Storslått hagedesign særegen karakter skulptur hagestatue

Finn ut den beste måten å projisere personligheten din i hagen

Den vellykkede hagedesignen gjenspeiler behovene og sjelen til eierne. Noen av oss er kunstnere som bruker planter, steinblokker og til og med lin for å male et bilde av oss selv og måten vi ser verden på.

Mange av oss er samlere som liker å vise skattene vi til slutt har samlet. Andre blant oss er filosofer som ser på alt i dybden og nyter en hage med ensomhet og refleksjon. Er du av den siste typen mennesker?

I så fall vil følgende tips være spesielt nyttige.

Storslått hagedesign

Storslått hagedesign særegen karakter dekorative elementer ferske

Enten stilen på hagen er moderne, asiatisk eller landlig, er prinsippene og målene utrolig like. Kan det være at filosofer og estetiske har de samme behovene, uavhengig av personlig bakgrunn?

Noen ganger er disse hagene paradoksale, veldig komplekse i design, men veldig like i utseende!

La oss se på designreglene deres sammen og lage en hage som dekker behovene til en filosof!

Skjema

Storslått hagedesign personlig ball rustikk design

Filosofene er veldig bevisste på formene og deres effekt på menneskesinnet. Sfærene symboliserer for eksempel perfeksjon, perfeksjon og likhet.

Legg merke til hvordan de får interessant tekstur i denne moderne hagen. Se også hvordan deres posisjonering skaper en atmosfære av fred og introspeksjon. Hvis disse alle var plassert sammen i en gruppe under en busk, ville du hatt en helt annen effekt!

Filosofene elsker formens uavhengige utseende og dens egen betydning.

Praktfull hagedesign gressplante steiner

Denne asiatiske hagen har et helt annet utseende enn den forrige. Men du vil sikkert legge merke til at budskapet deres og følelsene som forårsaket dem er veldig like det forrige.

Det er åpenbart at det er lagt vekt på elementer som er veldig like. Begge hagene snakker om dristighet, enkelhet og ro.

Hagedesignere har ofte hatt erfaring med folk som ønsker en asiatisk hage først. Etter en diskusjon viser det seg at de faktisk ønsker et design som er enkelt, avslappet og provoserende. En profesjonelt anlagt hage kan oppfylle disse kravene, uavhengig av stil.

balansere

Storslått hagedesign gressplanter vannsystem dam

Filosofene legger stor vekt på balansen i hagedesign. Dette fjerner følelsen av kognitiv dissonans og oppnår et fredelig humør.

En typisk asymmetrisk likevekt oppnås her. Dette appellerer til filosofene mer enn den formelle symmetriske harmonien. Den asymmetriske balansen betyr ganske enkelt at den visuelle vekten til komponentene alltid må være den samme, ikke at begge sider må være like. Den asymmetriske balansen ser ut til å inspirere sinnet mer, mens den formelle balansen gjør alt for deg.

Storslått hagedesign gressplantekitektur

Substrat

Hver hage har et gulv. Filosofer foretrekker et underlag som er enkelt, ensartet og monokromatisk, det vil si et som vil vise plantene i sitt beste utseende. Småstein, ødelagte steiner og sand er populære valg.

Hvis du hadde valgt torv i stedet, ville utseendet blitt et helt annet. Den oppfattede verdien av gjenstandene og plantene ville bli undergravd og redusert.

blomst

Fantastiske hagesign gressplanter roser friske

Filosofenes hager inneholder få, om noen, planter. Faktisk ser filosofene på et stort antall blomster som en fest for øynene, som skjuler den virkelige skjønnheten i hagen. I stedet foretrekker du de rene formene og bladene.

Som om denne typen blomst kom fra et eventyr

Storslått hagedesign særegen karakter blomster ekstraordinær

Men et riktig plassert blomstrende busk kan også få deg til å tenke. Se hvordan rosenbusker med blomster i forskjellige stadier (med de utfoldende kronbladene og regndråpene) i dette bildet oppmuntrer til selvrefleksjon på en måte som ville være utilgjengelig selv for et hav av petunier.

tekstur

Storslått hagedesign gress treslag

Noen ganger tiltrekker planter med unike teksturer mye mer oppmerksomhet enn blomster, for eksempel. Vi ser et fantastisk eksempel her – Arctostaphylos manzanita. Den skrellende trebarken og de subtile formene av brunt beroliger oss og tærer på sinnet. Bartrær, lønn og monumentalt gress kan også finne veien inn i filosofenes hage fordi de viser en unik form og tekstur.

Kunst

Storslått hagedesign gressskulpturer hagestatue

Filosofene trekkes til hagekunst, som inspirerer til tenkning gjennom gjentagelse av former, farger og teksturer på forskjellige steder.

Unike skulpturer som denne er å foretrekke fremfor den formelle fontenen med flere lag, trær laget av vinflasker og dristig farget samtidskunst.

Kunst laget av glass

Storslått hagedesign gresstre plante dyrking

Det er en annen, veldig vellykket beslutning for en filosofisk hage. Observer den bemerkelsesverdige kvaliteten på disse brikkene, noe som gjør det mulig for dem både å reflektere og absorbere lys.

Når du velger hagekunst, bør du være oppmerksom på at fallende grener og haglbyger kan forårsake betydelig skade.

paradoks

Storslått hagedesign som planter gressideer

De fleste filosofer streber etter å understreke de naturlige elementene som illustrerer kontrastene og illustrerer universelle sannheter! Du kan se en del av en middelhavshage her. Jeg gravde frem noen bokrøtter som hadde vokst over en veldig stor steinblokk. Det var en del av mitt mislykkede forsøk på å konvertere denne planten til fruktbar jord. Jeg følte meg adressert av den skulpturelle vignetten. Jeg tyder en historie der om styrke og konflikt med eventuell oppløsning og fredelig sameksistens. Dette er en leksjon jeg vil tenke mer på i løpet av dagen for å forstå det bedre.

Høres ut

Storslått hagedesign gress vintage rustikt materiale

Filosofene elsker de enkle, sjelfulle lydene i hagen. Dette tilleggsaspektet blir ofte oversett. Klokker, klokkespill, vannanlegg og prydglass skaper unike lyder i hagen.

Seter

Storslått hagedesign gressbenk gule blader høst

Hver hage trenger et sete. Filosofene plasserer benkene forsiktig slik at de kan fange lyset på et bestemt tidspunkt på dagen. Jeg har allerede installert en flat stein på den ene siden av fossen.

Hvilken ville du velge?

Storslått hagedesign særegen karakter gjerdehage

Flere fantastiske plantearter

Storslått hagedesign særegne karakterplanter

Hagedam å beundre

Storslått hagedesign særegen karakter grønn frisk

Mangfold og overflod av planter og blomster

Storslått hagedesign særegen gangsti