De fleste av oss har allerede hørt om livets tre – en unik plante som gir familieforståelse, lykke og, selvfølgelig, lang levetid. Imidlertid er pengetreet like kjent og vakkert. Den kinesiske teorien om harmoni Feng Shui har sett på det som en sterk magnet for økonomisk suksess, lykke og velstand i hundrevis av år. Det antas at hvis det blir tatt godt vare på, vil det gi deg det du vil ha og forbedre det du allerede eier. Nesten alle har sett et pengetre i blomsterbutikker og ved inngangene til asiatiske butikker, kanskje du allerede har en av disse praktfulle prydplanter hjemme. Samtidig er det en ekte sjeldenhet å se den i full blomst. I dagens artikkel introduserer vi deg derfor for de viktigste tipsene for pengetre og Feng Shui -regler, slik at du kan være en av de heldige.

Pengetreet er en ekte magnet for lykke

Tips om stell av penger, interessante fakta og Feng Shui -regler, en vakker, liten, rustikk potte

Tips om stell av penger, interessante fakta og Feng Shui regler for små planter i potter

Penger for stell av penger og trivia

Pengetreet (Crassula ovata), også kjent som penny tree, er en tykkstammet saftig med kjøttfulle, blotte og langstrakte blader som er ordnet i motsatte par og minner om jade. Under ideelle forhold vil du se mange søtluktende hvite og rosa blomster fra juni til august.

Denne eksotiske prydplanten kommer opprinnelig fra Sør -Afrika, men har blitt dyrket i Europa, Asia og Amerika i over 100 år. Den kan nå en imponerende høyde på 2,5 m. Ifølge Feng Shui bør du imidlertid ikke la pengetreet vokse mer enn 90 cm hjemme.

Som de fleste andre sukkulenter er vedlikehold av pengetre veldig enkelt

Tips om stell av penger, interessante fakta og Feng Shui -regler for vindusdekorasjon med høy stueplant

Planten er bare litt giftig, men skal ikke nappes

Tips om stell av penger, trivia og Feng Shui -regler for katter er giftige

Pengetrær kan vokse overraskende store

Tips om pengetre, trivia og Feng Shui regler høye potteplanter

plassering

Pengetreet er veldig lite krevende og trives både i brennende sol og i delvis skygge. De beste resultatene når det gjelder vekst og blomstring oppnås imidlertid når potten utsettes for direkte sollys i minst 4 til 6 timer.

temperatur

Til tross for sin afrikanske opprinnelse, føles pengetreet best ved romtemperatur. På våren og sommeren er du velkommen til å ta den med ut på balkongen eller i hagen, så lenge temperaturen ikke overstiger 25-27 grader. I de kalde månedene dvaler planten og trenger en temperatur mellom 7 og 10 grader.

irrigasjon

Vanning av pengetreet i vår-sommersesongen er moderat og bør ikke gjøres mer enn en gang i uken. I tillegg til å vanne regelmessig, er det en god idé å spraye bladene ofte og lett. Om høsten vanner du bare en gang annenhver uke, om vinteren er det best å holde planten tørr. Fuktigheten i rommet skal være middels høy hele året.

Pengetrær kan overleve lengre perioder med tørke fordi de lagrer vann i bladene, stilkene og røttene

Tips om stell av penger, interessante fakta og Feng Shui -regler. Vann stueplanten riktig

Gjødsling, repotting og forplantning

Fra midten av våren til sensommeren, bør pengetreet ditt mates med mineralgjødsel noen få uker. Du kan også ganske enkelt påføre gjødsel for sukkulenter etter produktinstruksjonene.

Stamplantene ompottes om våren når de har fylt beholderen fullstendig. Den nye blomsterpotten skal være flat og bred i stedet for for dyp. Det er derfor best å bruke bonsai potter med saftig jord. Hvis det er for mye jord, strekker røttene til pengetreet seg og selve planten blir tynn og svak.

Utbredelsen av pengetreet skjer som med andre saftige arter av slekten med tykt blad, nemlig ved stiklinger, ødelagte stilker eller blader. Frøformering er også mulig, men mer komplisert.

Sunset Variagata har vakre gyldengrønne blader med røde spisser

Tips om stell av penger, interessante fakta og Feng Shui regler husplante i rosa hvitt

Tips om stell av penger, interessante fakta og Feng Shui -regler for omplanting av romplanter

Bonsai potter er veldig egnet for pengetreet

Tips om stell av penger, interessante fakta og Feng Shui -regler for bonsai potteplanter

Feng Shui regler for velstand

I følge Feng Shui -læren er det ikke nok å bare ta godt vare på det for å føle effekten av pengetreet. Den kinesiske harmoniteorien ser ofte på planten som en del av familien.

For eksempel anbefales det å gi planten litt oppmerksomhet hver dag. Del dine økonomiske problemer eller planer for uken med pengetreet og takk dem for hjelpen. For å forbedre din velvære, klipp sedler mellom arkene og bytt dem regelmessig ut med nye. Du kan også henge en mynt med en rød snor eller stikke den i bakken.

Det antas også at støv på bladene på pengetreet reduserer styrken og kan bli et hinder for økonomiske strømmer. Selv om du ikke tror på disse små daglige ritualene, anbefaler vi å støve bladene regelmessig med en fuktig klut.

I følge Feng Shui er den sørøstlige delen av huset ansvarlig for velstand. Det er her pengetreet viser sine sterkeste evner. Du kan også sette den ved siden av et speil for å doble effekten. Som alltid er soverom og bad et unntak. Alle anlegg avgir sterk Yang -energi, som ikke er godt egnet for disse rommene. Bedrifter som ønsker å øke salget, kan alternativt plassere anlegget ved siden av kassaapparatet eller inngangen.

Riktig pengetrepleie er ikke nok til å dra fordel av de positive effektene

Tips om stell av penger, interessante fakta og Feng Shui -regler for hvit pott med småstein

Tips om stell av penger, interessante fakta og feng shui -regler for liten stueplantebordpynt

Pleietrepleie er ikke mye forskjellig fra de andre sukkulentenes. Den spesielle holdningen og gamle tradisjonene knyttet til denne eksotiske prydplanten er det som gjør den så populær. Et hjem uten et pengetre er virkelig ufullstendig (spesielt ifølge Feng Shui).

Tips om stell av penger, interessante fakta og Feng Shui -regler blomstrende sommer korrekte forhold

Tips om pengetre, interessante fakta og Feng Shui -regler innendørs plante potteplanter sommer

Tips om stell av penger, interessante fakta og fengshui -regler som formerer seg i vannvaseblomster