Hvis du tror at bare våren og sommeren er de beste tidene på året når hageblomstene når sin fulle blomst og overrasker oss med sin unike fargebrann, tar du feil. Fordi temperaturen ute sakte men sikkert faller, betyr det ikke at hagesesongen er over. Det er også fantastiske høstblomster som bare venter på at det skal bli litt kjøligere. Først da begynner den virkelige blomstringsperioden. Fram til sen høst belyser de hagen med sine fargerike blomster og får den til å skinne. Hvis du har de riktige høstblomstene i hagen din, blir hagen din snart ikke kjedelig og grå. Men tvert imot. Utenfor er det fargerikt og høstlig, fargepaletten varierer fra de brennende tonene gul, oransje og rød til de kjøligere nyanser av blått og lilla. Noen fargekontraster og aksenter vekker ganske enkelt oppmerksomhet. Nå presenterer vi deg de virkelige favorittene i hver høsthage.

Krysantemumene er de mest populære høstblomstene

Høstblomster krysantemum

 De kommer i en rekke fargenyanser.

vakre høstblomster fargerike krysantemum i hagen

  • Følgende hageskjønnheter er absolutte favoritter blant høstblomster

  • Chrisanthemums

De vakre krysantemumene er et must i hver hage. Disse typiske høstblomstene danner ikke knopper før i slutten av september, og omtrent seks uker senere utfolder de sin prakt. Deres mettede farger (hvit, gul, oransje, rød, rosa og lilla) får hagen til å skinne. Blomsteformene er like forskjellige som fargene. Disse kan være store eller små, halvfylte eller fylte. Krysantemumene er lette å ta vare på hageplanter, men de trenger et solfylt, skjermet sted og næringsrik, godt drenert jord. Vann regelmessig hvis du vil nyte disse hageskjønnhetene i hagesengen eller potten til slutten av november. Krysantemum er uten tvil våre mest populære høstblomster. De symboliserer optimisme, glede og lang levetid. Bare den gule krysantemum symboliserer “fornærmet kjærlighet”. Så vær advart og velg andre farger hvis du vil gi en du er glad i en gryte med blomstrende Chrisanthemums.

Solens øye utstråler optimisme på overskyede høstdager.

Sun eye yellow utstråler optimisme fra vakre høstblomster

Solens øye lyser i knallgult.

Vakre høstblomster soløye lysegult

  • Soløye (heliopsis)

Solens øye fyller høsthagen med den lyse gule blomster. Denne hagebusken kan nå en høyde på 1,80 m og er helt krevende. På gjerdet eller i sengen føles disse høstblomstene flotte og blomstrer år etter år fra midtsommer til sen høst. Soløyet foretrekker et solrikt sted hvor jorda er rik på næringsstoffer og humus. Regelmessig vanning og befruktning anbefales for de lyse blomstene. Men om vinteren må du la den flerårige hvile.

Bilde 9: Helenium -hybridsorten “Dark Splendor” overrasker med sin blomstform og farge.

Helenium hybrid

Helenium -Hybride – sort “Dark Splendor” fantastisk blomsterform og brennende farger

Helenium

  • Solbygning (helenium)

 

Omtrent 40 typer blomster og hybrider tilhører slekten Helenium, kjent på tysk som solbruden. Navnet Helenium er en kjærlig hyllest til den gamle greske solguden Helios. Og med rette, fordi formen på denne høstblomsten minner veldig om solen. Blomstene skinner i en rekke farger mellom juni og oktober og sprer et sommerlig notat i høsthagen. De er farget i varme toner som gul, rød, oransje og rødbrun. Solbruden elsker full sol og trives i næringsrik jord. Alle Helenium-varianter er lettstelt høstblomster som får hagen til å skinne med fargene.

Disse høstens asters er rivalene til de populære krysantemumene.

Vakre høstblomster Herbstastern delikate farger

  • Høst asters

Høstastere er ikke mindre populære enn krysantemum. Dette er klassikerne i høsthagen. Når dagene blir kortere i september, vil asters blomstre. Disse vakre stauder vil fortsette å blomstre inn i oktober og vil gi hagen mer farge. I potten eller sengen er høstens asters en flott dekorasjon som umiddelbart tiltrekker alles oppmerksomhet. Fargene deres er like forskjellige som varianter selv. Asters blomstrer alltid i de mest delikate fargenyansene – fra blekrosa til lilla til lilla.

 Vakre asters kan lett sette et smil på ansiktet ditt

vakre høstblomster asters delikate farger og kronblad

De fleste varianter av Herbstastern er flerårige og hardføre, slik at de gleder øynene og sjelen hvert år mellom september og november. Disse vakre høstblomstene foretrekker en solrik til delvis skyggelagt beliggenhet i hagen og kan nå høyder på opptil 1 m. For å nyte den blomstrende prakt om høsten, må du vanne blomstene rikelig på varme sommerdager. Det er også nyttig å vite at disse høstens skjønnheter er utsatt for mugg. Så vær bedre forsiktig når du heller!

Naturen er den største kunstneren og overrasker oss med høstblomsters unike former og farger.

Vakre høstblomster Herbstastern i hagen

  • Hvorfor trenger du de vakre blomstene av høstblomster i hagen din?

Vakre høstblomster gir sommerstemning til uteområdet. For at du lettere skal kunne bekjempe høstgrå ute og unngå høstdepresjon trenger du bare mer farge i hagen din. Så i dag prøvde vi å hjelpe med smarte og praktiske tips. Prøv å få høstblomstene vist her i hagen din og ta vare på dem ordentlig. På den ene siden imponerer de med sine fantastiske former og farger, på den andre siden får de deg til å drømme om sommeren lenge. Med lite forsiktighet fra din side kan du nyte fargenes lys i flere uker. Sannsynligvis til den første frosten kommer. Fra de populære krysantemumene til høstens aster til fargerike rosemødre, kan du nå beundre alle de herlige forløperne i den kaldere sesongen.

 Bla nå gjennom bildegalleriet vårt og nyt fargespektaklet!

Freshideen -redaksjonen ønsker deg masse moro!

Ballongblomst symboliserer naturens umiskjennelige sjarm

vakre høstblomster ballongblomst umiskjennelig sjarm av naturen

vakre høstblomster ballongblomst

 Stemorsblomstene ser så sjenerte ut!

Vakre høstblomster i hagen fargerike stemorsblomster

Vakre høstblomster i hagen

De melkhvite blomstene til candytufts er spesielle høydepunkter i hver høsthage.

Vakre høstblomster høsthage

Ingen høsthage uten krysantemum!

Vakre høstblomster krysantemum i høsthagen

Krysantemum i potter er også perfekt som gaveide om høsten!

Vakre høstblomster rose krysantemum perfekt gaveide

Den naturlige skjønnheten til ballongblomster kan nytes i hagen din om høsten.

Vakre høstblomster ballongblomst delikat flamme av farger

Opplev en fargerik og glad høsttid!

Vakre høstblomster stemorsblomst delikate farger glad høsttid