

lettstelt stueplanter gummitre stueplanter gummiplanter

Bambuspalme

Bambuspalmen kan også dyrkes som medisinsk plante. De tynne stengene renser luften fantastisk. De sørger også for bedre fuktighet i rommet. Slik at bambuspalmen utvikler seg godt, ta vare på den i sterkt, indirekte lys.

Bambuspalme eller også kalt fjellpalme

lettstelt husplanter fjellpalme bambus palmehusplanter

Gråtende fig

Gråtfiken kan vokse mellom 60 cm og 3 meter som husplanter. Og i alle tilfeller er det verdt å trekke disse hjemme hvis du vil ha ren luft. Gråtende fiken gjør det best i indirekte lys, og de trenger sporadisk vanning.

Ficus benjamini (gråtende fig)

lettstelt husplanter som gråter fikenhusplanter

Boston bregne

Her er en annen husplante som går fantastisk på badet. Det er også et av de beste hjemmemedisinene for luftrensing.

Bregner er noen av de mest populære stueplantene

lettstelt husplanter bregner husplanter boston fern

Buehamp

Denne planten tåler vanskelige vekstforhold godt. Buehampen trenger knapt vann eller lys. Denne stueplanten kan derfor plasseres på en rekke steder i huset og er supergod for den uerfarne hobbygartneren.

Sløyfe hamp – en annen lettstelt husplante

stellplanter som er lette å stelle, bøy hampeplanter

Engelsk eføy

Engelsk eføy er en redning hvis du eller noen i familien har allergi. Denne stueplanten er god til å rengjøre hjemmet ditt for kjemikalier som forårsaker helsemessige forhold akkurat nevnt. Engelsk eføy kan også lage flotte dekorasjoner fordi planten ser flott ut når den faller ut av potten.

Hengende engelsk eføy i hagen

lettstelt stueplanter Engelsk eføy stueplanter

Gerberas

Dekorer hjemmet ditt med disse store, vakre blomstene. På den ene siden vil de skjemme bort sansene dine, og på den andre siden vil de rense atmosfæren i hjemmet for kreftfremkallende kjemikalier. De har også evnen til å forsyne luften med oksygen om natten. Dette vil hjelpe deg å sove bedre og sunnere.

Gerbera gir oksygen til luften om natten

lettstelt stueplanter gerbera stueplanter

Krysantemum

lettstelt stueplanter krysantemum stueplanter

Efeutute 

lettstelt stueplante Efeutute stueplanter

Et blad

stellplanter som er enkle å stelle, enkeltblader

Rumpetråd

stellplanter som er enkle å vedlikeholde. cob-tråden

Orkideer

stellplanter som er enkle å stelle orkideer